Kedves Ildikó!
A menetlevélre, pontosan azért mert abból lehet megállapitani a megtett kilométereket, az üzemanyagfelhasználás elköltségelése miatt is feltétlenül szükséges. Vagy akkor vezethetnél utnyilvántartást, ami legalább annyi munka.
Kedves Ildikó!
A menetlevélre, pontosan azért mert abból lehet megállapitani a megtett kilométereket, az üzemanyagfelhasználás elköltségelése miatt is feltétlenül szükséges. Vagy akkor vezethetnél utnyilvántartást, ami legalább annyi munka.
Azt gondolom, hogy a menetlevél haszna nem kérdőjelezhető meg abban az esetben, ha egy céga munakvállójának adja munak céljából a tehergépkocsit.
Itt valójában az oylan esetekről van szó, amikro a teherautó mondjuk magánszemély tulajdonában van (sok iylen platós, de ötszemélyes terepjáró van már, vagy 5-6 személyes, de rakteres kisbuszok), ahol az ÁFA mint probléma fel sem merül, mégis követelei a rendőr a menetlevelet, vagy ugye az egyéni válallkozók, kis Bt-k nevén lévő tehergépkocsik, ahol az ÁFA ügy valóban felmerül, és ha fairek akarunk lenni, akkor miért is vonatkozna rájuk más szabály, mint a nagyobb cégekre, de azt is figyelembe kellene venni, hogy mennyire életszerű az,. hogy egy magánválalkozó, vagy családi Bt. majd két autót fog tartani, egyet magán, egyet meg céges használatra.
Menetlevél jó dolog, nagyon sokszor hasznos, a baj, az hogy kötelező a használata!
Hogy mért hasznos?
Hát! Izé! Mért is? Megússzuk a bírságot?!
Azért jó, hogy ha majd valamikor szükség lesz arra, hogy, ki, hol, mikor, mit csinált, mit vitt, mit hozott, stb? Itt konkrétan egy üzemi balesetes perre emlékszem: egyszerűbb lett volna az elszenvedőnek a javára dönteni, ha a menetlevél megvan.
Én vezetek menetlevelet!
Nekem egyszerű, a céges autót (tgk) csak üzleti célra használom, de ismerősöm az még a wc-re is azzal jár (az övé is tgk). Egy évben annyit megy lakott területen belül, mint amennyit kívül. Mit írjon a menetlevélbe?
Kedves madár!
szerintem is nagy baromság a menetlevél, 2 hónap, de akár 2 nap múlva is hogy ellenőrzöd vissza, hogy tényleg ott volt-e az illető vagy nem??? A menetlevélnek egyedül az autó kmóra állásával kell egyezni! És még az is lehet, hogy ha mondjuk elmész Győrből Budapestre, mégha ugyan arra a helyre mész is más kilométeróra állás jön ki, mert előfordulhat, hogy útlezárás van, és kerülnöd kell! Tehát egy nagy baromság az egész!
ildiko31
Szerintem egyáltalán nem baromság az, hogy menetlevelet kell használni, hisz ezzel tudják kiszűrni, hogy használod-e privibe a tgk-t, km-óra állásából + a tachográfból. (Feltételezem, hogy amikor elmész a kati kocsmába, akkor nem szoktad a korongot betenni) Márpedig ha áfát igényelsz vissza, akkor ugye részben sem használhatod a járművet magán célra.
Persze ideje lenne módositani de hát ????
normál esetben sem értem a menetlevél fon-
tosságát hiszen azt irok rá amit akarok még
cégesen is
egy kis reklám
www.nemdohanyzom.hu
Csak annyit az egészhez hogy a rendőr elfogadja azt a menetlevelet amit Én használok DE CSAK MAGÁNTULAJDONBA LÉVÕ TGK_NÁL normál esetben irni kell a menetlevelet és telephelytől telephelyig kell érkeztetni mert különben magáncélú használat és adózik
Üdv mindenkinek!
1 év, 3 hónap, 23 nap, 1 óra, és 2 perc után fel szeretném éleszteni a topikot.
Ébredj topik!!!
Az egyik kérdésem:
Ha magán célra használom a céges tgk-t kell menet levél?
Ha lakott területen belül furikázok a saját lustaságom, és testem kényeztetése céljából mit írjak a menetlevélre?
Honnan hová (megállás helye): Öcsöd, garázs
Km-óra állás: 23452
Honnan hová (megállás helye): Öcsöd, 512 Coop
Km-óra állás: 23453
Áru tömege (t): 0,0005
Árumegnevezése: reggeli
Honnan hová (megállás helye): Öcsöd, Kati kocsma
Km-óra állás: 23454
...
KÉRDEZNÉM MI-A MENETLEVÉL JOGSZERÜ DEFINICIÓJA??FÉLRE ÉRTETETEK.MAGÁN EM-
BER MAGÁN TULAJDONÚ, NEM CÉGES NEM KÖLCSÖN,TGK-T VEZET.MINEK A MENETLEVBÉL?KIVEL SZÁMOLOK EL?????
MAGAMMAL??
NEKEM AZ A GONDOM HOGY ENGEM AZÉRT JELENTETT FEL AZ UNATKOZÓ RENDÕR
A SAJÁT TOYOTA HIACOMAT VEZETTEM AMI UGYAN TGK DE NEM CÉGES MINT MAGÁN EMBER ÜLTEM A VOLÁNNÁL DE MENETLEVÉL NÉLKÜL JÉZUSOM!MIÉRT KÉNE IRNOM KIVEL SZÁMOLOK EL??DE SAJNA A JOGSZABÁLY ÚGY NÉZ KI HIÁNYOS SEGITSETEK BIRÓSÁGRA VITTEM A DOLGOT.
Köszi. Valóban, a rendelet előírja a "nem közúti szolgáltatást végző tehergépjárművekre" a menetlevél kötelező vezetését, viszont az (5) bekezdésben a kötelező formai kellékek között kell szerepeltetni:
c) a rakományra és a rakománnyal megtett kilométer-teljesítményre vonatkozó adatok
Mivel én - mint első hozzászólásomban említettem - a társaságtól bérlem a járművet méghozzá kizárólag magán (és nem szállítási, valamint üzletszerű) célokra, rakományom nincs. Ezáltal az a) és b) bekezdésekben foglalt adatokat feltüntetem, de km-t nem kell vezetnem, mivel a rakománnyal megtett út 0-a. Ennek mi értelme van? Felírom minden nap az adataimat és az üzembentartó adatait a menetlevélre, persze a tehrbírást is és ámen? Te mit szólsz ehhez, amikor igazoltatsz? Semmi honnan hová csak üres, kihúzott sorok...
Itt a válaszom, ezért jelentettelek fel:
89/1988. (XII. 20.) MT rendelet
a közúti közlekedési szolgáltatásokról és a közúti járművek üzemben tartásáról
23. § (1) A - nem menetrend szerint, de díj ellenében - közúti személyszállítást végző autóbusz, illetőleg a közúti árufuvarozást végző gépkocsi, mezőgazdasági vontató, lassú jármű, ezekből és pótkocsikból álló járműszerelvény a közúti forgalomban autóbuszmenetlevéllel, illetőleg fuvarlevéllel vehet részt.
(4) Nem közúti közlekedési szolgáltatást végző tehergépkocsi, vontató és ezekből vagy mezőgazdasági vontatókból és pótkocsikból álló járműszerelvény a közúti forgalomban menetlevéllel vehet részt.
Arról érdeklődnék, hogy mely jogszabályok és miként szabályozzák a forgalmi engedélyben \"tehergépjárműként\" feltüntetett járművek menetlevél-írási kötelezettségét. A magam részéről egy \"puttonyos\", 3,5 tonna alatti ilyen járművet használok és az APEH részéről tisztában vagyok a kötelezettséggel, ami véleményem szerint kivédhető. A rendőrök mi alapján kérik számon rajtam, főleg, ha van egy megállapodás a járművet birtokló cég és köztem, hogy magánhasználatra veszem igénybe, amiért bérleti díjat fizetek? Az igazoltató rendőr - aki rajtam számonkérte - nem tudta megmondani, h. mely jogszabály írja elő nekem a menetlevél vezetési kötelezettséget. Előre is köszönöm az információt!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |