TIGÁZ kötbér


lapidus # 2011.12.16. 12:10

TÍZ PARANCSOLAT

"Én vagyok a te Urad, Istened; Uradat Istenedet imádjad ....."

ius latratus # 2011.12.16. 12:30

végrehajtó1

Itt még csak nem is arról van szó, hogy nagy a csatazaj. Hanem arról, hogy ha próbálok valami nem elszállt, valami "két lábbal a földön" - maradó dolgot írni, akkor azt hiszi pár agyamputált, hogy a TIGÁZ embere vagyok. Ami nem baj, mert semennyire sem foglalkozok velük. Majdnem én voltam az, aki egyedül nem veszítette el itt az ép eszét, erre mi van?
Láthatod...
Pedig aki venné a fáradságot, az látná: én magam is kritikával illettem, illetem a szolgáltató eljárását, csak én nem veszek be minden maszlagot.

Attól még imádom ezt a szobát, jó itt nevetni pár idiótán...

végrehajtó1 # 2011.12.16. 12:34

Pontosan.Teljesen igazad van.
De jó ez a csata zaj.Lelkesítik egymást...:)

Aztán előveszik a jancsika kályhát..:(

Ettől függetlenül mocsok egy eljárás a tigáz részéről!

Dödölle1 # 2011.12.16. 12:52

Sajnálatos, hogy van aki más kárán örül. :(

Ezen túlmenően az "idióta", "agyapumpált" megjegyzéseket nem tartom méltónak a jogi fórumhoz különösen éppen attól, aki a szinvonalat hiányolja....

lapidus # 2011.12.16. 13:22

A kolléga valószínűleg nem volt jelen, amikor ezt tanították római jogból:

"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

"A jog előírásai ezek: tisztességesen élni, mást nem sérteni, mindenkinek megadni a magáét."

ius latratus # 2011.12.16. 14:44

lapidus

Te most tényleg képes voltál keresni egy idézetet Róma jogából? Zseni vagy.
Olyan egyszerű lenne visszavágnom, de nem teszem.

Dödölle

Nem örülök más kárának, más hülyeségén röhögök.
A kettő között azért némi különbség akad...

lapidus # 2011.12.16. 15:40

Ez egy olyan alaptétel amely különösebb keresést nem igényelt és amelyet én is megfontolásra ajánlok.

"Röhögés" helyett talán célszerű lenne jogásztól, vagy joghallgatótól elvárható, kultúrált hangvételű válaszokat adni.

ius latratus # 2011.12.16. 16:09

lapidus

Hegesztő a becsületes szakmám.

:)

ius latratus # 2011.12.16. 16:13

Ja, és "alaptételek" helyett inkább polgári jogban, eljárásjogban való tanításokat citálj, de nem fogsz, "kolléga", mert akkor kiderülne, hogy igazam volt már több tucat hozzászólással ezelőtt is...

Az alpári hangnem azért erős, de hát a hegesztők már csak ilyen suttyók...

végrehajtó1 # 2011.12.16. 17:24

Nekem elég meseszerü.

ius latratus # 2011.12.16. 18:13

Most mér' vagy ilyen? Mi nem hihető ezen? 3 terepjárónyi ember kell, vagy 30 roma.
Fene a jogi útvesztőket, francba a tisztességgel, elég a balkáni színvonal, láthatod.

Ha nem röhögni kell az ilyeneken, akkor mit? Mit tegyek, hogy megfeleljek itt azon kedves fórumtársaimnak, akik a szememre vetik: nem vagyok elég empatikus.

Halasz1!

Még írj ide ilyeneket, mert az itt lévőknek erőt kell adni, hadd tanuljanak!
Ja, és kitartás, szebb jövőt, adjon Isten!, mindhalálig rock and roll! (ja, megint tévesztettem, ez már nem kell ide...)

:))

ius latratus # 2011.12.16. 18:17

Ja, és el a kezekkel a szerzett jogoktól! -hogy ne lógjak ki a sorból.
Meg: Fel a Kárpátokig!, Mindent vissza!, Nem, nem, soha!

Na, így jó lesz, Lapidus kolléga? Már nem gúnyolódok.

végrehajtó1 # 2011.12.16. 20:20

Egyre meseszerübb.

ius latratus # 2011.12.17. 06:21

halasz1

"Nagyon megsajnáltam őket, még zavarukban keresték a. Kocsi kulcsát, közben láttam, hogy az egyik a kezében fogja, egyfolytában mondogatta, hogy mezt megúsztuk b.meg, ezt megúsztuk b.meg. Nem szívesen kokettálnék én sem a balkáni ifjakkal"...

Te még a szavak jelentésével sem vagy tisztában.
A többi no comment, de illik ebbe a szobába, mert míg én a TIGÁZ embere lettem, addig te egy áldozat, akin nem szabad gúnyolódni. Folytasd, kérlek!

gabiapu # 2011.12.17. 11:54

Latratus !!!

Attól hogy agy amputáltnak nevezel bennünket önmagadat pedig suttyó hegesztőnek ez mindössze arra világit rá hogy ezen a fórumon a káröröm az amiért jelen vagy .
Tisztázzunk pár dolgot önmagában mindegy mi az ember foglalkozása legyen az hegesztő , ügyvéd vagy bármi közöttük is fellelhetők olyanok mint te akik nem inteligensek , nem iskolázottságról beszélek hanem arról amit az ember a szüleitől örököl .Vannak segítőkészek és gáncsoskodók mint te akik rendkívül nagyra tartják magukat , ezzel mindössze 1 a gond ezen az oldalon nem szeretjük amikor a hülye okoskodik .Remélem sorstársaim is egyet értenek véleményemmel. Szívesen találkoznék veled amire szerintem nem lennél hajlandó mert a személyes találkozásnál derülne ki hogy valójában értéktelen ember vagy. Ezt az is alá támasztja , hogy mennyi embert jársz le a blogban. Üdv: Gabiapu

ius latratus # 2011.12.17. 12:24

Jaj!, hát nem édes?

gabiapu

Tegnap írtam egy keresetet, de nem nagyon szeretem a pötyögést, sőt, ki kell mondjam: utálom. Most éppen egy olyan embert keresünk, aki a napi több tucat oldalt szempillantás alatt képes begépelni, persze alanyt-állítmányt nem keverve, kiváló helyesírás-készséggel. Ha megkeres a cégem privátban, akkor tárgyalhatnánk a dologról?

istvan56 # 2011.12.17. 20:26

Kezdjük a végén! Az Etikai Bizottság elnökének küldött levél!

Tisztelt S István Úr!

Elnézést kérek a zavarásért, de egy számomra nagyon fontos dologban szeretném a segítségét kérni!
Ugyan is az egyik szakértői vizsgálattal kapcsolatban kívánok panaszt tenni!

A gázórám mágnesezettségéről van szó amit dr N István állapított meg! Felületességével, hanyagságával a nem alapos mindenre kiterjedő vizsgálatával nem csak engem, hanem sok- sok ártatlan embert és családot kergetett az őrületbe! Gondolom tisztában volt tettének a következményeivel, mert a szakértői véleményeit a tigáz szó nélkül elfogadta és arra alapozva 390-540 ezer ft kötbéreket számlázott ki ártatlan embereknek, tudom, mert utána jártam!
Sajnos az első vizsgálaton nem tudtam rész venni és így a tigáz (a munka adó) illetékesével ketten úgy szakértettek, ahogy csak akartak!
Én a rendőrséghez fordultam panasszal és nekik köszönhetően elértem egy megismételt szakértői vizsgálatot, amin rajtam kívül a feleségem, az ügyvédem és egy független szakértővel vettünk részt! Az egész 10 percig tartott!
A 2011.12.06-án lefolytatott megismételt szakértői vizsgálat egyértelműen megállapította, hogy nem történt mágnes használata és nem loptam a gázt!!
A vizsgálat abból állt, hogy a belső membrán ház hátsó oldalát is kivágták, mivel az elejét már egy éve dr Nagy István kivágta és sem azon amit Ő kivágott, sem a most kivágott műanyagon nem volt sem bemaródás, sem csikarás!
A új szakértő megállapította, hogy nem történt mágnesezés és így gázlopás sem!
Amire nagyon kíváncsi lennék és ezért fordultam Önhöz, hogy Ő az első alkalommal miért nem vágta ki a hátsó oldalt is, mert akkor láthatta volna és meggyőződhetett volna arról is, hogy a műanyag oldalfal mind két oldala tiszta és nem nyúltam a gázórához, de Ő ezt nem tette meg, MIÉRT?
Ennek ellenére a hiányos vizsgálata alapján hozott egy olyan panelekből összerakott véleményt ami feltételes módban íródott, szinte semmi konkrétumot nem tartalmazott, nem volt kellő képen megalapozott és ezzel tettével megrágalmazott gáz lopással egy becsületes családot akinél már 750 ezernél tartott a büntetés! És még hányan lehetnek a sorstársaim?
A szakértői munka nem csak tisztelet díjból áll, hanem felelősséggel is jár és ezért szakértő ilyen trehány módon nem végezheti a munkáját, mert könnyen elveszti a bizalmát az emberek előtt azzal, hogy ellent mondásba keveredik azzal, hogy Ő mágnesességet állapít meg, a másik szakértő meg bebizonyítja az ellenkezőjét!
Nem tudom meddig jut el a levelem, ezért leírom a véleményem!
Ez az ember alkalmatlan a szakértői feladatok ellátására!
Ügyvédemmel tetemes kártérítést fogunk követelni amit a tigáz hivatkozva a szakértői véleményre könnyen átháríthat, jogosan, a szakértőre! Megérdemelné!
Azt megígérhetem, hogy olyan port verek fel minden fórumon, amilyet csak tudok!

Köszönettel venném válaszát!

Tisztelettel

Mezőkövesd 2011.12.14.

Kenderice # 2011.12.18. 01:26

Hát igen. Sajnos nagyon sokan vannak, akiket szintén megvádoltak "szabálytalan vételezéssel", holott nem befolyásolták a mérőórát. Ezek az emberek (általában idősek, vagy jogi ismeretekben járatlanok) kifizették az alaptalan vádaskodásokon nyugvó kötbérköveteléseket csak azért, mert nem tudtak vagy nem mertek szembeszállni a "szolgáltatásból 60 napon belül nem fizetés miatti kizárással" vagy "bírósággal" fenyegető gerinctelen szolgáltatóval.
Jó lenne már, ha a hatóságok lépnének valamit az ügyben, hogy a szolgáltatókra is vonatkozzon az, ami a büntető törvénykönyv szerint megillet bármely gyanúsítottat, nevezetesen az "ÁRTATLANSÁG VÉLELME"!
Mindenféle nem hitelesített mérésekre, gázóra felszereléskor nem dokumentált "OMH plomba" azonosíthatatlanságra való hivatkozással kötbérfenyegetéssel sarokba szorítják a fogyasztót, aki kénytelen befizetni (még ha nem is jogos) a kötbért csak azért, hogy ne fázzon télen?!?!?!?!
Tisztelt jogalkotók!
Ha egy bűncselekménnyel gyanúsított ember mindaddig az ártatlanság vélelme alatt áll, amíg be nem bizonyítják a bűnösségét, addig egy (vélelmezett) szabálysértőt rögtön úgy könyvelhet el egy szolgáltató, mint bűnözőt?!?!?
Álljon már meg a menet!!!
És akkor az ártatlanul megvádolt fogyasztó bizonyítsa azt, amit nem tett meg egy feltételezett szabálytalan vételezés váddal szemben, amelyet a szolgáltatónak nem kötelessége hitelt érdemlően bizonyítania???
Ne már, hogy nekem kelljen az ártatlanságomat bizonyítani!!!
Én úgy tudom, hogy a törvény nem ismer "nemleges bizonyítást". Igenis, ha valaki (magányszemély, jogi személy, szolgáltató, stb...) megvádol valakit valamivel, akkor neki KELL hitelt érdemlően bizonyítania, hogy igaza van!
Nem üres fenyegetőzésekkel kell, a MEH által jóváhagyott ÁSZF-et fröcsögő szájjal a fogyasztó orra alá dugva, azt fenyegetni.
Nem a szolgáltató a hibás, hanem a hatóság, amely erre neki szabad kezet adott.
Innen csókoltatom a hatóság vezetőinek édesanyjukat, és remélem, hogy sokáig fognak még élni. A fiainak már nem kívánom ugyanezt.
Kenderice voltam.

szafika # 2011.12.18. 09:18

Kenderice, azért nem általános az se ,h az emberek 5-600 e ft-ot csak úgy kifizetnek ?!

Kenderice # 2011.12.18. 10:11

Nem általános, de megtörtént. Sajnos a rendszer lehetőséget ad erre, ami a legfőbb probléma. És igenis, a szolgáltató kihasználja, mert van rá lehetősége és nem fogja érdekelni, hogy esetleg vétlen fogyasztókat is megfenyeget. Egy a cél: Pénzt szerezni bármi áron!

bigdady # 2011.12.18. 11:44

Tigáz lezárta az ügyet, elengedte a kötbért, mert nem volt jogos.
3-4 havi ideg meg ügyvédi levelezgetés kellett hozzá.
Van értelme az ügyvédi számlát elküldeni nekik?

horgászapácban (törölt felhasználó) # 2011.12.18. 12:09

Re: végreható1 2011.12.16.13:07

Mi értelme volt a hsz.-nek? Azt a topikot fikáztad, amelyik a Jogi Fórum legjobban pörgő topikja.
Remélem, a pécsi cég fogta, és kimoderál örökre.

szafika # 2011.12.18. 13:26

Kenderice, én ezt is értem , h pénzt akar , bármi áron , de ha ilyen s.z.ar a rendszerük / h nem képesek kiszűrni a valós tolvajokat !/ nem arra kellene inkább törekedniük, h mindenki , amit elhasznál, felhsznál, kifizesse ?! Elhiszem , h könnyebb egy öreget megfélemlíteni, átverni, de elég gusztustalan hozzáállás ez a részükről ! Ellenőrizzenek, nézzenek utána, v ez is egy olyan " h hiába spórol ha más helyett is ön fizet ?! "

istvan56 # 2011.12.18. 15:34

A központi panaszirodának írtam le a történteket, onnan továbbították a BRFK-hoz, majd értesítettek, hogy a panaszomat továbbították a Hajdú Bihar megyei kapitányságra, mint illetékeshez!
Onnan kb egy hónap múlva kaptam egy levelet amiben leírták az esetemet és azt, hogy majd kapok egy értesítést a tigáztól a megismételt szakértői vizsgálatról, ami meg is történt!
Az ismertetett eredménnyel!!!!
Közben mi történt nem tudom!
Ha valakinek a kártérítéssel kapcsolatban lenne ötlete, közölje velem!
Köszönöm!

istvan56 # 2011.12.18. 23:32

Sorstársak!
Azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy akinek Miskolcon dr nagy istván (sic) volt a gázórájának ellenőrzésekor a független szakértője, jelentkezzen és küldje el emailban
a szakértői határozatot!
Szükségem lehet rá a tárgyaláson!
Előre is köszönöm!
gasparistvan56@gmail.com