Tavaly novemberben eladtunk egy téglaépítéű házban egy lakást. A ház kb. az 1930-as években épült, emiatt még kb. az eladás előtt 2 évvel Mi saját Magunk részére áthúzattuk a lakás összes vezetékét, ezt kb. másfél évig használtuk is terhelve (boiler, fűtés, tűzhely, egyéb elektronikai berendezések, stb.)minden probléma nélkül. Most az eladás után kb. 4 hónappal telefonált a vevő (információim szerint karácsony környékén költözött be addig felújítást végeztetett a lakáson) miszerint majdnem rájuk gyulladt a lakás a vezetékek rossz bekötése, rossz fajtájának választása miatt és, hogy ez szerinte rejtett hiba volt és ennek kijavítása (vezetékek újra húzása + újra festés) a Mi költségünk kell, hogy legyen. Szerintem ez nem olyan rejtett hiba amiről Én mint eladó tudhattam volna mivel, Mi is használtuk a vezeték hálózatot minden probléma nélkül, az nyilván előfordulhat, hogy kontár munkát végzett az aki anno nekünk ezt a vezeték cserét csinálta, de erről Én úgy gondolom, mint laikus nem tudhattam.
Meg tudnátok mondani, hogy mi a teendő ilyen esetben? Ki kell-e fizetnem, amit a vevő követel?
Segítségeteket előre is köszönöm