Kedves KáGYé!
Hasonló cipőben járunk, én is hasonló "bűncselekményt" követtem el, én is hasonlóan keserűséget és dühöt érzek.
A tisztelt "hatóság" hozzáállása pedig bicskanyitogató.
Én bementem a rendőrségre, hogy éljek iratbetekintési jogommal.
Megkérdeztem mik a lehetőségek, félválról válaszolva megkaptam, hogy méltányosság, részletfizetés nincs, lehet fellebezni vagy kifogással élni, de felesleges, mert állítólag valamiféle hallgatólagos egyezmény szerint ezeket érdemi vizsgálat nélkül elutasítják.
Mikor felhívtam az ügyintéző figyelmét, hogy a KET-ben meghatározott összes határidőt jelentősen túllépték, a válasz ennyi volt: na és? Azt hittem felrobbanok. Hogy van ez egy jogállamban? Ránk, adófizető állampolgárokra vonatkoznak a törvények, másokra meg nem?
Dühömben azt mondtam, hogy ez az egész bírságosdi, meg objektív felelősségesdi a rendőrség részéről csak a pénzbehajtásról szól, nem pedig arról, ami a célja lenne, hogy csökkenjen a halálos balesetek száma, nőjön a közlekedés biztonsága.
Erre legnagyobb meglepetésemre nyíltan a rendőrség épületében ezt mondta: uram, ezt nagyon jól látja, így van. Érted? A rendőrség épületében kb 20 ember előtt, 2009-ben egy jogállamban!!!! És nem tehetek semmit, ki kell fizetnem a bírságot, ha esik, ha fúj.
DÖBBENETES!
Csak az segít ha összefogunk, mert az már vicc, ami itt folyik.