„" Quality Financial (Magyarország) Pénzügyi Szolgáltató ZRt-t, az USA-ban működő, Quality Financial Inc. hazai leányvállalata. Területük a jelzálogalapú, euróban történő hitelnyújtás. Szakszerűség, magas színvonalú számítástechnikai rendszer, laza feltételek jellemzi a céget (nem kérnek sem munkáltatói igazolást, sem jövedelemigazolást, sem APEH igazolást, stb.).
Euro devizahiteleiket külföldi és belföldi magánszemélyek igényelhetik, akik megfelelő ingatlant tudnak fedezetként felajánlani. Az igényelt összeg 5.000- és 200.000- Euro között mozoghat a fedezetként felajánlott ingatlan értékének arányában. Többféle futamidő közül lehet választani, akár már 3 hónapra, vagy 20 évre is. Hitel felvehető új és használt ingatlan megvásárlására, hitelkiváltásra, hitelkiváltás/szabadfelhasználás kombinációjára, vagy szabad felhasználásra, meglévő ingatlan fedezete mellett.”"
Banki hitelek
dr Attika,
Félrevezető a tájékoztatásuk? Mert ugyan azt írják, hogy pénzügyi szolgáltató, de két sorral lejjebb, viszont már hitelnyújtásról beszélnek.
Most akkor ez hogy is van?
még egy kérdésem lenne, hogy ilyen esetben tehetnek jelzálogot az ingatlanra?
A jelzálogjog vagy törvényi rendelkezésen vagy szerződésen alapu. Ha a szerződés így szól, akkor igen. Törvényi renelkezés ebben az esetben nincs.
Sziasztok!
Segítséget, vagy pontosabban tanácsot szeretnék kérni Tőletek!
Férjem 2000-ben meghalt, majd 2006-tól élettársi viszonyban élek. Ezalatt az idő alatt -bizonyítható- kb. 6-7 millió hitelt vettem a nyakamba az élettársam APEH tartozása miatt. Kérdésem a következő lenne: ha én tudom bizonyítani, hogy a hitelekre nem nekem volt szükségem, de a nevemen vannak, mert ő nem kapott a tartozása miatt, mint vállalkozó, kérhetem-e bíróságilag, hogy legalább felét átvállalja?
Sajnos őt lerokkantosították, s az adósságot egyedül nem bírom az én fizetésemből állni. Tudom, hogy előbb is gondolkodhattam volna, de én sajna mindenkinek segíteni szeretnék. Van-e valamilyen lehetőségem?
Kérem, legyetek szívesek tanácsot adni! Köszönöm!!!
„ha én tudom bizonyítani, hogy a hitelekre nem nekem volt szükségem”
Nem azt kell bizonyítani, hanem az élettársi jogviszonyt, és akkor a tartozás máris közös. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a bank tőled nem követelheti az egészet, csak azt, hogy te követelheted tőle a ráeső rész megtérítését.
Üdvözletem mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni...
2007 augusztusában vettem fel az exélettársammal egy közös hitelt. Papírokon is mint adós szerepel rajta. Mindkettőnknek számlát kellett nyitni a PannonTak-nál, (ez volt az egyik feltétel) de az én számlámról vonják le minden hónap végén a köv. havi esedékest. Sajnos úgy kell könyörögnöm, hogy az ex fizesse ki a rá jutó fele részt, és még így is csak 20-ka körül adja fel rózsaszín csekken , ami még később ér hozzám, mintha utalná. Volt egy év, amikor nem fizette a részleteket, és bíróságon keresztül tudtam behajtani csak rajta. Részletet kért rá, és 12 hónapon keresztül fizette is majdnem pontosan. Plusz az amúgy is esedékes részleteket. Mióta viszont lejárt a bíróság által meghatározott 12-dik hónap, újra kezd elmaradozni. Újra telefonálgatnom kell, ráadásul ő fel sem veszi, vagy ki van sokszor kapcsolva a telefonja, így a jelenlegi párját vagyok kénytelen hívni, akin keresztül tudok üzenni.
A kérdésem az, hogyan tudnám arra ösztönözni, hogy pontosan fizesse a havi részleteket??? Ebben a hónapban még csak az áprilisi részletet kaptam meg, azt is 15-ke után. (15-ig kell elküldeni az aktuális havi részletet) A bankban azt mondták, hogy nem felezik meg a levonásokat, mivel nekik marha jól bevált, hogy tőlem le tudják vonni minden hónapban az egészet. Kérjem meg, hogy intézze el a bankjánál, hogy automatikusan küldjék az én számlámra azt a bizonyos összeget, amint neki pénz kerül a számlájára... Dehát mégcsak beszélni sem tudok vele! És a barátnője kijelentette, hogy: "feladtunk minden számlát és nem maradt pénzünk, de várom a gyerektartásomat, abból majd elküljük..."
Tud nekem valaki valami okosat mondani? És még azt szeretném megtudni, hogy akár egy részlet elmaradásával is, kihez forduljak? Megint a bírósághoz? Vagy ügyvéddel írassak felszólítást neki? Mit lehet tennem?
Tiszelt.
Ma felhivott egy behajto cég és közölte velem, hogy bankom felmondta a szerzödésemet,2009be személyi kölcsönt vettem fel és sajnos 2010,oktoberébe elvesztettem a munkahelyem és nemtudom fizteni.és közölték velem, hogy mivel szüleimnél lakom, eljön hozzám a végrehajto és lefoglalhat mindent, amiröl szüleim nemtudják bizonyitani, hogy ök vették 5 évre visszamenöleg számlával.ez lehetséges lenne-?mi közük van a szüleim házához és az abba lévö dolgokhoz?édesanyám köteles öket beengedni egyáltalán?oké hogy ott élek és ott van a bejelentett lakcimem, de nekem ott semmi közöm nincs semmihez.köszönöm elöre is válaszukat.nagyon jo ez az oldal mert itt minden kérdésemre akármilyen témába megkapom a válaszomat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02