Üdvözlettel!
Emlékszem, hogy milyen nehezen ment azt elérni, hogy a hivatalos iratokról lehessen saját fényképezőgéppel, telefonnal másolatot készíteni. De most már lehet. Na de ugye nem mindenkinek sikerül mindig.
Esetem:
Hivataltól kértem iratok másolatát. Sokat. 10 ezres okmánybélyeg átadva á/100 Ft oldalanként. Ez van.
Erre - mivel az email címemet tudták - email mellékletként küldték meg a 100 oldalt. Nem ügyfélkapun, tárhelyre, hanem a magánra.
Egyrészt én 100 forint/oldalért elvártam volna a papírmásolatot, ahogy ez szóban is volt.
Másrészt az ügyintéző (semmi más panaszom nem lehet rá! ) úgy szkennelte be a lapokat, hogy nem szedte szét a dossziét, hanem oldalazva rányomta a felületre. Így látszik az irat görbülete, változik emiatt az élessége ( azért olvasható maradt ) és ferde általában a szöveg. Szóval nem minőségi másolat.
Mivel máshol fel kell használnom ezeket a másolatokat én bizony szégyelném ilyen minőségben benyújtani.
Emailben jeleztem, de eddig választ nem kaptam.
Kérdéseim:
Ugyanannyi-e az ára az elektronikus másolatnak és a papíralapúnak? Megjegyzem, hogy mivel hivataos eljárás szerintem minden irat már elektronikusan ügyintéződött, tehát a számítógépben fájlban megvan, azaz nem tudom miért kellett szkennelni. Ha meg fájlban van, akkor nem simán és ingyen kellene átküldeni nekem? A jogom megvan a másolathoz amúgy.
Panaszlehetőség adott esetben?
Köszönettel:
Havrilla István