Szia nara!
Most néztem megint bele a topicba.
Röviden az azóta történtek.
A bíró elutasította az 1347/2000/EK tanácsi rendeletre való hivatkozást, mert azóta életbe lépett a 2201/2003-as javított, bõvített változat. Mi továbbra is itt élünk külföldön, a kislány az apjával van, szinte teljesen tönkrement. A kisfiút az apa kétszer nem kapta meg láthatásra a pici ( 3 és fél éves ) betegsége miatt; tájékoztatás telefonon (rögzítve), orvosi igazolások lefûzve, õ írásban is tájékoztatva, felajánlva a pótlásra különbözõ variációkat, ügyvédemtõl az õ ügyvédjének E-Mail és Fax stb. válasz semmi.
Ma már tudom, hogy hat hónapja beperelt itt külföldön, hivatkozva a fenti tanácsi rendelet 41.§-ra. Két hetem van reagálni, mert minden meghallgatás nélkül figyelmeztettek itt a bíróságtól, hogyha legközelebb sem megy a kisgyerek, akkor 25.000,- Euroig (!) terjedõ pénzbüntetéssel sújtanak.
Eközben az apja EGYETLEN EGYSZER SEM érdeklõdött a betegsége alatt utána, nem hívta fel hogy van. A héten nála van mindkét gyerek, ígérete ellenére a kislány oviban, õ dolgozik, a picire volt anyósom vigyáz. Nincsenek együtt! Az egyezség szerint 4600 km-t utaztatjuk a gyereket kéthavonta (ebbõl volt férjem kb.: 600 km-t utazik csak ), hogy láthassa a fiát ill. hogy a gyerekek EGYÜTT lehessenek. Este vannak együtt kb.: 2 óra hosszát!
Lassan feladom az igazságba vetett hitemet, hogy anélkül, hogy meghallgattak volna, figyelmeztetést kaptam + nemcsak az utazás kerül horribilis összegbe, hanem az állandó perkezdései miatt az itteni ügyvédek is. A jövõ hónapban már nem tudom mibõl fogjuk kifizetni a számlákat, de neki mint vérszerinti apának joga van a gyerekeihez
Ö engem fog tönkretenni,van gazdag nagybácsija, aki mindezt fizeti-mondta tegnap este, nekem sajnos nincs.
Elnézést a keserû szavakért, de rettenetesen el vagyok keseredve.
Ha valakinek van még valami ötlete, köszönöm elõre is.