fel kell venni a bankkal a kapcsolatot, hátha közösen megoldást találnak (pl. csökkenteni a havi törlesztést a futamidő kitolásával)
Banki hitelek
Attól még hogy khr listára kerül, nem automatikusan árvereznek és a procedúra is sokáig tart.
„mi lenne a megoldás?”
Fizetni, ha a gyerekek nevére íratja, akkor az fedezetelvonó ügylet lesz és a bank ugyanúgy kezdeményezheti az árverezést mintha az ő nevén lenne.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Érdeklődnék hogy a páromnak van személyi kölcsöne 2-banknál is de sajnos már nem fogja tudni fizetni a jövőhónaptól. Van 1 lakás a nevén és van 2 gyermeke,illetve vagyok én az élettársa de nem vagyúnk egy lakcimen be jelentve. A kérdésem hogy hogy oldja meg a házát a bankoktól még mielőt bár listás lenne és ezáltal árvereznék a házát? A gyerekek nevére irja lakást és magát haszonélvezőnek ha be tesz akkor a gyerekek örökölhetik az adóságát vagy sem vagy egyáltalán mi lenne a megoldás? Köszönöm a választ előre is.
Érdeklődnék hogy a páromnak van személyi kölcsöne 2-banknál is de sajnos már nem fogja tudni fizetni a jövőhónaptól. Van 1 lakás a nevén és van 2 gyermeke,illetve vagyok én az élettársa de nem vagyúnk egy lakcimen be jelentve. A kérdésem hogy hogy oldja meg a házát a bankoktól még mielőt bár listás lenne és ezáltal árvereznék a házát? A gyerekek nevére irja lakást és magát haszonélvezőnek ha be tesz akkor a gyerekek örökölhetik az adóságát vagy sem vagy egyáltalán mi lenne a megoldás? Köszönöm a választ előre is.
Az örökség nem olyan mint a fizetés, melyet a pénztárnál fel lehet venni. Visszautasításnak van helye negatívum esetén.
p.ani
Bizonyára a hagyatéki tárgyalás valószínűleg még nem volt meg.
Ha az örökség több mint a negatívum akkor a hiteltartozás vállald be és fizesd/rendezd, ha a tartozás több mint az örökség egésze - nem vagy köteles az örökséget felvenni.
----- laikus hozzászóló
csabi83
Amikor a bankban engedményezted hogy a számládnak társtulajdonosa legyen, valamint nem limiáltad hogy ő mennyi pénzt vehet le a közös számláról havonta, szépen felhalmozott -210 ezer forint tartozást. Mivel az esetleges számlatartozásért egyetemlegesen feleltek, a bank onnan vett le amelyik tulajdonostársnál talált.
A pénzt tőle követelheted.
Bocs de a bank szerződési apróbetűsében mindez le van írva., jó tudom, én sem olvastam el mit is írok alá...
Tisteletem!
Azt szeretném kérdezni hogy édesapám nem rég elhunyt és a providentnél volt egy kölcsöne.Ezt most ki kell fizetni vagy megszűnik.
Köszönöm a választ!
Jó napot.
Az lenne a kérdésem. Hogy a bankom a náluk vezetet fólyoszámlámrom az én tudomásom és engedéjem nélkül le emelte a rajta találhato öszes pénz cimszoval mivel a számlámnak van társ tulajdonosa és anak a fojoszámlája minuszban van ezért a mi közös bank számlánkrol eszt átrakta hogy igy kitugya egyeliteni ez az öszeg 210-ezer volt és nem hagyot egyetlen egy filért sem? Hogy teheti eszt meg hogy bénz nélkül hagya az embert miböl éljek egy honapon át söt a 2-éves kisfiamnak miböl vegye eni?
Ha van aki félreérti, akkor félreérthető, a félreérthetőség foka már más kérdés.
szerintem úgy értette, csak tőle szokatlan módon félreérthetően fogalmazott
„, csak más apróbetűvel.”
Ha az apróbetű más lett volna az feltűnik,
az apróbetüs rész tartalma volt más...
miért nem nekem jutott ez eszembe.. ejj
akkor elég balfék volt a bank, hogy nem ők írták alá először a saját nyomtatványukat
Megszerkesztette, kinyomtatta újra, csak más apróbetűvel.
eléggé kamuszaga van
„Ehhez személyes találkozóra sem volt szükség, elég volt a postán megkapott szerződést aláírva visszaküldeni a banknak.”
Kézzel áthúzta, és helyette odaírt valamit?
Üdvözlettel Sziszi!
Ismerőse a csalás bűncselekményét követte el a leírt történeti tényállás szerint. Tulajdonképpen ilyen esetek miatt "robbant ki " a pénzügyi válság.
Alapeset: Franciaországban 4 gyermekes elvált családanya, 800 EURO-s ( 4 óra, orvosi asszisztens ) kereset mellet 29 banktól 270 ezer EUR kölcsönt vett fel, ugyanazon keresetigazolással multifikálva. Nem sikerült visszafizetni nem meglepő módon.
Letiltani nem lehet, mert mentes a végrehajtástól, és egyébként is kellene hozzá ez-az. (Szerződés felmondása, jogerős, végrehajtható döntés, ez meg az.)
Az azonban nem letiltás, ha a számlára érkező utalásokból a bank kiegyenlíti a hiteltartozást, erre a szerződésben minden valószínűség szerint felhatalmaztad őket.
Nem nagyon értem a problémádat. Ha havi 20 ezer forintos részletekben ki tudod egyenlíteni a hiteltartozást, akkor miért nem csinálod? Miért kellene ahhoz a bank hozzájárulása?
Jó napot!
Nekem van az OTP banknál hitelkártya hitelem amit szeretnék megszüntetni, de nekem nincs jövedelmem, csak a családi pótlék és a Gyes. Hitelt nem tudok felvenni, ezért csak 20.000 ft-val tudnám kifizetni a tartozást. Ha a bank ebbe nem egyezik bele akkor a családtámogatásból is letilthatják a 33%-ot? Vagy akkor hogyan tudnám nekik kifizetni ha nem tehetik meg? Válaszukat és segítségüket előre is köszönöm.
Az eltelt 6 év alatt a való életben csak megtapasztaltad, hogy a szerződéskötéskori feltételek közül nem a "jóváírás" jött be - elmultak azok a régi szép időt.
Rosszul írtam: árfolyam vagy kamat változás miatti jóváírás vagy emelés
Monalisa1 köszönöm!
A " talányon" van a hangsúly. Erre keresném a választ vajon miért nincs benne.
A levélben amelyet nemrég kaptam ott már szerepel a forintosítás amely: 153,53 Ft/CHF 2007.09.12-én. (szerződéskötés napja)
Ezért meg is kérdeztem a banktól, hogy kamat jóváírás lesz-e? Mert a Merkantilnál volt.
Kijelentették sem jóváírás sem emelés nem lesz, fix törlesztőrészletet fizetek.
Az elmúlt három évben többszöri érdeklődésemre is ugyanezt mondták csak azzal kiegészítve, hogy emelni nem fognak hanem a futamidőt tolják majd ki.
http://www.otpbank.hu/…/Arfolyamok/
2007.08.01-én 1 CHF 154 Ft volt.
A "valamint" szó helyett a "mert" szó a megfelelő.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02