Tisztelt Ügyvéd Úr!
Sajnos lassan úgy néz ki a dolog hogy hiába próbálkozom de nem fogom tudni fizetni a deviza hitelemet.Kérdésem lenne hogy a felmondást követően kb:mennyi időre kerül bíróság elé az ügy.(esetleg lenne annyi időm hogy valami megoldást találjak)Továbbá hogy van egy ház rész amire eltartási szerződést kötöttem,a ház másik részének a fele pedig öröklés útján került a tulajdonomba igy a bank elárverezheti-e.És az utolsó kérdés hogy gyesen vagyok ebből vonhatnak-e.Bár én ettől nem zárkóznék el.Válaszát köszönöm.Tisztelettel.
Banki hitelek
A gyes-ből nem vonhatnak le, de a tulajdonodban lévő fél házrészt végrehajtás alá vonhatják.
Célszerű lenne valami megoldást találni, mert ha vh. alá kerül a tartozás, már jóval többet kell fizetni az eredetileg esedékes összegnél.
Fél házrészt hogyan árvereznek?Igen én szeretnék valami megoldást találni erre a dologra mert viszonylag már nem sok idő lenne hátra (1év) a hitelből és kb:250ezer ft.Ebben az esetben is elárvereznének egy kb:14milliós ingatlan felét?Mert állítólag mostantól csak az apeh engedélyével lehet ezt tenni.
Az egy fals állítás.
Adótartozás esetén nem lehet ingatlant árverezni, ha az adósság nem haladja meg az 500 ezer forintot.
De a banki hitel az nem adótartozás.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02