Tisztelt jogot ismerő fórumozók!
A kérdésem az lenne, hogy vajon van-e esélyem egy olyan fogorvossal szemben, akiről tudom, hogy szándékosan tönkretette, a fogaimat? Kihez lehetne fordulni ilyen esetben? Jogi ügyekben nem vagyok járatos.
Tisztelt jogot ismerő fórumozók!
A kérdésem az lenne, hogy vajon van-e esélyem egy olyan fogorvossal szemben, akiről tudom, hogy szándékosan tönkretette, a fogaimat? Kihez lehetne fordulni ilyen esetben? Jogi ügyekben nem vagyok járatos.
Aki másnak jogellenesen kárt okoz, az köteles azt megtéríteni. Ugyancsak az is, aki a kárt szerződéses kötelezettsége hibás teljesítésével idézi elő.
az orvosnak kell rendelkeznie biztosítással, ha szakértői vélemény is alátámasztja a "károkozást" meg kell téríteni a kárt.
Ha valóban szándékosan tette tönkre, akkor btk, nem?
Bár miért tenne ilyet egy fogorvos?
Ha egy fogat tönkretett az még hihető verzió, de az hogy TÖBB fogadat is HAGYTAD tönkre tenni...
Hát igen az ilyen kijelntésekkel vigyázni kell, mert könynen a megfordulhat a helyzet és a rágalmazás lesz belőle...
De az elég meredek, hogy szándékosan tönkretette a fogakat egy orvos...
Nem csak egy fogat tett tönkre, azt még elviselném. A lényleg az, hogy az illetőnek az a jó üzlet, ha mindenkinek protézist csinál. Tény, hiányzott egy fogam. Tény, végül is rábeszélt arra, hogy azt kérjem, hogy pótolja. De erre ő azt mondta, hogy sokkal szebb lenne az ÖSSZES fogamat kihúzni! Én mondtam neki, hogy arról szó sem lehet, a többi fogam jó. Erre ő, hogy nem jó, majd meglátom... Addig addig vacakolt, hogy a hiányzó fog melletti úgyis rossz, ő már ezt látja, engedtem, hogy megfúrja. Olyan mélyre fúrt, hogy már csak gyökérkezelni lehet. Ha már ott járt, a mellette levő fogat is kifúrta, és az az melletti szélébe is belekapott a fúróval. De ez nem volt neki elég, az összes fogközét egy picit "megigazította" a fúrójával, mondván, hogy leszedi a fogköveket. Én ekkor még nem gyanakodtam. A művelet gyorsan lezajlott, nem is fájt. Aztán kb 1 évvel későtt találkoztam egy régebben ott dolgozó fogorvossal. (Õ már azóta külföldön praktizál) Õ mondta el, hogy ennek a volt kollégának ez a módszere. Módszeresen tönkreteszi a fogakat. Egy icipit befúr mindenhova, olyan helyekre, ahol utána be se lehet majd tömni. Nem feltűnően. CSak meggyengíti a zománcot, a lukak kb 2 év múlva jelentkeznek. De akkor aztán egyszerre az összes fog tönkremegy. Na hát én most tartok a 2. évnél. Bejött. :(
Hogy lehet ezt bebizonyítani?
Szerintem sehogy, mível a kezelés legelején nem készült írásbeli véleményezés a fogak akkori állapotáról. Így ma egy állítás egy tagadás áll egymással szemben. Legfeljebb
tanúkat kellene tudni felhajtani akik hasonlóan jártak annál az orvosnál.
Igaz ez az én magánvéleményem csak.
Amúgy ha már "törzskuncsaft" vagy nála, a műfogsort megcsínálhatná féláron - mível keresett már rajtad bizonyára jó sok pénzt.
Nem voltam nála törzskuncsaft.
Nekem jók voltak a fogaim. Ahoz a másik fogorvoshoz jártam, aki ugyanannál a klinikánál dolgozott. (Aki azóta már külföldön van) Õ mondta, mindig azt mondta, hogy szépek, és jók a fogaim, és hogy ha ne féljek, életem végéig megtarthatom őket.
Hát sajnos nem így lett! Egy új fogsor, beültetéssel 2-3 milló Ft. Arról nem beszélve, hogy az már nem az igazi! Közel sem! Nincs az ismeretségi körömben senki, akinek műfogsora lenne. Milyen műfogakkal élni? Lehet azzal rágni? Arról nem is beszélve, hogy mit szól a környezetem? Most biztos azt gondolják sose szoktam fogat mosni! Pedig reggel-este mindig megmostam! Legalább 10 percig! Még csak 35 éves vagyok! Hogy lehet fogak nélkül élni?
Hát nem semmi...
Nézd, adódhat egy baleset akár huszonéves korban is, és onnantól "SZTK" műfogsort kénytelen viselni valaki... Ez azért mégis más mint az általad említett 2-3 M Ft-os csodaműfogsor. De akár egyik akár másik, azért a protézist is meg lehet szokni, gondolom.
És hát a kerekesszék vagy a művégtag messze rosszabb élethelyzet mint a csak rágni nehezen tudás. (Igaz, hosszú távon pl. az emésztést befolyásolhatja a nem teljes rágás, és ez ronthatja az életkilátást...)
Javaslom keressél fel egy orvosi műhibákkal foglalkozó jogászt, ő biztosan fog tudni segítségedre lenni.
Ilyent bizonyára találsz a Jogi Fórum - jobboldalt lévő Tartalom rovatában: "ügyfél keres ügyvédet" címszó alatt is.
Vagy az egyes ügyvédi irodák tüzetesebb böngészésél.
Netán kérj segítséget az Ügyvédi Kamarától.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |