efi99
„A rendőr nyilván látta, hogy ki szállt ki a kocsiból és természetesen tökéletesen elegendő, ha ő ezt mondja.”
A rendőr nem Isten, nincs olyan szabály, hogy bármit is állít, akkor igaza van. Kőkemény és megdönthetetlen bizonyítékkal neki is ugyanúgy alá kell támasztania az állítását, különben sz@rt sem ér. Jelen esetben ilyen nem áll rendelkezésére, mindössze egy szonda eredménye, amelyet egy olyan autóvezetővel fújatott meg, aki éppen nem is tartózkodott a volán mögött. Ha megvárta volna, hogy visszaüljön és elinduljon, akkor a kút kijáratánál már jogosan állíthatta volna meg, én úgy gondolom. Szerintem simán van keresnivalója a kérdezőnek, egy jó ügyvéd lazán ki tudja forgatni a történetet, hogy ne a rendőrnek legyen igaza. Kivéve ha a kérdező a helyszínen elismerte a történetet, mert azzal gyakorlatilag a saját sírját ásta meg jelen esetben.
Ne feledd, nem véletlenül van, hogy egy gyorshajtáshoz még az is kevés, hogy ketten ülnek mögötted az autóban és látják a saját kilométerórájukon a sebességedet - ott is kötelező bizonyíték egy bünti kiszabásához a hiteles mérőeszköz által készült fotó. Ebben két nyugalmazott rendőr ismerősöm is megerősített, amikor elmeséltem nekik a felhozott példámat. Főleg hogy ha ugyanakkora sebességgel haladnak mögötted megkülönböztető jelzés nélkül, akkor ők ugyanúgy megsértik a gyorshajtásra vonatkozó jogszabályt és lazán büntetést kaphatnak érte.
Az már más kérdés, hogy ha a kérdező előző nap ilyen sokat ivott, ami még másnap is jelentkezett a szondán, akkor eléggé felelőtlen magatartás volt volán mögé ülni.