Banki hitelek


végrehajtó1 # 2011.05.26. 16:02

legszi

Ügyvédi felszólításra sem fog fizetni.Az ügyvédi felszólítás joghatása ugyan az mint ha te szólítanád fel írásban.Azaz falra hányt borsó.

Csak a bíróság marad mint kényszerítő eszköz.

végrehajtó1 # 2011.05.26. 16:05

abené

Először a bank neked mondja fel a szerződést.És nem a behajtó céggel közli.

Ha nem a tied nem foglalják le.Nem kell bedölni a behajtó süketelésének.

Dr.Attika # 2011.05.26. 18:08

abené!
E fórumon többször leírtuk, hogy ilyen himi-humi behajtó cégekkel nem szabad foglalkozni. Nincs semmilyen végrehajtási jogosítványuk. Ha mégis megjelennének kérjen személyi igazolványt és meghatalmazást. Annak adatait írja ki és kérje meg a hitelezőt, hogy igazolja vissza a meghatalmazás tényét. Sem meghatalmazást, sem igazolványt nem fognak bemutatni.

otp áldozat # 2011.06.11. 16:31

Sziasztok
Olyan kérdésem lenne,hogy követelés kezelő cég (otp faktoring) milyen kamattal számolhat az engedményezett adósság behajtásánál? Én úgy tudom,hogy a jegybanki alapkamat kétszeresével,de nem vagyok benne biztos.Hol tudnék utána nézni?
Előre is köszönöm

BKATALIN # 2011.06.16. 10:13

üdvözlöm!Banki ügyben szeretnék segitséget kérni!Az Erste banktól vettem fel személyi kölcsönt!Most hogy már a lakáshitelünk az egekbe repült nem tudtam fizetni!Ill egy-egy honap kimaradt!igy megsdzüntették!Amikor felvettem kellett nyitni folyoszámlát arra fizettem mindig,de munkabér soha nem ment rá!UGY KB 5hónapja levontak behajtási kölcségként 90000ft ,tehát minuszba tették a számlámat!Igy megszüntetni sem tudom!Most ebben a hónapban valami ismeretlen ügyvédi iroda terhelt rá több mint 50000ft!Igy már több mint 150000ft minuszba van a folyoszámlám!Megtehetik ezt?Ugyértem jogszerüen jártak el?Mert ugy tudom hogy mivel idegen behajtó cég nem terhelhette volna rá a behajtási kölcséget!Segitségüket köszönöm!B kati

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.16. 10:23

(otp faktoring) milyen kamattal számolhat az engedményezett adósság behajtásánál? Én úgy tudom,hogy a jegybanki alapkamat kétszeresével,de nem vagyok benne biztos

Ez nem ilyen egyszerű, eleve az ügyleti kamattól is függ. Ptk. 301. § (3)

Duplade # 2011.06.17. 15:43

Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni.
A nagymamám 2005-ben meghalt, és két hónappal ezelőtt kaptunk egy levelet(a nagymamám nevére) hogy tartozása van és amennyiben nem fizeti vissza, végrehajtóhoz kerül az ügy.Mivel nem akartunk problémát,másnap felhívtam az ügyfélszolgálatot (OTP Faktoring) hogy megtudjam milyen tartozása van és megmondjam, hogy elhunyt. Mondták, hogy amennyiben nincs örökség semmi gond, küldjem el a halotti anyakönyvi kivonatot és ezzel le van zárva az ügy. Azonban a héten kapott édesanyám egy levelet, hogy ő az örökös és fizesse ki 15 napon belül a tartozást. Mivel édesanyám nem ért rá, írt nekem egy meghatalmazást, és felhívtam ismét az ügyfélszolgálatot és megkérdeztem, hogy milyen tartozása volt a mamámnak, azt mondta a hölgy hogy számlavezetési díj. mondtam, hogy mivel a mamám 2005-ben meghalt és NEM TUDTUNK róla hogy van bankszámlája ezért nem is tudtuk bezáratni, mondta hogy megadja egy kollégája telefonszámát és ő majd segít megoldást találni a problémára. Két napig hívogattam, de vagy foglalt volt vagy nem vették fel. Ma ismét felhívtam az ügyfélszolgálatot és ismét elmondtam, hogy mi a problémám de ez a hölgy már azt mondta, hogy 2002-ben 20,000 forint hitelt vett fel a mamám és az halmozódik. Neki is elmondtam, hogy nem tudtunk a bankszámláról és amikor mamám meghalt csak egy öröklési bizonyítványt kapott édesanyám amiben nem szerepelt tartozás csak az utolsó havi nyugdíja mint örökség. Kértem, hogy nem lehetne e erre való tekintettel csökkenteni az összeget. közölte, hogy semmiféle képpen nem csak részletfizetést tudnak adni így megegyeztem vele a részletfizetésben. A kérdésem az lenne, hogy jogosan terhelték e a halott nagymamám számláját (nem tudni, hogy most számlavezetési díj vagy hitel) ugyanis én is bankban dolgozom és mi amint megtudjuk, hogy elhunyt egy ügyfél töröltetjük a díjakat és az örökösöknek is megpróbálunk kedvező megoldást ajánlani a problémákra.Illetve érdemes e a PSZÁF-hoz fordulnom esetleg, mert a jogos követelést 2005-ig kifizetnénk, de az utána következő 6 év alatt halmozódó összeget nem tartom jogosnak. Egyáltalán hibázott e a közjegyző, hogy a hagyatékban nem szerepelt a bankszámla/hitel. A választ előre köszönöm!

pewex # 2011.06.21. 05:47

Sziasztok!Segítségeteket kérném.Lenne egy olyan problémám, hogy több hónapos tartozás miatt, visszaveszi a bank a hiteles autómat és BAR listára fogok kerülni. Ezek mellet jelzáloghitel is van a házamon egy másik banknál.Mennyire befolyásolja a BAR listára való kerülésem a jelzáloghitelemet?Esetleg megszüntethetik e a szerződést ha tudomásukra jut?Válaszokat előre is köszönöm...Üdv.