Üdvözlet! Segítséget szeretnék kérni!
Parkolóban áll a gépjárművem a parkolóba vezető 2 db úton kint van a tábla " Mind két oldalról behajtani tilos" / kivéve áruszállítás / !
A járművemről kettő darab fényképet készített a hatóság mind két fényképen a parkolóban áll a gépjármű - megjegyezni kívánom a parkolás nincs tiltva csak az oda bejutás.
- Kérdés a hatóság azt hogy bizonyítja be, hogy én elkövettem a szabálysértést mivel a fénykép felvétel szerint szabályosan parkolok és ennyi.
- kérdésem kifogásként elfogatható-e hogy a gépjárművem menet közben elromlott és mivel baleset veszélyes helyen történt így segítség hívás erejéig / 10 perc / a gépjárművemet betoltam a parkolóba megelőzve a baleset lehetőségét. A járművem elektronikája ment tönkre így elakadás jelzőm nem működött a hátsó kalaptartóra elhelyezett elakadásjelző háromszög ismeretlen okból míg elmentem telefonálni ledölt a hátsó ülésre.
Kifogás 2. mivel nem rég lett elhelyezve a tábla akár a tiltótáblát megelőzően parkoltam fenti helyre.
3. kifogás tréler szállította be a gépjárművet amit akkor egy közeli hozzá tartózom vezetett aki külföldön tartózkodik és nem tudom elérni így nem tudja megadni az autó mentő számát aki a gépjárművemet szállította.
Szerintem a kifogólások annyira nem pártszerűtlenek igaz kicsit elfogult vagyok de ez remélem megérthető!
A három kifogás közül lehet valamelyikbe kapaszkodni vagy esetleg van jobb ötlet! De igazából nem tetszésem abba merül ki hogy maga a szabálysértés a két fényképen nem bizonyítható!
/ lényegében ha menet közben lefotóznak amikor nyúlok a telefonomért de nem fogom meg akkor az azt jelenti hogy telefonálni fogok. /
/ vagy ha a vezető ülés mellet a a kesztyűtartóban van egy fél üveg sör az azt jelenti hogy én abból ittam és ittasan vezetek mert szerintem nem /
Előre is szeretném megköszönni a választ!