Kutyaugatás


Jeromos # 2012.05.16. 12:48

Szafika,
ha te magad is így látod, akkor nem kellene tenned valamit a szomszédaid érdekében??

szafika # 2012.05.16. 11:59

A miénk +, azon kívül , h neveletlen , talán tetszik neki a saját hangja , v nagyon jó füle van és a másik utcában lévő kutyával kommunikál , de ha kimegyek , tapsolok neki néhányat , akkor elhallgat , ennek ellenére nem szívesen lennék a szomszédom !

Jeromos # 2012.05.16. 10:25

Megfigyelheted, általában olyan házba-lakásba nem törnek be amikor dolgozik az emberfia, ahol a kutya felveri a környéket is.

A kertben lévő kutyát pillanatok alatt "hatástalanítani" lehet, akár ételbe rakott altatóval, vagy altatós lövedékkel. Sajnos betörés előtt mindent pontosan kifigyelnek, így a kutyák viselkedését is.

A kutya akkor ér valamit, ha bent van a lakásban/házban, mert akkor váratlanul támad rá a betörőre és erre ő nem tud felkészülni. És így nem is zavarja az ugatással a szomszédokat.

Nálunk ha elkezd egy kutya ugatni, még véletlenül sem az jut eszébe senkinek, hogy betörő miatt ugat. Inkább a sün, madár, macska stb a valószínű.

wers # 2012.05.16. 06:20

Igenis, a gazda hibája, ha a kutyája egyfolytában ugat
Ez így igaz.
A mi kutyáink éjjel is kint vannak, de nem ugatnak, csak ha okuk van rá. Akkor meg jobb, ha ugatnak. Általában végig szundikálják az éjszakát - persze a kutyák ezt elég éberen teszik - és először akkor ugatnak, mikor az újságot hozzák reggel.

Érdekes, a kutyák egymást is nevelik, a miénk néhány hét alatt leszoktatta a szomszén új kutyáját a folytonos nyüsszögésről, ugatásról.

szafika # 2012.05.16. 03:30

Gabicsek !
Így igaz ! a gazdi a hibás, h neveletlenek a kutyái , / sajnos a mieink is azok ! / a kutyát is nevelni kellene , elnézem néha Cezar Milland műsorát és irigylem , h van hozzá türelme , pedig , ha az ember állatot tart kellene , h legyen hozzá türelme !

Gabicsek # 2012.05.15. 22:41

Hattyúdal: pontosan, mindegyik kussoljon

Na, ez aztán a nagy vélemény, érdekes felfogású ember lehetsz te, ahogy olvasom a hozzászólásod.
Igen, a kutyának kertes házban az a dolga, hogy védjen minket. Bizony-bizony, hattyúdalnak milyen igaza van. Ha téged egy ugatós kutya mentene meg mondjuk vízből, hát csak nem mondanád, hogy kussoljon!
Megfigyelheted, általában olyan házba-lakásba nem törnek be amikor dolgozik az emberfia, ahol a kutya felveri a környéket is.

Ettől függetlenül a véleményem: nálunk is vannak kutyák. Napközben kint vannak,amikor dolgozunk és üres a ház, ha nekik idegen járkál a ház körül, nyomják is rendesen vicsorogva. Ez a dolguk! Viszont: tekintettel vagyunk a szomszéd nyugalmára, ezért kora este bejönnek a házba és ott alszanak velünk.

Ezt pedig minden kutyatartó meg tudja csinálni a szomszéd érdekében! Ha más nem, az előszobában nyugodtan aludhatnak a kutyák, nem hiszem, hogy nagyon zavarnák a gazdát.

Igenis, a gazda hibája, ha a kutyája egyfolytában ugat. Nem csodálom, ha láncon tartják. Azon sem csodálkozom, ha a láncon tartott kutyák gyereket támadnak meg, mert legyünk őszinték, egy három éves gyerek legfeljebb a farkát szereti huzogatni.
Minden éjszakai üvöltésért és kutyatámadásért a gazda a felelős!

Frigyesné! Fordulj az állatvédőkhöz és egyben a jegyzőhöz is!

balmar # 2012.05.15. 21:06

Hattyúdal: pontosan, mindegyik kussoljon. (Ha már ilyen szépen megfogalmaztad.) Az is, amelyik vakot vezet, az is, amelyik embert ment, és az is, amelyik kisgyereket tépett szét korábban. (Mert lássuk be, ilyen is van sajnos, évente több is.) Nem érdekel, milyen kutya, mért ugat, nem érdekel mi a szívfájdalma, nem érdekel a nemtörődöm gazda, a süni, a macska, a szagok, a telihold. Nekem is vannak rossz napjaim, mégsem ordítok torkom szakadtából hajnali kettőkor a szomszéd ablaka alá. Mellesleg, a kutyással ellentétben, engem ezért jól meg is büntetne a rendőr.

A nyugodt környezethez való jogom érdekel. És ebből a szempontból tökmindegy, hogy a szomszéd, vagy a kutyája ezt mi okból húzza keresztül. Mindenki felelős azért ami a kertjéből vagy a társasházi lakásából ordibál, ezt kellene végre tudomásul venni, és kőkemény törvényekkel betartatni.

hattyúdal # 2012.05.15. 12:14

Elég egoista módon állnak hozzá emberek a kutya kérdéshez....
És az a kutya amelyik embereket ment a romok alól?
Amelyik segít a vak embernek a mindennapokban?
Azok az ebek is kussoljanak? Vagy azoknak lehet ugatni?
Ha annyira veszélyesek lennének fertőzés szempontjából ezek az állatok, bizonyára nem használnák őket terápiás kutyaként beteg gyerekenél, időseknél.
Az is lehet, hogy valamit lát az a kutya, amire nem is gondoltok, és azért ugat.
A miénk éjszaka pl. a sünit akarja elzavarni, azért hangoskodik.

nanemaaa # 2012.05.15. 11:55

Dragunov
Alapból nincs igazad.
Egyrészt az ecceri zember megveszi a kutyát, mert 1. különben bőg a kölök, 2. visít az asszony.... 3. meg a szomszédnak is van. Majd később rájön, hogy a kutyával is törődni kell, nem hoz sört a kocsmából, pénzbe kerül, ezért kidobja. A kóbor kutyák másként szocializálódnak, mint a falkavezér alatt "szolgálók", így ősi ösztöneiknek teret adva gyakrabban csoportosulnak falkákba, s ha éhesek, olykor megtámadják az embert. A vadászösztönüknek engedelmeskedve a fiatal borjakat (gyerek) és a vén szülőket támadják örömmel, mivel ezek a legkönnyebben elejthető prédák.
Modernkori orvosi kutatások kimutatták, hogy azon házaknál, ahol kutya is van, a gyerekek immunrendszere sokkal erősebb, így ritkábban betegszenek meg. Egy éves kor körül már pár perc kutyasimogatás is kimutatható eredményt hoz.
Állatkertek sem ártó célzattal hozták létre a zállat simogatókat.
Kutyaszar nem fertőz jobban mint ez emberi. Kis szerencsével homokozóban találhatsz mindkettőt.

wers # 2012.05.15. 10:39

ja, és az adózott kutya halkabb?

wers # 2012.05.15. 10:38

Ezért kár, h. nem kötelező jelleggel vezeték be az ebadót
Azzal csak a kóbor, gazdátlan kutyák száma nőne meg drasztikusan

pazs # 2012.05.15. 09:57

Frigyesné: de ha nem kezdeményezed az eljárást, akkor biztosan nem fog történni semmi, más jogi megoldás meg nincs.
Persze egyetértek nanemaa-val, ez a gazdák hibája.

nanemaaa # 2012.05.15. 09:00

Bocs, nem fajokat, hanem fajtákat. A többi nagyjából stimmel. ;)

nanemaaa # 2012.05.15. 08:59

A kutyatartás nem merül ki abban, hogy enni adnak a neki. Egy kutyát sétáltatni, futtatni, szocializálni, egyes fajokat rendszeresen tréningezni kell. Állatvédők között lehet olyan aki ért hozzá. A nem a fajtajellegének megfelelően tartott lábasjószág megkötése ennek alapján még lehet állatkínzás. A kutya nem a gyönyörtől ugat és nyüszít naphosszat. Alapvetően ösztönlény, így ha baja van, azt próbálja jelezni.
Akár a gyerek. Attól, hogy pl jól megvered, még nem fog elhallgatni, ha fáj neki.

nanemaaa # 2012.05.14. 14:37

Nem minden fajtát lehet megkötni (én egyiket sem tenném), mert a fajtajegyei alapján azt nem tűri. Próbálkoztatok már az állatvédőknél? Ők esetleg azt is tudhatják, hogy mitől ugat a kutya állandóan.

Sherlock # 2012.05.10. 19:24

Sok év nem telhet el, mert változni fog az állatvédelmi törvény és nem lehet majd kutyát megkötni.

pazs # 2012.05.10. 17:11

A jegyzőnél bejelented (, hogy a birtoklásban és a rendeltetésszerű használatban téged zavar a kutyaugatás, jegyző ellevelez veled és a zaj okozójával (nem a kutyával persze), esetleg tart helyszíni szemlét, hogy tényleg-e, aztán eltiltja a magatartástól, ha egyetért veled és végre is hajtatja valahogy, például kötelezi, hogy máshol tartsa a kutyákat.

pazs # 2012.05.10. 15:33

Lehet, hogy süket?
Mindenesetre: forduljatok a jegyzőhöz birtokvédelemért.

pazs # 2012.05.10. 15:05

Fordultatok már a jegyzőhöz birtokvédelemért?

Egyjogász # 2012.04.03. 05:18

"Tarts ki. Gondolom, elég nagy a telkük, nem muszáj a kerítésnél annál az egy méternél álldogálniuk."

Így van! Tarts ki! A mocsok szomszéd nehommá ott álldogáljon a kertjében, ahol neki tetszik.
És nem kell örökké internetezni, kergess macskákat!!:))

Goodwitch # 2012.04.03. 05:05

76csilla, igazuk van. Helyezd el úgy a riasztót, hogy az ő telkén ne riasszon. Ilyen egyszerű.


Goodwitch

Gabicsek # 2012.04.02. 21:18

Tarts ki. Gondolom, elég nagy a telkük, nem muszáj a kerítésnél annál az egy méternél álldogálniuk.

76csilla # 2012.03.30. 12:17

Szomszédomat zavarja az ultrahangos kutyariasztó mert beriaszt egy 1 méteres szakaszon akkor is ha ők közel állnak a kerítéshez. Fel akarnak jelenteni. Igazuk van?
A riasztót azért vettük mert brutál mód elszaporodtak náluk a macskák, mindig ennél a kerítésnél üldögélnek, az én kutyáim ettől megőrülnek és letapossák a friss sövényt. Fenyegetnek ha nem szerelem le feljelentenek és szeretetből elvágták a telefon-internet kábelemet. Szóval kitartsak v. szereljek?

falikep # 2012.03.27. 08:44

Nem, a gyerekek nem zavarnak, van amúgy igen (a szomszédságban). Volt, hogy óvoda mellett laktam.

Közben szóltam érte, erre fel akarnak jelenteni zaklatásért, mert már másodszor szóltam. :) Jelentsen.. :)

Mint kiderült, nem csak engem zavar, más szomszédokat is, csak épp nálam érte el a tetőpontot a zajongás.

A gyerekekről annyit, hogy nyaranta kint játszanak, de mivel eddigi kutyák után nem takarítottak (igen, volt az évek alatt pár kutya - azokkal semmi gond nem volt), el lehet képzelni miben játszottak abban a pici kertben. minap meg egy kupacba lett gyűjtve a végtermék, és el lett égetve, baromi büdös. Nem ragozom, egyértelmű, itt az emberi oldal a hibás, sajnos a törvény ezek szerint csak az ilyet védi...

Köszönöm, erre a készülékre rákeresek azért, érdekes lehet...

nanemaaa # 2012.03.26. 11:29

fürkész
Nem tudom mennyi jött le abból amit írtam, alapjából véve mindössze annyit akartam mondani, hogy bár az emberek java már rájött, hogy ha egy kutyával gondok vannak, akkor annak leggyakrabban nem szegény állat, hanem a gazdája az igazi oka. Viszont valóban nincs szabály arra, hogy csak alkalmas emberek tartsanak kutyát, vagy akár neveljenek gyereket. Eddig tartott az én véleményem.
Amit leírtál, az nagyjából párhuzamba állítható az általam leírtakkal.
Ugyanakkor én mindenképpen kutyapárti vagyok, és sok esetben szívesebben élnék egy jó kutya, mint egy rossz ember szomszédságában. Mert ha a kettő szagát, koszát, hangját, vagy viselkedésének kiszámíthatóságát próbálnánk mérlegre tenni, akkor véleményem szerint szinte minden esetben a kutya győzne. ;)
(A gyerek egyébként nagyon jól alszik kutyaugatás mellett is, nem egy gyerek felnőtt már tanyán is, ha mégis minden nesz zavarná, azt megint csak a szülők helytelen nevelési "szisztémájával" magyaráznám.)
Sorházakban, társasházakban meg a kutyatartást egyébként is szabályozzák a helyi önkormányzati rendeletekben.... legalább is a legtöbb városban.