Igaza van Kacsának, mert én is olvastam már ezt a linket, és tényleg semmi érdemlegeset nem tudtam meg belőle, ezért kérdeztelek Benneteket!
ír állampolgárság
Kedves Dr.Attika,
„Nem olvastam bele a linkbe, mert én nem akarok ír állampolgár lenni.”
így azért kicsit merész dolog tanácsot adni, nem gondolod?:)
Kacsa11
Kacsa!
Ne velem foglalkozzál légy oly kedves. A link bizonyosan eligazítja a kérdezőt. Nem olvastam bele a linkbe, mert én nem akarok ír állampolgár lenni.
Kerülj ki légyszíves a jövőben.
Ingó: hát attól függ, hogy honnan, hogy hol szerzett nyugdíjra jogosító időszakot. Egy példával: ha valaki 20 évig Magyarországon dolgozik, 20-at meg Írországban, aztán nyugdíjba megy, akkor mind a két országban külön-külön megnézik, hogy mennyi lenne a nyugdíja, ha mind a 40 évet ott dolgozta volna végig, azt megfelezik és azt kapja mindkét országból (tehát fél magyarországi nyugdíj, fél írországi nyugdíj). Így érthetőbb? Nagyon leegyszerűsítettem a szabályokat, de nagyjából ez az elv.
Kedves Dr.Attika,
és ha beleolvasol az általad linkelt oldalon található szövegbe, akkor nem látsz semmilyen érdemi infót...próbáld inkább ezt:
http://movetoireland.com/…pascitzn.htm
Kacsa11
Az internet csodákra képes. Ha valaki beüti: "ír állampolgárság megszerzése"
Az alábbi linket is olvashatja.
http://eletirorszagban.lapunk.hu/?…
Kedves Pazs!
És a többit Magyarországon kapja? Nem teljesen világos!
Kedves Ingó,
én is úgy tudom, hogy az ír állampolgársághoz 5 év kell, de a további feltételekről nem tudok. ha van róla infód (hol kell kérni, mennyibe kerül, mennyi időbe kerül, míg megadják), akkor oszd meg kérlek.
Kacsa11
Az ír állampolgárság megszerzéséről az ír jog rendelkezik, itt viszonylag kevés ír jogász jelenik meg. A nyugdíjkérdés ettől független: leegyszerűsítve a kin töltött időre arányos nyugdíjat kapja az illető.
Ha 5 évnél régebben dolgozik valaki Írországban, életvitelszerűen ott is lakik, adózik, akkor kérheti-e az ír állampolgárságot? És annak idején a nyugdíjat onnan kérheti-e?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02