Az igéretek halmaza :
hogy családi összefogásban renoválnák a házat, újra vakol kívül-belül, lefest, tető kijavít, stb
Nagy munkák ezek.
A család nem véletlen piréz ?
Az igéretek halmaza :
hogy családi összefogásban renoválnák a házat, újra vakol kívül-belül, lefest, tető kijavít, stb
Nagy munkák ezek.
A család nem véletlen piréz ?
osztap#Jelentem!2024.07.23. 17:35
Igazad van,a tapasztalatid életszerűek.
„Nem lehet ennyire sürgős ez a dolog, nyugi. Ha pedig a bérlő hajtja ennyire, az újabb riasztó jel.”
Bezony. Jobb az ilyen ügyektől távol maradni
„ingatlanban található 120 m2-es nagy házat, udvarral, melléképületek nélkül.”
Nyúl kiugrasztása a bokorból :
Felajánlod neki a 120 nm-ből mondjuk 70 nm-t,a többit lezárod .És elkezdheti a felújítási munkát.
Mondjuk kezdi a tetővel. Hozhatja a szerszámait/ kettő vödör,fándli,spatli,ecset, keverő, létra stb./
És nézed az arcát .Ha komoly rááll, ha nem, elkullog a fenébe.
Amúgy nem egy 120 nm-es hanem annál kisebb ház tetőhéjazat részleges felújítása is alsó hangon 100 ef-nál kezdődik.Abba csak némi cserép igazítás és limitált kúpcserép kikenés esik bele. Mondjuk 15 -25 kúpcserepet kiken a mester ,ha több szükséges bizony a 200 ezret is elhagyhatja,
„Felajánlod neki a 120 nm-ből mondjuk 70 nm-t,a többit lezárod .És elkezdheti a felújítási munkát.
...
És nézed az arcát .Ha komoly rááll, ha nem, elkullog a fenébe.”
Ebben mi a pláne? Nem értem. Miért akarna kivenni valaki bérbe egy fél házat? Ha meg igen, akkor az miért nem komoly?
„drbjozsef”
:D Köszönöm az észrevételt, átírtam, hogy az átadáskori, és az utána történő felújítási munkák szerint adja vissza az ingatlant.
Az ingatlanon van egy másik épület is, ott különálló szobák vannak kiadva, jelenleg is vannak albérlők. Azért hangsúlyoztam ki a szerződésben, hogy itt csak a nagy ház kiadó, a másik épület nem. Közösen használhatják az udvart (jelzem megtekintették a házat, épületeket, udvart is).
„osztap”
Javítottam, beleírtam közjegyzői nyilatkozatot.
„Alapos”
Önnek is köszönöm a hozzászólásokat, segítségét!
Most ott tartunk, hogy hajlandó 2 havi kauciót és előre 1 havi lakbért kifizetni, és közjegyzői nyilatkozatot aláírni (az más téma, hogy annak az árát én állom... de ennyit megér nekem talán).
Együtt szemrevételezzük a házat, és külön jegyzéket készítenénk az elvégzendő munkálatokról (belső fal esetleges kijavítása, beázás megszüntetése, festés vagy meszelés, cserép igazítás) és ha átvettem az elvégzett munkát, a köv. havi bért elengedem. Leginkább olyan munkálatok, amik szükségesek ahhoz, hogy lakható legyen a ház.
Talán megér egy havi lakbért, hogy ne romoljon tovább a ház, ne álljon üresen, karban legyen tartva...
Egy újabb kérdés: közben árulom is a házat, tud a bérlő róla, azt mondta, hogy akkor kiköltözik.
Ha elkelne, elég-e annyi amit a szerződésbe belevettem:
"Szerződő felek megállapodnak abban, hogy jelen határozott időtartamra kötött bérleti szerződést rendes felmondással 30 napra mindkét fél felmondhatja..."
Nagy bukta lesz ez az ingatlan kiadás.
A bérlő ne barkácsoljon egy elhanyagolt ingatlanon.
A saját munkáját jellemzően túlértékeli.
Gabi9967,
„Ha elkelne, elég-e annyi amit a szerződésbe belevettem:”
Ha a vevődnek megfelel, hogy jó esetben 1 hónap, rossz esetben kb. 2 év múlva lép birtokba, akkor igen.
„drbjozsef”
Ezért szeretnék aláiratni vele egy kiköltözési és lakbérfizetési nyilatkozatot.
Akkor gyorsabb, ha jól értelmeztem a lentebbi válaszokat.
A határozott szerződés lejárta utáni naptól rögtön végrehajtható a kilakoltatás?
És ha kiskorú is lakik a családdal?
Gabi9967,
„Ezért szeretnék aláiratni vele egy kiköltözési és lakbérfizetési nyilatkozatot.”
Igen, azzal 2 év, hiszen ezt mondtad. Anélkül 3.
„Akkor gyorsabb, ha jól értelmeztem a lentebbi válaszokat.”
Igen, elvileg gyorsabb.
„A határozott szerződés lejárta utáni naptól rögtön végrehajtható a kilakoltatás?”
Nem. Elindíthatod a nemperes eljárást, ez pár hét, esetleg jogerőre futás meg egy.
Utána elindíthatod a végrehajtást, de annak, hogy neked a végrehajtó másnap kimegy, nem túl valószínű.
„És ha kiskorú is lakik a családdal?”
Magánszemély bérbeadónál ez nem számít.
Köszönöm mindenkinek a gyors és segítőkész válaszokat!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |