nem a munkavégzés helye számít, hanem a munkáltató személye - pontosabban az, hogy te akárhol, akármilyen országban végeztél munkát, a magyar munka törvénykönyve szerinti munkaviszonyod volt.
(Már amikor volt)
Az, hogy a külföldi napok után kaptál vagy nem napidíjat a fizetéseden felül, a munkaszerződésedből kiderül.
kiegészitö nyugdij az uniotol?
vaoszinüleg ilyen kérdéssel sem találkozott még senki. két hét mulva megyek nyugdijba valoszinüleg nagyon alacsony nyugdijjal. 30 éve vagyok nemzetközi kamion soför amiböl legaább tiz év elveszett mert 1990 és 2000 között szinte soha sehol sem voltam bejelentve mert az akkoriban nem volt divat. de most nem is ez a lényeg. a kamion soför élet ugy néz ki (jobb esetben) hogy mondjuk hétfön itthon megrakom a kamiont és elindulok kifelé az unioba. aztán valamikor pénteken belépek magyarországra és közte legalább heti három napot az unioban dolgozok. ezt a munkáltatom saját maga felé el is számolja mert kötelezö persze ebböl én egy fillért se látok. namost ezek szerint én havonta legalább 12 napot az unioban dolgoztam. kérhetek e brüsszelböl vagy máshonnan nyugdij kiegészitést az unios munkavégzésem után. a bizonyitás nem lehetne tul bonyolult. hiszen amikor volt munka viszonyom abbol visszafelé ki lehet számitani a heti három nap unios munkát. vagy legalább feltételezni vagy saccolni lehet.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02