Piros lámpán való áthaladás ?

ftamas78 # 2009.11.28. 07:37

Köszönöm a választ!

Valószínűleg nem lesz belőle semmi, mert visszagondolva csak a pénzre mentek. (Ijesztgettek, hogy jogosítányomat azonnal elveszik stb...)

Egyébként a KRESZ betartásról annyit, hogy én majdnem mindig betartom. Nagyon kevesen vagyunk így az országban, sebességhatárra is mindig figyelek, a sárgán sem megyek át, a gyalogost is mindig elengedem a zebrán (mert, hogy én tudom, hogy elsőbbsége van) a buszt kiengedem stb...Ezt elnéztem, előfordul akárkivel.

Az eset másnapján láttam olyat, hogy a pirosnál állok 3 sávos út és a legszélső sávban a járda oldalán átment egy auto a piroson és át a 3 sávon keresztül elkanyarodott balra olyan helyen zöldnél sem lehet balra kanyarodni.
Tehát piroson szándékosan áthaladás plusz szabálytalan barla kanyarodás

derill # 2009.11.25. 13:06

ftamas78: kérésedre elolvastam. A rendőrnek nyilvánvalóan bizonyítania kell, hogy amit állít, igaz, de Te azt mondod, ketten voltak, tehát nyilvánvalóan ők ketten úgy fognak nyilatkozni, hogy átmentél a piroson. Ez elvileg bizonyíték (tanúbizonyítás) és életszrű is, mivel mi érdekük fűződne ahhoz, hogy mondjuk kinézzék valakinek a rendszámát és feljelentést tegyenek ellene csak úgy? Ráadásul Te most itt elismerted, hogy tegnap a kőbányai úton mentél és átmentél a piroson. A jogiforumot sokszor a rendőrök is olvassák. Én megvárnám a levelet és addig nem idegeskednék (ráérsz majd akkor) ugyanakkor igyekeznék betartani a KRESZ-t. Más ötletem egyelőre nincs.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

ftamas78 # 2009.11.23. 20:26

Sziasztok!

Mai nap történt, hogy Kőbányai úton mentem a és véletlenül elnéztem a piros lámpát, amin átmentem.
Sajnos a balra kanyarodó sávban ott voltak a rendőrök (én láttam őket) és utánam jöttek. A következő piros lámpánál megálltam, ott jöttek mellém, hogy álljak félre.
Egyből azzal kezdték, hogy ha gondolom álljak félre a parkolóba mert a piros lámpán átmentem és lehet, hogy jogosítvány nélkül kell tovább mennem gyalog. Közben mutatták a szabályzatot, hogy a piros lámpán való áthaladás 100.000ft és 3-18 hónapig terjedő jogosítványmegvonással jár.
Kérdezték, hogy volt-e valami büntetésem az elmúlt két évben. Mondtam, hogy életembe sem volt semmi.

Megírták a feljelentést. Kérdeztem, hogy van-e valami más megoldás. Egyből kérdezte, hogy "Mire gondol?" Mondtam, hogy én nem tudok semmilyen megoldást ha ők nem tudnak.
Kérdezték, hogy kell-e a munkámhoz a jogosítvány. Mondtam, hogy különösebben nem. Kérdeztem, hogy mi van akkor ha azt mondom, hogy kell. Erre a válasz az volt, hogy "Akkor jobban sajnálhatja"
Nem adtak semmilyen papírt, nem írtam alá semmit, mondták, hogy majd 3 héten belül kapok levelet. Ezzel elmentek.

Nekem nagyon olyan szaga volt az egésznek, hogy akartak valami pénzt tőlem.
Kérdésem az lenne, hogy mi ilyenkor az eljárás? Nem kell nekik bizonyítani valami felvétellel, fényképpel?
Mire számíthatok?

Köszönöm

nano # 2009.09.29. 06:56

Sziasztok!
Kb 3és fél hónap után sikerült megküldenie a rendőrségnek a fellebbezés elbírálását.
Szeretném ha véleményeznétek, hogy érdemes e tovább mennem, vagy fizessem be a csekket, mert semmi esélyem sincs.

1.oldal:
http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg
2.oldal:
3.oldal:

Köszönettel

Barby23 # 2009.08.24. 22:00

Ma nagy meglepetésemre kaptam egy levelet a Nyíregyházi Rendőrkapitányságról, hogy a továbbhaladás tilalmát jelző fényjelzést figyelmen kívül hagytam...soha nem szoktam megszegni a szabályokat, mióta jogosítványom van még egyszer sem bűntettek,most talán a sárga jelzésen átcsúsztam!(persze ha megállok, tuti hátulról belémszaladnak és akkor nem tudom hogy a rendőrség ugyan kifizette volna-e a károm???)Azt mondom bűntessenek meg, mert megszegtem a szabályt és ennek megfelelő büntetést el is vállalok,de könyörgöm ki volt az aki ezt kitalálta, hogy 100.000 legyen???Nem tudom, hogy az a valaki hányszor hajt át a piros lámpán és hányszor fizet 100.000-et???Kíváncsi lennék arra is, hogy Szolnokon a Szapáry úton ha egy napot végignéznénk, hány ember megy át a piroson és hány ember lesz megbüntetve??Mi van itt Magyarországon??Nemhogy inkább azzal lennének elfoglalva, hogy hány ember vezet ittasan?!És aza durva, hogy nem tudok semmit tenni, be kell fizetnem a pénzt, pedig nem gondolom,hogy akkora bűnt követtem el, hogy ennyibe kerüljön!Köszönöm szépen aki ezt kitalálta!!!

Gabe # 2009.07.18. 09:52

10.000Ft büntetést kaptam!
Ennyit a tuti 100.000-ről!
Pedig senki ismerős nem volt, aki intézett volna bármit is!

Gigi76 # 2009.07.07. 15:01

Látom jár erre pár rendőr!
Ha Ti tudnátok mi meló van bent az irodába! Senki sem nyitná ki a száját feleslegesen!
A KRESZ azért van, hogy betartsuk, aki megszegi, az meg úgy járt!
A piros lámpán való áthaladáskor 100.000Ft a bírság és igen, halasztott fizetést lehet kérni, ami szintén 5000Ft, illetve 2200Ft!!! 100.000Ft esetén 6 hónapra lehet kitolni a határidőt!
Kerékpárossal még nem találkoztam!
Közigazgatási bírságnál nincs pontlevonás, nincs jogosítvány elvétel s nem halmozódik semmi! Fizesd be minél hamarabb (45 nap!) és letudtad az ügyet! Különben végrehajtásra megy a dolog és az Önkormányzat hajtja be rajtad (Jogi személy esetén az APEH)!!!
A közigazgatási bírság alsó határa 30.000Ft, a legmagasabb pedig 300.000.-! Ez tuti!!!!
Ne keverjétek a szabálysértést és a közig. eljárást!!!!

u_borka # 2009.06.08. 19:45

Üdv mindenkinek!
Valaki tudja, hogy a biciklire milyen összeg vonatkozik ugyanilyen esetben?
Köszönöm!

jack4 # 2009.06.02. 13:15

A továbbhaladás tilalmát jelző fényjelzés figyelmen kívül hagyása - ahogy Monalisa is irta - közigazgatási bírságot von maga után, ami 100 000 Ft. Ez ellen kifogás nem nyújtható be és részletfizetés sem kérhető. Halasztott fizetést lehet csak kérni, de akkor is egyben kell a kiszabott bírságot megfizetni.

Gabe # 2009.05.28. 22:32

Köszönöm a részletes választ Kikike!

A 4pontot a yard is fixre mondta, eddig nem volt büntetőpontom!
Nem volt még semmilyen szabálysértésem ezelőtt!
Azért az érdekes, hogy a felső határ 150.000Ft!
Magyarán még többet is adhatnak, mint 100.000!
Persze ez így ebben az esetben nem valószínű, remélem!
Természetesen mindenkinek jó tanulólecke az ilyen, viszont, ha én ott nem megyek át, akkor a mögöttem levő belém száll, és hiába vagyok vétlen, a kocsi (ami munkaeszköz) egy időre biztosan kidől a forgalomból!

kikike # 2009.05.27. 19:12

Kedves Gabe!
A szabs. lényege, hogy ha 3 éven belül nem követtél el hasonló vagy más közlekedési szabálysértést akkor kedvezőbb az elbírálás az előadó oldaláról. A szabs. bírságösszeg 30.000.- Ft-tól indul, felső határ max. (azt hiszem) 150.000.- Ft.
Kapsz jelen esetben 4 pontot.
Amikor mekapod a határozatot, élhetsz egy un. kifogással, amiben leírhatod, hogy milyen anyagi helyzeted van és szeretnéd részletekben megfizetni, talán még engednek is belőle.
Remélem azért jó tanuló lecke volt, és legközelebb jobban figyelsz, mert ha közigazgatási bírságot kapsz piros lámpán való áthaladásért, az tényleg fix. 100.000.- Ft. Ott nincs mese, be kell fizetni, vagy végrehajtás lesz belőle.
minden jót neked.:)

Gabe # 2009.05.25. 21:18

És nem volt fényképezés, csak megjelentek mögöttem!

Gabe # 2009.05.25. 21:16

Köszönöm Kikike!

Igen, megállításos ellenőrzés volt, és a rendőr azt mondta 4 pontot fogok kapni valószínűleg, és szabálysértés miatt beidéznek a területileg illetékes rendőrséghez meghallgatásra!
Ezért nem tudom pontosan mire számítsak, mert ő is azt mondta, hogy mérsékelhetik, ha elmondom, hogy már nem tudtam volna biztonságosan megállni, amit ott a helyszínen is elmondtam nekik!

kikike # 2009.05.24. 17:25

Kedves Gabe!
Ha jól értelmeztem amit írtál az "csak " szabálysértés.
Az esetedben az jobb mert ott még van remény arra, hogy kevesebbet fizess, de büntipontokat kaphatsz, ill. a jogsid is ugorhat, de inkább várdd ki a végét.
Azért mondom, hogy csak szabs, mert megállításos ellenőrzés volt gondolom képi rögzítés nem biztos,hogy készült, illetve az éppen az átváltott piroson mentél át az még nem konkrétan a piroson való áthajtás, hanem a sárgán történő és az még szabs.
Ha konkrétan a piroson mész át, akkor egy közigazgatási bírságról szóló határozatot fogsz kapni és akkor feljelentés nincs szabálysértés miatt.
Kikike

Gabe # 2009.05.23. 21:56

Gondolom te még sosem vezettél budapesten, ha én ott megállok, kb. 2autó száll belém hátulról.
Az autó munkaeszköz, nem kockáztatom, még ha nekem lett volna igazam sem!
A következő eset után pedig semmi jóban nem reménykedtem volna! Kb. 300 méterrel odébb januárban vétlen résztvevője voltam egy ütközésnek, ahol az elkövető elhajtott, miután kiszálltam az autóból!
4hónap után küldtek egy levelet, hogy ugyan igazam van, de a tulajdonos eladta az autót, az új tulajdonos nem vette át a levelet.
Ezért az ügyben nem várható további fejlemény, így lezárják!
Ezek után, ha megkérhetlek, ne beszélj nekem dolgukat végző rendőrökről!

monalisa1 # 2009.05.23. 21:45

A továbbhaladás tilalmát jelző fényjelzés megszegése 100.000 Ft büntetést jelent, mérséklést = méltányosságot pár hete jelentősrészt már nem alkalmaznak, részletfizetés lehetséges.

A rendőr végezte a dolgát, neked meg az lett volna "a" dolgod hogy megállsz a piros jelzésnél.

Felesleges a rendőrökre ezt meg azt mondani - állj be te is rendőrnek aztán megtapasztalod: nem "szórakozás" ez a munka.

"Lisa"
laikus hozászóló

Gabe # 2009.05.23. 21:28

Üdvözlet mindenkinek!

Tegnap a Kerepesi úton átmentem egy épp pirosra váltó lámpán!
Hazánk becsületes, és figyelmes rendőrei azonnal mögöttem teremtek, sziréna-villogó!
Félreálltam, szabálysértés, 3-an voltak, én egyedül, elismertem a szabálysértést!
Ezek után a 100ezres büntetésre számíthatok automatikusan, vagy van remény mérséklésre?
Mert az egyik a papírozás végén azt mondta, kapni fogok egy idézést, stb. és ott el kell mondanom mi történt, aztán kiderül mi a büntetés!
Az objektív felelősséges törvénymódosításban viszont úgy láttam 100ezerről van szó!
Most a rendőr nem tudja pontosan, vagy felesleges reménykednem?

ildikó31 # 2005.07.19. 07:55

Kedves Naga!

Az egyes szabálysértésekről szóló rendeletet se feletsd el, ott meghatárzzák, hogy milyen magatartások számítanak szabálysértének, és hogy ezekért a szabálysértésekért milyen büntetést lehet kiszabni.
Kedves Naga! Ne ringasd magad semmi jóban, lehet, hogy még járművezetéstől eltiltást is alkalmaznak.
Azért azt említs meg, hogy 3an utaztatok a kocsiban, és mindhárman láttátok, hogy nam piros volt a lámpa, amikor áthaladtatok az utkereszteződésen, és kéred az utasok tanúkénti megidézését. azt azért mond el a harmadik tanúnak, hogy nehogy azt mondja hogy aludt. A szabálysértési eljárás végén kapsz egy határozatot, ha nem értesz egyet az abban foglaltakkal, akkor megkifogásolhatod, és akkor bíróság elé kerül az ügy.

ildiko31

Naga # 2005.07.17. 13:49

Gabifo32:
Eléggé furcsa, hogy nem kérdezik meg a véleményed az esetről.
Nekem azt mondta a rendőr, hogy küldik az idézést és a többit beszéljem meg az előadóval.

Valaki tudja, hogy a gyakorlatban, hogy működik az eljárás? Mennyire lehet meggyőzni az előadót, illetve kinek kell bizonyítani az állítást? Hol lehet ennek utánnanézni. A szabálysértési eljárásról vonatkozó törvényt már átolvastam párszor, de abból nem derült ki, hogy mi alapján kap az ember csak figyelmeztetést és miért és mennyi pénzbírságot?

Gabifo32 # 2005.07.17. 13:18

Csak határozatot kaptam, de abban meg elirták a rendszámomat.
Idézést nem kaptam.

Naga # 2005.07.17. 12:30

Hasonló eset történt velem tegnap éjszaka, a teljesen kihalt Soroksári úton mentem hazafele. Egy lámpás kereszteződés után jöttek utánnam és állítottak meg. Nem ismertem el, hogy a piroson hajtottam át. Ilyenkor kinek kell bizonyítani? A kocsiban volt egy ismerősöm (nem rokon) és a testvérem (aki aludt éppen :( ). A két rendőr azt mondta, hogy a kocsiban utazók nem számítanak tanunak. Mire számíthatok a szabálysértési eljárás során?

Pechemre még a forgalmit is elvették, mert még nem irattam át az autó színét. (38 éves veterán autó, nem rég lett kész a külső felújítása, első találkozójáról hoztam hazafele). Ez utóbbi sajnos jogos volt, bár szerintem nem lett volna kötelező.

A rendőrök az intézkedés után, semmiféle jelzés nélkül (index, kék villogó) megfordultak a záróvonalon. Ezt hol lehet jelenteni?

Gabifo32: Neked küldtek idézést, vagy csak a határozatot.

Gabifo32 # 2005.07.13. 15:55

Ugyanaz a stori mint amivel indítottam , azért kérdeztem meg a véleményeteket, hogy irjak-e nekik fellebezést, mert tényleg nagyon inkorrektek voltak velem, gondoltam adok nekik egy kis plussz munkát :- )

Ha nincs más akkor befizetem : -(((
Bíróságra nincs kedvem ezért járkálni.

Köszi

Gabifo

Zoltán György # 2005.07.13. 02:25

Ha az eset ugyanaz, mint a kezdeti "Sárga", akkor semmiképp ne fizess!
Mire kaptad a 30.000.-Ft- os büntetést?

derill # 2005.07.12. 19:22

Én a helyedben nem azon gondolkodnék, hogyan játszam ki a büntetést, ha egyszer elkövettem valamit, hanem azon, hogy legközelebb ne kövessek el szabálysértést. Mindamellett megfellebbezheted a határozatot azzal, hogy neked nincs ilyen rendszámú autód.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Gabifo32 # 2005.07.12. 17:19

Befordultam egy utcába ahová érkeztem aztán, ott álltak mellém, és kérték a paprokat.
Leirták belőle az adatok és ennyit.