Artisjus - hogy is van ez? (CD-írás)

Béres-Deák Attila # 2003.01.21. 20:07

Figyusz! A hivatalok vagy ilyen félhivatalok mint az AJ elektronikus levélre nem válaszolnak, mert nem tudják iktatni. Nincs még rá szabály. Én is nem régen jöttem rá. Ezért ha megis kapják az emilt, úgy tesznek, mintha nem is létezne./ Ebből nem lehet baj./

attika

Z P # 2003.01.21. 20:00

Először is köszi, hogy válaszoltál, és megosztottad velem a tapasztalataidat. Az elején azt gondoltam azért nem válaszolnak, mert írtam nekik, hogy kb. havi 10-20 CD-röl lenne szó, és ez nekik nem számít, vagy annyira kevés, hogy nem is éri meg foglalkozni vele. Viszont ha Neked fizetni sem kellett érte.... Akkor végképp nem értem, miért nem válaszolnak azóta sem a leveleimre. Azt hiszem inkább felhívom öket, csak nem értem, minek adnak meg e-mail címet, ha azokkal nem foglalkoznak.
Továbbra is várom azok hozzászólásait, akiknek van bármilyen jellegü tapasztalatuk a témárol,
Elöre is köszi,

Sziasztok!
P.

viperd # 2003.01.21. 00:23

Én cca. 3 éve csináltam egy CD-t, amin komolyzene + WEB-anyag volt, az össz darabszám kevesebb mint 1000 volt.

Erre is kellett kérni Artisjus engedélyt (2 nap alatt megadták), pedig jogdíjat fizetni nem kellett érte (a zene szerzöje többszáz éve meghalt, a zene elöadója lemondott a jogairól, a web-anyag saját volt, a CD-t nem árultuk, hanem partneri körben küldtük szét).

Én akkor a WEB-oldalukról indultam, aztán telefonon elmagyarázták, hogy mi is vonatkozik rám, küldtek nyomtatványt faxon, bevittem személyesen, stb.

Igazából nem maradt negatív emlékem az ügyintézéssel kapcsolatban, az elfogadhatóság határain belül volt túlbonyolítva, bár mivel elöre megmondták, hogy az esetem ingyenes, ezért értelmetlennek tartottam.

És mintha az ügyintézésért sem kellett volna fizetni (vagy legalábbis nem emlékezetes összeget).

Z P # 2003.01.17. 21:28

Tisztelt Fórumosok!

Azok segítsgét szeretném kérni, akik valamilyen fomában már kapcsolatba kerültek az Artisjus-sal, vagy CD-írásal foglalkoznak. A problémám a következő: CD-ket szeretnék írni, és olvastam, hogy az Artisjusnál ezeket lehetne jogosítani. Viszont erről nagyon sokfélét olvastam, volt, ahol több-százer forintos nagyságrendű árakról beszéltek, már egészen kis számu forgalom után is, és volt, ahol csak pár száz forintról esett szó. A kérdésben írtam az Artisjusnak is, de nem válaszolnak....
Ezt mellesleg eléggé furcsállom. Sokhelyen szó esik a rengeteg illegális CD-másolatról, meghogy mekkora kárt okoznak, és mennyire üldözik őket. Erre itt vagyok én, órákat olvasgatom a jogi dolgokat az intereneten, leveleket írok, hogy 'fizethessek' nekik, önként bejelentem, hogy mit szeretnék csinálni, és akkor még válaszra sem méltatnak.... Gondolom arra előbb felfigyelnének, hogyha már el kezdtem volna ezeknek a CD-knek a forgalmazását....
Na mindeggy, a lényeg, hogy szeretném azok segítségét kérni, akik jártasak a témában, vagy vannak tapasztalataik erről.

A segítséget előre is megköszönöm, Tisztelettel, P.