Eu közlöny
Rejtett hiba?
„A fosszilis tüzelésű kazánok fokozatos kivonásának tervével kapcsolatban mindkét intézmény megállapodott abban, hogy a nemzeti épületfelújítási tervekbe belefoglalnak egy ütemtervet a fosszilis tüzelésű kazánok 2040-ig történő fokozatos megszüntetésére.”
A Tanács, meg a Parlament, "belefoglal" meg ütemterv. Szóval azért ez kurva messze van a betiltástól. Hiszem ha látom.
(Mindenki a portfóliótol veszi át a cikkét, az meg a gazdasági bulvár legalja portál.)
Sz.örökös
2030-tól az új épitésű házakban már nem lehet gázfűtés és 2040-ig a meglévőket is meg kell szüntetni..
https://haszon.hu/…etiltas-unio
„Minden bizonnyal ez a probléma az előző lakónál is meg volt, de ezt hogy lehet bizonyítani?”
Ha nyilvánvaló látható jele nincs, és ahogy leírtad, valszeg nincs, akkor sehogy. De mindegy is, szintén a leírásod alapján ez szinte biztos a társasház felelőssége, nem érdekes az eladó itt. (Kivéve, ha ő csinált valamit szándékosan, szakszerűtlenül)
„Hozzáteszem kb 18 éves a kazán.”
Bár az ingatlan szavatossága kiterjed a lakásfelszerelésre is, egy 18 éves kazánra már nem nagyon. Legfeljebb akkor, ha az eladód azt állította, hogy az csak másfél éves, és tökéletesen működik. Az, hogy milyen, hány éves, az részben ránézésre látszik, de kellő gondosság mellett ez szerintem amúgy is egy tisztázandó dolog lakásvásárlásnál. Ha nem hazudott (vagy ejtett tévedésbe), akkor erre már nemigen van szavatosság.
Kispista
„nem sok van hátra a kazánnak, és olyan 700.000 és 1,4 millió Ft közötti összegre számítsak.”
Nekem 350 ezerbe került 2 éve és Ferroli kondenzációs kazánról van szól.
150 ezerért be is üzemelte a srác, de sok segítséget kapott tőlem is hozzá.
„Hozzáteszem kb 18 éves a kazán.”
Egy kazánt manapság már csak 10 évre adnak, utána még pár évig biztos bírja, ha szerencséd van.
Majordomus
„18 éved már nem lesz vele az Eu előírés miatt”
Milyen EU előírás miatt? :-O
Mibe akarsz belekezdeni?
A kazánt meg kell venned.mert télen megfagysz de 18 éved már nem lesz vele az Eu előírés miatt.
A következő helyzetbe kerültem. Kb 4 hónapja vettem egy lakást, ahol 2 hiba került elő. Az egyik egy iszonyatosan durva szennyvíz szag (csak néha, és sem a fürdőben, sem a konyhában, csak a hálóban.) Ennek nyomozása folyamatban van, az is lehet hogy nem a lakás hibája ez hanem a társasházé, de esélyes hogy meg kell bontani a falat, lehet a padlót is. Minden bizonnyal ez a probléma az előző lakónál is meg volt, de ezt hogy lehet bizonyítani?
A másik a kazán. Rendszeresen lekapcsolgat melegvíz előállítás közben majd újraindul. Kijöttek éves karbantartásra, ott mondták hogy nem sok van hátra a kazánnak, és olyan 700.000 és 1,4 millió Ft közötti összegre számítsak. Hozzáteszem kb 18 éves a kazán.
Az lenne a kérdésem hogy egyáltalán érdemes belekezdenem egy ilyen ügybe? Lehet esélyem?
Köszönöm a választ.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02