ajándékozás visszavonása

_Wasp_ # 2009.03.04. 14:19

első lépésként feltétlenül az öccsétől kellene kérni, hogy juttassa vissza az ajándékot

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

acicus # 2009.03.04. 14:01

Tisztelt Ügyvéd Úr!Sajnálatos ügyben kérném a tanácsát.A történetem a következő:van a nevemen 1 lakás,aminek a felét elajándékoztam az öcsémnek,2006-ban.Amikor felajánlottam neki ezt,akkor már szüleinkkel 10 éve nem állt szóba,bár velem megmaradt a kapcsolata.Nősülés,családalapítás elött állt,és tudtommal albérletben lakott egy idős néninél.Gondoltam,ha más nem,én segítek rajta egy fél lakással.Ekkor még vidéken laktam egyedűlálló anyaként,2 gyermekemmel.(ebben az időben még 2 haszonélvező lakott a lakásomban,de 2007-re mindketten elhunytak).Amikor a végleges ajándékozási-szerződésre sor kerűlt,volt az Ügyvédnek egy furcsa kijelentése,aminek akkor nem tulajdonítottam jelentőséget,sajnos.Ebből kiindulva,és a néni eltünése miatt nyomozni kezdtem,mire kiderűlt,hogy öcsém 2004.09.hóban öröklési szerződést kötött a nénivel,aki elhunyt 2008-ban,így a lakás az övé lett.(Tulajdoni lapom van róla!)Én 2007 10.hóban beköltöztem a lakásba,mert mindkét gyermekem ide kerűlt iskolába,és azért mert öcsém albérlőknek akarta kiadni a lakást,én meg nem.Azóta vidéken lévő házamat többször kirabolták,tönkre tették,így annyiért tudom csak eladni,amennyi hitelem van,de még arra sem elég.Ez most van folyamatban.Így,a két gyermekemmel már csak a lakás fele van.Tulajdonképpen azt szeretném,hogy az ajándékot visszatudjam venni,mert a létfenntartásunkhoz szükségünk van rá,továbbá én azért ajándékoztam,merthogy szegény öcsémnek semmilye nincs,hollott már 5 éve szerződése van,és már a sajátja a lakás,és nagyon jó anyagi háttérrel rendelkezik,így ez őt nem viselné meg.Jelen állapot:nekem van fél lakásom,adóságom,91-es autóm,neki:másfél lakás,új Ford autó,Fiat teherautó,jól menő asztalos műhelye,KFT-tulajdonosa,3 alkalmazottal.Neharagudjon ha hosszúra sikerűlt,de úgy gondolom,hogy minden titok nélkül csak így tud a segítségemre lenni.Kérésem a következő:mivel nagyon rossz anyagi helyzetben vagyok,és nem tudok tanácsadásért fizetni,kérem segítsen,hogy hol kezdjem el az ajándék visszakérést.Önről,a 2007.okt.1-én olvastam ez ügyben a BORS-ban.Segítségét,tanácsát,előre is köszönöm.Email
címem:o.eszter@c2.hu.