Kilakoltatás önkormányzati lakásból

gerbera317 # 2017.11.09. 07:39

Az, hogy a közléstől számított 15 napon belül lehet fellebbezni, azt jelent, hogy az után már nem, mert jogerős határozat ellen már hiába is fellebbeznél. Ebből következik, hogy a határozat a közléstől számított 15. napon emelkedik jogerőre. A közlés napja pedig a határozat (nálad: levél) átvételének a napja. Az ezt követő nap az 1. nap, és így tovább. Hogyan is írhanák rá, hogy ez mikor következik be, hiszen nem lehet előre tudni, mikor veszed át a "levelet".
Megjegyzem, az, hogy biztosítják a jogorvoslati lehetőséget, a határozatnak kötelező eleme, de egyáltalán nem biztos, hogy feltétel nélkül próbálkozni kell vele.

REINZSU # 2017.11.08. 17:57

Írtam drbjózsef ügyvéd úrnak emailt is ebben a témában részletesen, sajnos nem kaptam azóta sem rá választ.

REINZSU # 2017.11.08. 17:39

Az előbbi kérdésemmel kapcsolatban, sajnos nem tudom hol lehet hozzászólni, a válaszokra reagálni.
A kényszer kijelentkeztetésről szóló határozatot megkaptam, de nem tudom értelmezni azt, hogy "a közléstől számított 15 napon belül lehet fellebbezni" A közlés azt a dátumot jelenti, ami a határozaton van, vagy azt a dátumot amikor a levelet átvettem?
A másik kérdésem, hogy nem írtak rá időpontot, hogy mikor emelkedik a határozat jogerőre. Általában hány nap alatt szokott a Kormányhivatali határozat jogerőre emelkedni?
Köszönöm válaszukat és a technikai problémánmra is, ha megmondanák, hol lehet itt a FÓRUM-on az előző kérdéshez a hozzászólást megtenni?

drbjozsef # 2017.11.03. 07:08

REINZSU,

nincs itt ellentmondás, csak nem érted a dolgot.

A "nincs jogcíme ott lakni" meg a "nem lakik ott" két külön dolog. Ha ott lakik fizikailag, akkor nem szüntethették volna meg a lakcímét, akkor se, ha nincs joga ott már ott lakni. A lakcím csak egy nyilvántartási aktus (hogy megtalálják, ha keresik), ez nem keletkeztet neki jogot arra, hogy ott lakjon.

Előbb ki kellett volna lakoltatni, azután fiktiváltatni a lakcímét. Ha fordítva történt, akkor valamit nem jól csináltál, ha Te, mint bérlő nyilatkozata alapján fiktiválták, akkor nem csináltad jól.

Indítsál lakáskiürítési pert ellene. Pár évig eltart, ha akadékoskodik, de ez a jogszerű út.

Az önkormányzat is beleegyezett a bejelentkezésébe? Ha nem, akkor nem zárja ezt ki a Te bérleti szerődésed? Mert ha igen, akkor még nagyobb bajban vagy, az önkormányzat fel fogja mondani a bélreti szerződésedet, és vele együtt fog kilakoltatni...

Burn Out # 2017.11.02. 20:57

Ez egy jogi ellentmondás szerintem” - aham, persze...

A határozat alapján a lakcímkártyáját érvénytelenítették, neki kötelessége lenne azt másikra cseréltetni és a nálam lévő tartózkodási helyet megszüntetni.” - akkor tehát a lakcíme fiktiváltatva lett.

nem akar a lakásomból elköltözni, hiába kérem hónapok óta.” - akkor ezek szerint még ott van? akkor hogyan sikerült a lakcím fiktiváltatás? csak nem valótlan adatot szolgáltattál? visszatérés szándéka nélkül az ingóságaival elhagyta az ingatlant?

REINZSU # 2017.11.02. 20:14

Tisztelt Fórumozók!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen módon lehet valakit kilakoltatni az egyszobás önkormányzati lakásomból?
Az illető befogadó nyilatkozattal lakik nálam, ő nem bérlő. Csak ideiglenes jelleggel kért meg rá, hogy jelentsem be amíg a Budapesti orvosi kezelése be nem fejeződik, mert csak budapesti lakcímmel vállalták azt a kórházban. Egyébként van egy állandó lakcíme egy vidéki saját tulajdonú ingatlanjában, ami lakhatatlan állapotban van. Kényszer kijelentkeztetést kértem már ellene a Kormányhivatalban, meg is történt, jogerőre emelkedett a végzés. Abban az áll, hogy, ha az illető már elköltözött a lakásból akkor lehet a kényszer kijelentkeztetést intézni. A határozat alapján a lakcímkártyáját érvénytelenítették, neki kötelessége lenne azt másikra cseréltetni és a nálam lévő tartózkodási helyet megszüntetni.
Mivel az illető férfi régebben az élettársam volt, de deviáns alkoholista életvitele miatt nem akarom, hogy továbbra is itt lakjon velem.
Ez egy jogi ellentmondás szerintem, hogy valakit csak akkor lehet kényszer kijelentkeztetni, ha már elköltözött.
Pontosan az a probléma, hogy nem akar a lakásomból elköltözni, hiába kérem hónapok óta.
Kérem, segítsetek, hogyan tudnám megszüntetni valahogyan ezt a kényszerű együtt lakást?
Előre is köszönöm a segítségeteket.