számla tényleges szolgáltatás nélkül

Két Lotti # 2003.01.15. 15:57

Látom itt már minden körül van járva.

Azért én javaslom, hogy olvasd el a szolgáltatási szerződést, és ha úgy látod, hogy van keresni valód, akkor simán írj a jogi osztály vezetőjének, és ne foglalkozz a különböző ügyfélszolgálatosokkal.

Ügyvéd - Társasági szakjogász

Rexor # 2003.01.15. 08:47

Szia Viperd,

Itt fontos lenne azt tudni, hogy szol a szerzodes. Ha abban tenyleg az van, hogy folyamatosan fizetni kell a dijat, akkor is ha nincs keszulek, akkor nekik van igazuk. Persze ha nem igy szol a szerzodes, akkor a kifogasodban hivatkozhatsz erre.

A kifogasolt szamlaban foglalt osszeg tovabbra is tartozas a szamodra, hacsak a mobilceg le nem mond rola.

Megj.: azert elofordul neha, hogy nincs szolgaltatas szamla mogott, pl. elolegszamlanal.

viperd # 2003.01.14. 21:24

Talán valami szolgáltatás-ellenszolgáltatás oldalról kell nézni a kérdést?

Az alaptörténet: vásároltam egy elöfizetéses mobilt, a készülék alapvetöen hibás volt, amit a szolgáltató 2 (kettö) hónapig javított cserekészülék nélkül. Közben folyamatosan számlázta az alapdíjat (tényleg nem volt használva a kártya), ezért a számlákat megkifogásoltam. Amíg a megkifogásolásra válaszoltak, azalatt felfüggesztették a szolgáltatásukat (mondván nem fizettem ki a megkifogásolt számlát). Utóbb észrevételeimet elfogadták, majd rá 2 nappal a (2 nappal korábbi levelükben jóváírt) számlatartozás miatt egyoldalúan felmondták a szerzödést. Erre én nem reagáltam, ök tovább számlázták a havidíjat. Két hónap után visszaküldtem nekik a számlákat, melyre most azt a választ kaptam, hogy az elöfizetöi szerzödésben én vállaltam, hogy a tényleges használattól függetlenül fizetem a havidíjat.

1. Ha önhibámon kívül (több hónapig tartó garanciális javítás) nem tudom használni a szolgáltatásukat, ill. ha felmondják a szolgáltatásukat, akkor nincs mire havidíjat fizetni, nem?
  2. A megkifogásolt számla az nem számlatartozás, hanem vitatott követelés nem? (Megkifogásolt számlát a válaszig ugye nem vagyok köteles kifizetni?)

Tudna valaki ezekhez a kérdésekhez jogszabályt ajánlani?

Elnézést hogy hosszú voltam

viperd

trinity # 2003.01.14. 17:25

viperd írta - 2003.01.14 17:20
Tudna valaki segíteni, hogy hol van az az alapelv szabályozva (leírva), hogy csak tényleges teljesítés (szolgáltatás) alapján lehet számlázni? Talán PTK?

Köszönettel

Viperd

Van egy APEH-irányelv, a 7012/1997-es. Azt ugyan nem mondja, hogy csak így lehet, de azt igen hogy ha nem így van, az fiktív számla...:-(
  • csalás.
viperd # 2003.01.14. 16:20

Tudna valaki segíteni, hogy hol van az az alapelv szabályozva (leírva), hogy csak tényleges teljesítés (szolgáltatás) alapján lehet számlázni? Talán PTK?

Köszönettel

Viperd