Banki hitelek


kisspista # 2010.11.28. 00:23

Üdvözlök mindenkit.

2007 nyarán vettem fel frank alapú jelzáloghitelt. Néhány év múlva sajnos külön kellett költöznöm, és elindult a válóper, és jelenleg is folyik. A mai napig fizettem a hitelt, most azonban a korábbi évek alatt felhalmozott apeh tartozásomra részletfizetési kedvezményt kaptam, és választanom kell, hogy vagy a hitelt fizetem, vagy a bétém tartozása után a részleteket. Én mindenképpen az apeh tartozást fizetném inkább, mivel az ingatlan további sorsa sokadrangú prioritással bír. A kérdésem az, hogy mi várható akkor, ha abbahagyom a hitel fizetését, illetve milyen módokon lehet abbahagyni a hitel fizetését (pl. lehet-e egyezkedni a bankkal hogy inkább adják el és ne legyen belőle bírósági ügy)

Néhány további információ:

  • 3.250.000 HUF-ot vettünk fel
  • A bank akkor valami 4,5 millióra vagy kicsivel többre értékelte az ingatlant. Mi 5 millióért vettük meg.
  • A feleségem nagy valószínűséggel nem fogja átvállalni a részleteket, és ha netalán belemenne is az értékesítésbe, egyhamar nem valószínű, hogy megvenné valaki, de én már most decembertől nem fizetnék, ugyanis az apeh részletek és egyéb okok miatt nem fog menni.
  • Van kb nettó 104 ezer forintos havi alkalmazotti jövedelmem.
  • Van egy Bt-m, amelyben havonta kb. 180+áfát számlázok (evás volt, de kitettek)
  • Papíron sok a házipénztár, de valójában egy fillér sincs benne
  • Jelenleg egy önkormányzati bérlakásban lakom a 3 éves fiammal, amelyben a saját tulajdonom kb. ágy, hűtő, mosógép, mosogatógép és ruhák.

Mi várható, mit tegyek, mit ne tegyek? Nagyon nem értek a jogi dolgokhoz, ezért minden kis információt és minden javaslatot köszönettel fogadok.

kisspista # 2010.11.29. 05:49

up

kisspista # 2010.11.30. 13:26

Valaki tud segíteni a kettővel korábbi beírásommal kapcsolatosan? Ha kell még, természetesen írok további részleteket.

végrehajtó1 # 2010.11.30. 13:35

csak a fizetés marad.Akármelyiket nem fizeti végrehajtják elöbb utobb.Valamint a felesége is be kell vonni hogy fizessen ő is.

kisspista # 2010.12.01. 04:58

Köszönöm a választ. Az APEH részleteket természetesen fizetni akarom. A nemfizetés egyedül a banki hitellel kapcsolatosan merült fel bennem.

A végrehajtás mire terjed ki, és milyen mértékben?

  • Jelenleg van egy kb. 104 ezer forintos nettó bérem egy cégnél bejelentve (nem a saját Bt-mnél)
  • Van egy Bt-m, amelyben kb. 180+áfát számlázok, de ez le van terhelve kb. 60 ezer havi apeh részletfizetéssel egy évig.
  • Más tulajdonom egy régi, használhatatlan autón kívül (de jó lenne ha elvinnék, de gondolom nem fogják), valamint néhány háztartási gépen és bútoron kívül (hűtő, mosó, mosogató, ágy) nincs.