Ép. eng. státus lekérdezés tetszőleges telekre

Majordomus # 2023.05.13. 19:58

nem is kell...

drbjozsef # 2023.05.13. 05:29

de mint irtam mást nem tudhatsz az ingatlanról.

Mindezt fél nappal azután, hogy nanemaaa megadta a helyes, ezzel (természetesen) ellentétes választ.
Ehhez már gratulálni se lehet...

Majordomus # 2023.05.12. 20:18

A földhivatali nyilvántartás közhiteles nyilvántartás. Azok nyilvános adatok.
Ami ott szerepel,plusz széljegyek az nyilvános adat,de mint irtam mást nem tudhatsz az ingatlanról.

Kérdezd meg az eladót.

zrx8 # 2023.05.12. 08:18

@nanemaaa

köszönöm !

nanemaaa # 2023.05.12. 07:34

etdr.gov.hu "általános tájékoztatási felület"
Helyrajzi számra keresés pedig
etdr.gov.hu - főoldal - "keresés helyrajzi szám szerint"

Ezekhez még regisztrálni sem kell, sőt ügyfélkapus belépés sem.

zrx8 # 2023.05.12. 07:01

@drbjozsef:

Köszi a választ. Meg akarok venni egy kertes házat, amely mellett van egy üres telek (közmű kiállásokkal), és szeretném tudni, hogy számíthatok-e a közeljövőben építkezésre ott.

drbjozsef # 2023.05.12. 06:31

Megjegyzem, ha van, akkor a tulajdonos csak tud róla.
Mi az igazi problémád? Nem bízol az eladóban?

drbjozsef # 2023.05.12. 04:11

Építési engedély a földhivatalban, meg a tulajdoni lapon? Jezusanyámnehagyjel.

zrx8,

Talán az ÉTDR rendszer alkalmas lehet, de azt nem tudom, mezei user csak úgy lekérdezhet-e adatokat belőle.
Esetleg konkrét ingatlannál az építéshatóságnál lehet érdeklődni, de az most a Kormányhivatal, ami nem kecsegtet gyors és egyszerű ügyintézéssel.
Ez amúgy is olyan adat, amihez általánosságban, nem saját ingatlanra, nincs közöd, legfeljebb akkor kaphatnál tájékoztatást, ha igazolod az érdekedet. Valami releváns érvvel.

Majordomus # 2023.05.11. 20:07

Persze.
A földhivatali adatok nyilvánosak. Ajár otthon a fitelből is Ügyfélkapun keresztűl 2 db ingyenes évente.

Ami széljegyen van azt is láthatod de mást nem.

zrx8 # 2023.05.11. 18:38

Üdvözletem,

Kérdés: van arra lehetőség, hogy helyrajzi szám alapján tetszőleges földrészletről tájékoztatást kapjak, van-e rá kiadott építési engedély v. elbírálás alatt álló építési engedély kérelem ? Köszi.