Földhivatali fellebezés


csepanyi # 2005.11.27. 09:15

A problémám a következő. A körzeti földhivatal tett egy bejegyzést, amit az adott határidőn belül megfellebeztem a megyei földhivatalnál. Most már lassan december van és még mindig nem érkezett válasz. A kérdésem az lenne hogy mennyi idő alatt köteles a hivatal döntést hozni az ügyben?

Előre is köszönöm a válaszokat.

obsitos # 2005.11.27. 10:17

Nagy általánosságban 30 nap egy ügyirat feldolgozási határideje, mely bizonyos esetekben további egy hónappal meghosszabbodhat., ebben az esetben a hivatalnak ezen utóbbit levélben jeleznie kell/ene/. Ha a fellebbezés ajánlott tértivevényes levélben lett beadva, és a tértivevény rendben visszajött, akkor már csak türelmesen várni kell...

Ha mégis nagyon hosszúnak tűnik az elbírálás, egy- az ügyirat számára történő hívatkozással - levélben érdeklődni lehet.
Ez a levél már simán is feladható a postán.

magus # 2005.11.28. 10:24

Nem biztos, hogy továbbküldték a megyének, lehetősége van az első foknak kijavítani stb. a határozatát. Telefonon is érdeklődhetsz, de legjobb ha személyesen megkeresed őket, és konkrétan rákérdezel.
"közigazgatási szerv hallgatása"-esete fenforgásával tlálkoztál!:)
Mindenképpen értesíteni kell az ügyfelet bármi történik is - ha megváltoztatta az első fok, ha a másokfok határidőt hosszabbít stb.
Jótanács: minden levelet legalább ajánlva feladni, de a térti lenne a legjobb.