Társasház "csendháborítás"

capisca # 2016.01.05. 11:40

Az lenne a kérdésem, hogy milyen jogai vannak az alttunk lakónak, feljelenthet-e minket, amiatt, ha szaladgál a gyerek a lakásban.

Jegyzőnél birtokháborítás miatt eljárást kérhet. Tatán volt hasonló ilyen ügy. Ott a jegyző megállapította a birtokháborítást.

Illetve milyen jogaim vannak nekem, a folyamtos, krizizálható hangnemű levelezés számíthat-e zaklatásnak?

Szerintem ez zaklatásnak még kevés, de egy büntetőjogász azért ebben biztosabbat tud mondani.

Farkas Mariann # 2016.01.05. 11:31

Tisztelt Szakértő,

az alábbi témában kérném a segítségét.
Az alttunk levő lakó, aki nem mellesleg a közös képviselő a lakóházban, írásba jelezte számunkra, hogy "elviselhetetlen" a zaj amit csapunk és kérte, hogy tegyünk a székek lábára filcet, s fejezzük be a dübögést. Megírtam neki, hogy a filc természetesen megoldható, viszont van egy 2,5 éves gyermekem, aki örökmozgó, és valóban szokott rohangálni a lakásban- na de melyik gyerek nem- s a szomszéd ezt elviselhetetlen s folyamatosan fennáló zajnak, dübögésnek hallja. Ez természetesen nem igaz, hiszen legtöbb esetben otthon sem vagyunk. Nem bulizunk, nem hangoskodunk- csak egy átlagos család vagyunk kisgyerekkel.
A Hölgyet megkértem, hogy próbálja meg jelezni, amikor a probléma fennál, de ő nem hajlandó erre, hiszen épp ezért választotta az írásos formát, amiben közölte, hogy ő hogyan nevelte a gyermekét, hogy a lakásban ne csapjon semmiféle zajt.
Két e-mailt kaptam már tőle.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen jogai vannak az alttunk lakónak, feljelenthet-e minket, amiatt, ha szaladgál a gyerek a lakásban.
Illetve milyen jogaim vannak nekem, a folyamtos, krizizálható hangnemű levelezés számíthat-e zaklatásnak?

Köszönöm szépen előre is válaszát