albérlet felmondása


matthiasi # 2018.06.21. 07:26

Más !!!
Meg tudná mondani valaki mennyi manapság a lakhatási norma nm -ben ??

5 nm ? vagy 56 mnm ?
vannak egyesek akik azt szajkozzák, hogy a lakhatás alkotmányos / ja ma már alaptörvény által biztosított / jog .
A sitten állítólag úgy 3 nm, de mennyi a civil életben ?

matthiasi # 2018.06.21. 07:23

Atis77 Atis77 !!

és rendesen fizettél mindent, akkor csak úgy rakhat ki ha neked ő keres lakhatást hasonló körülményekkel, pláne hogy egy kiskorú is érintett. (esetleg gyámügy is segíthet)

Volt ilyen a régi megboldogult szociálizmus elején. De akkor se mindenkinek !!

Atis77 # 2018.06.20. 10:38

a lövöldözős esetben nem lett semmi , csak annyi hogy beperelte a rendőrséget, mert őt vitték el, és ha jól rémlik meg is nyerte. más miatt volt előzetesben

drbjozsef # 2018.06.20. 06:36

Persze, majd a bérbeadó keres lakást a bérlőnek. Munkát, meg iskolát a gyereknek ne keressen? Ugyanmár.
(talán azzal kevered, hogy önkormányzati lakás jogszerű bérlőjét nem lehet kitenni, ha nincs hátraléka, csak cserelakás biztosításával. De az nagyon más dolog.)

Tomcat kolléga eltöltött pár évet házi őrizetben, aztán nem is tudom mi lett a jogerős döntés az ügyében. Pontosabban, ügyeiben, mert más miatt is folyt ellene eljárás.

Mondjuk nem rossz tanács olyan szempontból, hogy a kérdező lakhatási gondjait megoldaná egy előzetessel, jó esetben hónapokra. És még a gyereknek is találna a gyámhivatal remek gyerekotthont.

oligaliga # 2018.06.20. 06:35

Atis77

Ha magánszemély ad bérbe, neki nincs elhelyezési kötelezettsége, még akkor sem, ha a bérlőnek kiskorú gyermeke van.

Atis77 # 2018.06.20. 06:16

Nem vagyok jogban nagyon jártas de úgy tudom ha határozatlan idejű a szerződés (legyen az jóban megkötve) és rendesen fizettél mindent, akkor csak úgy rakhat ki ha neked ő keres lakhatást hasonló körülményekkel, pláne hogy egy kiskorú is érintett. (esetleg gyámügy is segíthet) Amúgy meg vegyél egy gázpisztolyt és lődd pofán ha legközelebb illegálisan behatol a "birtokodra" és zaklat, mert az biza jogos önvédelem. Ahyogyan tomcat s tette 4 éve.

Cowboy.No1 (törölt felhasználó) # 2018.06.14. 08:48

Szuper,h van moderalas, vegre. En is koszonom a szerkesztoknek! :D

nonolet # 2018.06.14. 06:59

Cowboy.No1

Jól indul a napom :-)
Megnevettettél...

wers # 2018.06.14. 06:17

Ejjj, nem hagynátok végre abba?

tudatlan3 # 2018.06.13. 17:41

te nem érted.
A stílusod a kioktatásod nem a fórumra való.A beírogatásodat a googliból írod.
Persze mindenhova hozzá böffentesz.

Egy értelmes alany állítmány jelzős szerkezetet nem tudsz írni...csak nyilazni...

nonolet mindig lesz mert nem veszi észre magát....

Lehet ,hogy nem veled mennek szembe hanem te mész szembe a forgalommal?

Cowboy.No1 (törölt felhasználó) # 2018.06.13. 12:49

Sztem hagyjuk beken ezt a kis buzi barmot, mert meg neki all feljebb. En mar csak rohogok rajtad, persze szanalombol. Eleg egy tre lett ez a forum.

wers # 2018.06.13. 07:33

Mellesleg eddig is törölték a sarkos kiszólásokat.

Elég sok fórumozót fel tudnék sorolni, akiknek egyetlen hozzászólását sem törölték. Vagyis fordítva, inkább nincs szükség a moderátorra, mert a többség tudja magát moderálni.

Cowboy.No1 (törölt felhasználó) # 2018.06.12. 19:48

Mar most is visszafogott stilusban irsz, ugy,h hatasos volt. Tobbi katyvasz dumad semmit se er. Probalkozz csak, maradj bunko es leszunk itt paran akik pezsgot bontunk a vegleges kitiltasodra.

wers # 2018.06.12. 15:06

Vagy jobban szeretnéd, ha NE LENNÉNEK válaszok?!
Mert, ha én ne m írok akkor SOKSZOR NINCS!!! más válasz.

fordítva

wers # 2018.06.12. 14:25

Szerintem is nagyon meleg van. És nem kell mindent elolvasni. Én már rég leszoktam .... bejegyzéseinek olvasásáról (nem ő az első). Van elég bajom nélküle is. De ha jól emlékszem ezt anno közöltem is vele, valamint kértem, ő se olvassa, amit írok.

pennydreadful # 2018.06.11. 19:24

@Szomorú örökös:

Bár lennének... A legfélelmetesebb ismerőseink az a két nyolcvanhárom éves néni a tömbből, akik ezt az oldalt ajánlották :) A lány még pár hónapja összebarátkozott egy híradós bemondónővel... De nincs, aki esetleg hathatna rá.
Időközben találtunk egy lakást, ami még elmenne, de csak két ember mehet, gondolkozunk rajta, hogy a tesóm meg a lánya kiveszik, én meg majd kitalálok magamnak valamit :/

Szomorú örökös # 2018.06.11. 17:24

pennydreadful

Nincs esetleg egy-két nehéz fiú ismerősöd, aki ott maradna addig, amíg megint nem jelentkezik és esetleg "elmagyarázná" ennek a bunkó tulajnak, hogy kicsit hátrébb vehetné az agyarait? Amíg el nem költözöl vagy nem vágsz neki vissza, addig nem lesz nyugalom. Igaz utóbbiról az a véleményem, hogy erőszak mindig erőszakot szül. Úgyhogy marad a költözés... :-(

pennydreadful # 2018.06.11. 15:42

@nonolet:
Határozottan nem vagyunk romák, még csak ismerősünk sincs, akiről ez elmondható. Utálunk itt lenni, - nem is lennénk normálisak, ha jó lenne itt úgy, hogy én már a földön alszok, mert elvitte az ágyat, amit használtam és ránk rúgja az ajtót meg leskelődik utánunk- mindannyian teljesen ki vagyunk idegileg tőle, a tesóm PTSD-s így egyébként is finoman szólva rosszul tűri a stresszt. Tele van plakátolva a város vele, hogy keresünk, interneten is fel van rakva, albérlet közvetítők keresik, facebook csoportokat búj a lány, hátha lát valahol albérletet, több lakótelepen is ígérte a közös képviselő, szól, ha van valami, a megyében több városban keres az egyház is, kormányhivatalos ismerős is keres. Mindenhol csak a töménytelen mennyiségű kereső van a megyében, lakás egyetlenegy se. Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, fordított esetben talán én se hinném el, de ez a megye annyira üres ilyen téren, hogy az már sokkoló.

pennydreadful # 2018.06.11. 13:01

Ráadásul ilyen feltételek mellett még keresgélni is húzós. Most már valakinek 0-24 órában az előtt a nyamvadt ajtó előtt kell ülnie meg rohangálnia a rendőrségre az ő hülyeségei miatt.

pennydreadful # 2018.06.11. 13:00

@nonolet:
Nem konkrétan több hete, mert egyszer ezt mondta, egyszer azt... mindig változtat a határidőn. Nincsenek csak lakhatatlan albérletek a környéken per pillanat (nincs fürdőszoba, nincs áram, le van szakadva a mennyezet stb.)

Ma hajnalban berúgta az ajtót, teljesen tönkretette rajta az új zárat, és megfenyegetett minket, hogy még egyszer eszünkbe ne jusson bezárni - még csak becsukni se lehet az ajtót az attrakciója után. Kihívtam a rendőrséget, (ameddig megérkeztek, addig odament a gyerek meg a tesóm szobájához, és jó hosszan nézte őket, ahogy hálóingben aludtak) nem csináltak semmit, mert ha ő a tulaj, akkor az szerintük nem magánlaksértés. Írtam feljelentést magánlaksértés miatt és bevittem, nem vették el tőlem, ott is azt mondták, bármit megtehet a lakásban.

Ahogy a lépcsőházból jön a huzat, állandóan kinyílik az ajtó, a testvérem meg a lánya úgy tudott aludni, hogy én az ajtó előtt ültem egy széken és figyeltem, nem jön-e be valaki.

Ha megint megcsináltatom a zárat, akkor nem tudunk majd albérletet kivenni.

MajorDomus # 2018.06.06. 21:59

Főleg ilyen cirkusz közepette.

nonolet # 2018.06.05. 20:26

Már RÉGÓTA (több hete) tudod, meddig maradhatsz... nem meglepetés.

pennydreadful # 2018.06.05. 15:56

@nonolet:
Nincs. Amennyire bírjuk, keressük, rengeteg embert mozgósítottunk hivatalos helyeken is, de állandóan a nyakunkon lógott, feltartott minket, (amikor az anyjával jött, akkor is majdnem 3 óra hosszára ránk telepedtek) így nem tudunk normálisan keresgélni sem. A tesóm lánya tartós beteg, valakinek mindig kell lennie vele. Üdülő körzetben lakunk, mindenki horror összegekért adja most ki a nyaralószezon kezdetével a legkisebb szabad szobáját is, nézelődünk az egész megyében, minden körbejárt városban csak a rengeteg albérletet kereső ember van.

nonolet # 2018.06.05. 15:46

Már lassan egy hét telt el!
Megvan már az új bérleted?!

Mert a tanács az volt, hogy: KERESD és MIELŐBB költözz el.

Mivel háború várható.

- -

Hívj te előbb 10 vendéget ...

pennydreadful # 2018.06.05. 15:19

Elnézést, hogy megint a bajommal zaklatlak titeket, de nagyon ideges vagyok és félek is.

Most telefonált a tulaj egyik ismerőse, hogy csütörtökön beköltöztet majd ő ide három vadidegen férfit meg két nőt, megy ő is a párjával és a tulaj is, és akkor ők majd 4-5 napig itt alszanak és buliznak a lakásban. Kiemelte, hogy nagyon szeretnek inni és szórakozni meg, hogy a testvérem kislánya majd vigyázzon, amikor esetleg éjszaka kimegy a folyosóra, mert ők tudnak élni... Hozzátette, a tulajt nem érdekli, mi mit szólunk ehhez, nekünk itt nincs semmi jogunk, szívességből vagyunk itt és kész. Most már tényleg NAGYON FEL VAGYOK HÁBORODVA, hogy mit képzel magáról ez az ember meg a baráti köre.

Elnézést a kifejezésért, de most meg mi az ördögöt csináljunk?? Az ajtó persze be lesz zárva, a kulcs a zárba rakva, a retesz behúzva, de ha ez a részeg, bedühödött csürhe ránk tör meg a gyerekre, mire 7-10 perc alatt kijönnek a rendőrök, addig itt elszabadul a pokol. Kérlek, segítsetek :(

(Azóta lelépési pénzről szó sem volt, a felmondást még mindig nem akarja megírni, és mindenfelé azt terjeszti a tulaj, hogy szívességi lakhatásból vagyunk itt, noha a bérlet megkezdődése előtt nem is ismertük őt, fizettünk neki és mindezt a rendőrök előtt is elismerte korábban. Tudja a közös képviselő, hogy bérlők vagyunk, tudja a polgármester, tudják a szociális osztályon az önkormányzaton, most mégis mindenfelé ezt hazudja.)