Bélyegző használati szabályzat

gerbera317 # 2012.11.29. 22:43

És ha nem találod meg, akkor mit tesz veled?

Igazából nem az a kérdés, hogy ki jogosult bélyegző használatára, hanem az, hogy milyen hivatali iratkezeléshez milyen bélyegző szükséges. Nyilvánvaló, hogy a bélyegző használatára az jogosult, aki az adott iratkezelési folyamat elvégzésére jogosult.

A bíróságnak, a végrehajtóknak, közjegyzőknek, talán még az ügyvédeknek is IM rendelet szabályozza az iratkezelésüket. A közfeladatot ellátó szerveknek szakosodás nélkül egy egységes kormányrendelet szabályozza az iratkezelést, aminek alapja a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló 1995. évi LXVI. törvény. Ezek szerint nektek még ki kell dolgoznotok egy belső szabályzatot.

Íme a törvény:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
és íme a kormányrendelet:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

Szerintem te ezt az utóbbit kerested nagy erőkkel.

viciwolfmuller # 2012.11.28. 11:14

Viccesnek tartom énis a dologt, de a munkáltatóm köti az ebet a karóhoz, hogy létezik ilyen és keressem csak tovább.
Köszönöm :)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.28. 10:22

:) Meg a wc-papír és a felmosószer használatára is.

viciwolfmuller # 2012.11.28. 08:38

Köszönöm, ezzel énis tisztában vagyok. De adott esetben ennél kicsit bonyolultabb a helyzet. Nyilván egy kft-nél az használhatja aki aláírhat.Ez tisztasor.
Az én kérdésem egy nem önkormányzati fenntartartású, most alapított oktatási intézményre vonatkozóan lett feltéve.
Itt nyilván kicsit bonyolultabb a helyzet mert van igazgató, intézményegységvezető, és vannak a helyettesek meg a pedagógusok is.

Nincs valami jogszabály ami kifejezetten bélyegző használati rendre vonatkozik?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.28. 08:28

??
Az használhatja a bélyegzőt, aki aláírhat.

viciwolfmuller # 2012.11.28. 07:58

Tisztelt fórum.

Bélyegző nyilvántartás készítéshez kérnék segítséget.
Bélyegzők használatára vonatkozó jogszabályt keresnék,amiben a felelősségi körök le vannak írva, meg van határozva, hogy adott esetben egy iskolában ki milyen jogkörrel használhat adott bélyegzőt.

Semmilyen jogszabályt nem találtam eddig a neten bélyegzőkre vonatkozóan.

Köszönöm előre is a segítséget.