Üdv mindenkinek!
Valaki tudja, hogy a biciklire milyen összeg vonatkozik ugyanilyen esetben?
Köszönöm!
Piros lámpán való áthaladás ?
- 1
- 2
Látom jár erre pár rendőr!
Ha Ti tudnátok mi meló van bent az irodába! Senki sem nyitná ki a száját feleslegesen!
A KRESZ azért van, hogy betartsuk, aki megszegi, az meg úgy járt!
A piros lámpán való áthaladáskor 100.000Ft a bírság és igen, halasztott fizetést lehet kérni, ami szintén 5000Ft, illetve 2200Ft!!! 100.000Ft esetén 6 hónapra lehet kitolni a határidőt!
Kerékpárossal még nem találkoztam!
Közigazgatási bírságnál nincs pontlevonás, nincs jogosítvány elvétel s nem halmozódik semmi! Fizesd be minél hamarabb (45 nap!) és letudtad az ügyet! Különben végrehajtásra megy a dolog és az Önkormányzat hajtja be rajtad (Jogi személy esetén az APEH)!!!
A közigazgatási bírság alsó határa 30.000Ft, a legmagasabb pedig 300.000.-! Ez tuti!!!!
Ne keverjétek a szabálysértést és a közig. eljárást!!!!
10.000Ft büntetést kaptam!
Ennyit a tuti 100.000-ről!
Pedig senki ismerős nem volt, aki intézett volna bármit is!
Ma nagy meglepetésemre kaptam egy levelet a Nyíregyházi Rendőrkapitányságról, hogy a továbbhaladás tilalmát jelző fényjelzést figyelmen kívül hagytam...soha nem szoktam megszegni a szabályokat, mióta jogosítványom van még egyszer sem bűntettek,most talán a sárga jelzésen átcsúsztam!(persze ha megállok, tuti hátulról belémszaladnak és akkor nem tudom hogy a rendőrség ugyan kifizette volna-e a károm???)Azt mondom bűntessenek meg, mert megszegtem a szabályt és ennek megfelelő büntetést el is vállalok,de könyörgöm ki volt az aki ezt kitalálta, hogy 100.000 legyen???Nem tudom, hogy az a valaki hányszor hajt át a piros lámpán és hányszor fizet 100.000-et???Kíváncsi lennék arra is, hogy Szolnokon a Szapáry úton ha egy napot végignéznénk, hány ember megy át a piroson és hány ember lesz megbüntetve??Mi van itt Magyarországon??Nemhogy inkább azzal lennének elfoglalva, hogy hány ember vezet ittasan?!És aza durva, hogy nem tudok semmit tenni, be kell fizetnem a pénzt, pedig nem gondolom,hogy akkora bűnt követtem el, hogy ennyibe kerüljön!Köszönöm szépen aki ezt kitalálta!!!
Sziasztok!
Kb 3és fél hónap után sikerült megküldenie a rendőrségnek a fellebbezés elbírálását.
Szeretném ha véleményeznétek, hogy érdemes e tovább mennem, vagy fizessem be a csekket, mert semmi esélyem sincs.
1.oldal:
http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg
2.oldal:
3.oldal:
Köszönettel
Sziasztok!
Mai nap történt, hogy Kőbányai úton mentem a és véletlenül elnéztem a piros lámpát, amin átmentem.
Sajnos a balra kanyarodó sávban ott voltak a rendőrök (én láttam őket) és utánam jöttek. A következő piros lámpánál megálltam, ott jöttek mellém, hogy álljak félre.
Egyből azzal kezdték, hogy ha gondolom álljak félre a parkolóba mert a piros lámpán átmentem és lehet, hogy jogosítvány nélkül kell tovább mennem gyalog. Közben mutatták a szabályzatot, hogy a piros lámpán való áthaladás 100.000ft és 3-18 hónapig terjedő jogosítványmegvonással jár.
Kérdezték, hogy volt-e valami büntetésem az elmúlt két évben. Mondtam, hogy életembe sem volt semmi.
Megírták a feljelentést. Kérdeztem, hogy van-e valami más megoldás. Egyből kérdezte, hogy "Mire gondol?" Mondtam, hogy én nem tudok semmilyen megoldást ha ők nem tudnak.
Kérdezték, hogy kell-e a munkámhoz a jogosítvány. Mondtam, hogy különösebben nem. Kérdeztem, hogy mi van akkor ha azt mondom, hogy kell. Erre a válasz az volt, hogy "Akkor jobban sajnálhatja"
Nem adtak semmilyen papírt, nem írtam alá semmit, mondták, hogy majd 3 héten belül kapok levelet. Ezzel elmentek.
Nekem nagyon olyan szaga volt az egésznek, hogy akartak valami pénzt tőlem.
Kérdésem az lenne, hogy mi ilyenkor az eljárás? Nem kell nekik bizonyítani valami felvétellel, fényképpel?
Mire számíthatok?
Köszönöm
ftamas78: kérésedre elolvastam. A rendőrnek nyilvánvalóan bizonyítania kell, hogy amit állít, igaz, de Te azt mondod, ketten voltak, tehát nyilvánvalóan ők ketten úgy fognak nyilatkozni, hogy átmentél a piroson. Ez elvileg bizonyíték (tanúbizonyítás) és életszrű is, mivel mi érdekük fűződne ahhoz, hogy mondjuk kinézzék valakinek a rendszámát és feljelentést tegyenek ellene csak úgy? Ráadásul Te most itt elismerted, hogy tegnap a kőbányai úton mentél és átmentél a piroson. A jogiforumot sokszor a rendőrök is olvassák. Én megvárnám a levelet és addig nem idegeskednék (ráérsz majd akkor) ugyanakkor igyekeznék betartani a KRESZ-t. Más ötletem egyelőre nincs.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Köszönöm a választ!
Valószínűleg nem lesz belőle semmi, mert visszagondolva csak a pénzre mentek. (Ijesztgettek, hogy jogosítányomat azonnal elveszik stb...)
Egyébként a KRESZ betartásról annyit, hogy én majdnem mindig betartom. Nagyon kevesen vagyunk így az országban, sebességhatárra is mindig figyelek, a sárgán sem megyek át, a gyalogost is mindig elengedem a zebrán (mert, hogy én tudom, hogy elsőbbsége van) a buszt kiengedem stb...Ezt elnéztem, előfordul akárkivel.
Az eset másnapján láttam olyat, hogy a pirosnál állok 3 sávos út és a legszélső sávban a járda oldalán átment egy auto a piroson és át a 3 sávon keresztül elkanyarodott balra olyan helyen zöldnél sem lehet balra kanyarodni.
Tehát piroson szándékosan áthaladás plusz szabálytalan barla kanyarodás
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02