Banki hitelek


kfgabri # 2012.07.12. 13:27

Ezt még fokozhatjuk, attól még az egyetlen megoldás leülni a bankokkal. Ügyvéddel vagy ügyvéd nélkül.
Lehetőleg az itt produkált műsor nélkül, ezt banki jogászként mondom, nehéz meló ezt élőben napi 3-4x végighallgatni, higgye el. Bár a döntést nem befolyásolja profik közt, azonban mindkettőjüknek egyszerűbb a higgadt és profi tárgyalás, hiszti és teátrális show nélkül.
Tényeket közöljön, vállaláson gondolkodjanak el, hangsúlyozzák a kötelezettség elismerését és gondolkozzanak egyéb forrásteremtésen, ami nem uzsora, nem csalás és egyebek.
Jogi fórum vagyunk némi offkitekintővel, ezért más mentőövvel szolgálni nem tudunk.

bambuszka # 2012.07.12. 13:57

kovácselvtárs: bár most már mindentől félek, hogy hatásvadász lesz, de azért leírom, én ilyen vagyok... Szóval ha se kutyám se macskám nem lenne, akkor valszeg én is a börtönt választanám. De nekik ott vagyunk mi (gyerekeik) és az unokájuk (én gyerekem) ez tartja bennük a lelket. Ha minket nem láthatnának, akkor tuti összeomlanának... na meg azért nem fiatalok már :(
a nem etikus dolog szintén nem az ő asztaluk...
igen, sajnos utólag könnyű... de nem hiszem el, hogy nincs valami megoldás! ami jogi keretek között érvényesíthető, és mindegyik félnek megfelelő.

kfgabri: elhiszem, hogy nehéz meló... ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ez emberség nélkül nem megy, nem mehet. ismeretlenül pedig így letámadni engem, számomra az volt romboló... mindegy, jogi fórum, ok. viszont a kérdésemre Öntől még nem kaptam választ: kb. mennyibe kerülne? Valamint van-e valami garancia arra, hogy nem kerülnek börtönbe, nem árvereznek stb.
Teátrális show nem lenne, én ugyanis nem lennék ott a tárgyaláson, ahogy mondtam, ez édesanyámék hitele...

pazs # 2012.07.12. 13:59

Nincs adósok börtöne, úgyhogy ez nem opció.

kfgabri # 2012.07.12. 14:03

viszont a kérdésemre Öntől még nem kaptam választ: kb. mennyibe kerülne?

Nem ügyvédkedem, fogalmam nincs

Valamint van-e valami garancia arra, hogy nem kerülnek börtönbe, nem árvereznek

Viccel? Ha rajtam állna, ez a hozzáállás btk-kategória lenne...
Garancia nincs, viszont, ha meg sem próbálják, ebből még letöltendő is lehet.
Ha megpróbálják, a bank értékelni fogja, hogy megjelent az ügyfél és segíteni akar saját magán.

ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ez emberség nélkül nem megy, nem mehet. ismeretlenül pedig így letámadni engem, számomra az volt romboló...
Maga el van tévedve: én nem letámadtam, csak őszinte voltam és korrekt. Ez az emberség. Maga az, aki kifogásokat keres és sebeket nyalogat. Ez pedig álszentség.

kfgabri # 2012.07.12. 14:09

Ebből simán lehet egy szaftos csalás, ha sokáig keseregnek.
Ekkora értékhatárnál pedig már letöltendő is.

nandy # 2012.07.12. 14:10

Bambuszka: a leírásod alapján úgy tűnik, hogy sem rövid sem hosszú távon nincs esélyük kifizetni a korábban felvett hiteleket. Hiába kérnének csökkentett összegű vagy halasztott törlesztést, annak is ára lesz ám pár év múlva, főleg ha már most sem tudják fizetni.

Sajnos tudomásul kell venni, hogy az a ház valószínűleg elúszott... lehet még húzni ideig-óráig, lehet egyezkedni a bankokkal, de a vége árverezés lesz, hacsak nem nyernek a lottón, vagy nem kap szárnyakat a vállalkozásuk. Újabb hitelt felvenni nagy felelőtlenség lenne, függetlenül attól hogy uzsorástól vagy mástól... hitelt nem szabad hitelből finanszírozni, mint ahogy megélhetést sem. De úgy látszik, hogy a legtöbb ember még alapvető pénzügyi kultúrával sem rendelkezik.

bambuszka # 2012.07.12. 14:12

pazs: nem adósok börtöne, mivel a széchenyi céges hitel, ezért csődbűntett lehet...

kfgabri: azt hiszem nagyon elmentünk személyeskedésbe, nekem nem ez volt a célom. Ha Ön szerint ez az emberség, akkor ebben sem értünk egyet - de mivel ahogy írta jogi fórum, nem megyek bele.
Köszönöm az eddigi segítségét!

bambuszka # 2012.07.12. 14:19

nandy: igen, ezzel ők is tisztában vannak (hogy a házat elvesztik előbb-utóbb)
Nem ezzel van a gond elsődlegesen, hanem azzal, hogy a ház bukik, ott is marad hitel és marad még a széchenyi-s kezességvállalás, azt nem tudják miből fizetni utána.

Talán a legbiztosabb még az lenne, amit kfgabri mondott, hogy ügyvédet keresek nekik. Ha esetleg valaki tud ajánlani, azt nagyon megköszönöm!

nandy # 2012.07.12. 14:39

Szerintem nem kell rögtön ügyvéd... menjenek el a szüleid a bankba, és beszéljék át egy banki ügyintézővel a lehetőségeket, hogy egyáltalán képet kapjanak az egészről.
Aztán lehet otthon számolgatni, hogy mi az a törlesztés, amit még vállalni tudnak biztonsággal, éveken keresztül - nem hitelből!!

Az ügyvéd is csak akkor tud tárgyalni, ha van valami a kezében. Az nem tárgyalási alap, hogy nincs miből fizetni. A cégeknek pl. kell bizonyos szintű árbevétel és nyereség ahhoz, hogy könnyítést kapjanak. Magánszemély sem kap úgy könnyítést, ha nem tud megfelelő jövedelmet igazoltan felmutatni.

kfgabri # 2012.07.12. 14:42

Nandy, ekkora probléma nem fiókkategória.
Az ügyintéző fel fogja olvasni a szabályzatot és slussz,
Ide egyedi döntés kell, valamennyi tartozáselengedés a bebukás mellé.
Ennek az esélyeit pedig növeli egy hozzáértő ügyvéd.

kfgabri # 2012.07.12. 14:45

Azt minden kérdező (múltbeli-jelenlegi-jövőbeli) értse meg: a jó bankár a bankot képviseli az ügyfélnél, nem az ügyfelet a banknál.
Ebből mi következik? Na mi? Az ügyfélnek is szüksége van képviseletre bonyolultabb ügyekben.

monalisa1 # 2012.07.12. 19:24

A szüleidnek hamarosan kosztra/szállásra lesz szükségük, sajnálatosan, együttérzően.

m.andris # 2012.07.17. 13:53

Üdv mindenkinek! Tanácsot szeretnék kérni banki ajánlatok terén! Találtam egy nagyon jó lehetőséget diákszámla nyitás kapcsán, ugyanis erre most szükségem lesz a diákhitel miatt is: http://erstebank.hu/…s/fiatalsag/ Nagyon kedvezőnek találom, ezzel a jogsis dologgal megvettek (már egy ideje nézelődöm tanfolyam ügyben) :) de kíváncsi lennék más véleményekre is!

enesi # 2012.07.30. 20:47

Az utóbbi években meggyűlt a bajunk az OTP bankkal. Az utolsó csepp a pohárban a következő volt:
4 évvel ezelőtt 300.000 Ft svájci frank alapú személyi kölcsönt vettünk fel (közalkalmazottaknak ezt ajánlották). 10.000 Ft-ot és 500 Ft biztosítást fizettünk 4 évig, aztán a bank küldött egy levelet, hogy 1 évvel kitolja a törlesztő részleteket, így továbbra is ugyanezt az összeget fizettük. Most 26.000 Ft-ot vont le + 1300 biztosítást. Kérdezem én, ez ellen mit lehet tenni? Idén lejárt volna a hitel. Kitolták 1 évvel, meg még 3-szor annyit is fizessünk, mint eddig!? Mire!? Ha ezt nem bank csinálja, akkor uzsorakamatnak hívják. Mit lehet csinálni? Én naiv már azt hittem, h vége a hitelválságnak

A segítséget előre is köszönöm

Enesi

Zoltano # 2012.08.01. 07:14

Üdvözlöm.

Olyan kérdésem lenne hogy sajnos nem tudom fizetni a hitelemet már egy jó ideje és már bíróságra van adva.Az lenne e kérdésem hogy ilyenkor milyen veszély fenyeget engem? És a másik kérdésem az lenne hogy ha nincs semmi a nevemen akkor elvihetnek tőlem valamit úgy hogy a szüleimmel lakok? Válaszukat előre is köszönöm

apocalypto # 2012.08.01. 08:17

BANKI-HITEL KÁROSULTAKNAK!!!

Link : http://hunnio.com/news.php?…

Golden75 # 2012.08.01. 20:43

Üdvözlöm!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy 2009-ben vettünk a párommal egy ingatlant! 3 gyermek után vettünk fel szocpolt. A 2 nagyobbik gyerek a párom előző párjától voltak és 1 közös gyermekünk van! Nos, a Párom, 2012-ben Sajnos, Tragikus hirtelenséggel elhunyt! A Párom 2 gyermeke az Édes apjukhoz került és csak az 1 közös gyermek van velem! Szóval azt szeretném megtudni, hogy a szocpollal ilyenkor mi a helyzet? vissza kell fizetnem? A Lakás hitelünk van ami az én nevemen van! A Párom adós társ volt. Az ingatlan 1/2-1/2 tulajdoni jog van kettőnk nevén.

Előre is köszönöm.

Joker21 # 2012.08.08. 16:24

Üdvözlet!

Nekem egy örökölt hitellel lenne kérdésem. Édesanyám valamikor felvett lakásfelújítási kölcsönt. 2010 januárjában hunyt el, majd 2010 júniusában volt a hagyatéki tárgyalás, amelyen nem jelentkezett senki a kölcsön behajtására.
Egy behajtó cég állítása szerint 2010 júliusában vette át a hiteltartozás behajtását. Most, a mai nap ott tartunk, hogy körülbelül az 53. sms érkezik az ÉN nevemre, hogy "Saját érdekésben azonnal hívjon fel" szöveggel és kéthetenként levéllel bombáznak, amelynek tartalma minden egyes esetben ugyanaz: "végrehajtás előtti utolsó felszólítás", az elszámolás összege a levélben nem egyezik a feltűntetett részletezéssel (összeadom és nem egyezik a végeredmény).
Többször felhívnak telefonon, hogy sikerült-e befizetnem a tartozást, én válaszul mindig egy részletes elszámolást kérek, melyet a mai napig nem küldtek ki.
Kérdésem az lenne, hogy joguk van-e a behajtásra és hogy nem zaklatás-e az ilyen gyakoriságú felhívás sms küldés és levél mennyiség?
Volt-e már valaki hasonló esetben és mi lett az esetleges vége? vagy bármilyen hozzászólást szívesen fogadok az üggyel kapcsolatban. Minden segítség jól jön.
Válaszukat és hozzászólásaikat előre is köszönöm.

nandy # 2012.08.10. 09:48

A behajtó cégnek kb. annyi joga van, mint neked vagy nekem. Írhat levelet, fenyegetőzhet, stb...

A kölcsön nyújtója (nem a behajtó!) hagyatéki hitelezőnek minősül. Te pedig a hagyaték értékével, és az abból származó haszonnal (pl. ha bérbeadjátok a lakást) felelsz a hagyatékot terhelő tartozásokért.

Célszerű lenne felvenni a kapcsolatot a bankkal.

kis80 # 2012.08.13. 07:50

Üdvözlet!

A segítségeteket szeretném kérni!
2 ingatlanom van ,mindkettőn van hitel(jelzáloghitel).
Mindkét hitelt ugyanannál a banknál vettem fel.
Munkanélküli lettem....
A kisebb hitelt eddig még sikerült fizetnem,de a nagyobbnál elmaradásom van.A banktól kaptam egy levelet amiben közli ,hogy ha felmondják az egyik hitelt akkor automatikusan bedöntik a másik hitelt is(Hiába fizetem rendesen,őket ez nem érdekli).
Azt szeretném tudni ,hogy ezt megtehetik-e.És ha igen akkor mit lehetne tenni?(Lehet -e ez ügyben még egyezkedni a bankkal? Neki miért lenne jobb ha 2 hitelt döntene be?)
Ha van valaki aki hasonló helyzetben volt ,vagy van és tud segíteni megköszönném. De ha van valakinek hozzászólása vagy ötlete,hogy mit tegyek ,kérem írja le.
Előre is köszönöm.

h gabuska # 2012.08.14. 13:10

Üdvözlet!
OTP Faktoring ZRT-nél lévő havi törlesztésem ami több millió fizetni nem tudom mert segélyen vagyok mi a teendő vagy börtönben vagy közmunkán ledolgozhatom és mennyi idő.

flótás # 2012.08.23. 12:23

Tisztelt fórumozók!
Tanácsot szeretnék kérni. És nagyon fontos lenne, még egyszer nem szeretném elszúrni az életem. Bár már lehet így is menthetetlen.
Az élettársam (még jelenleg is) által örökölt jelzáloghitelüket vállaltam át 3 évvel ezelött. Mert nem volt bejelentett munkahelye, adóstárs ő és az apósom. Nekem nincs tulajdon részem a házban.
A nevemen ez mellett van 2 hitelkártya és 2 személyi kölcsön is.
Közben megromlott a kapcsolatunk. És többször szóba keült hogy költözzek el.
Hogyan tudnám úgy kivitelezni, hogy ne kelljen fizetnem tovébb a jelzálog hitelt, mert ha nem fizetném úgy is a vége az lenne hogy őksem. Ha bedőlne a hitel első körbe pedig tőlem akarnák behajtani. (szerintem)
Ők nem tudják átvállalni a kölcsönt.

Kérném bárkinek van valami véleménye az írja meg. Mert nem tudom mitévő legyek. Előre is köszönöm!

zozo002 # 2012.08.23. 15:36

Tisztelt fórumozók!
A tegnapi napon felhívott az otp faktoring,mondván,hogy 600 ezer feletti(az összegre pontosan nem emlékszem a sokk miatt) összeggel tartozom egy hitelkártya tartozás miatt. Korábban már kaptam egy ügyvédi felszólítást,hogy fizessek be 550 e Ft-ot.Ez áprilisban megtörtént. Mit követelhetnek rajtam? Állításuk szerint nem látják a beérkezett összeget azóta,de nekem megvan a befizetett csekkem róla. Ma elküldtem a csekk és a korábban kapott papírok fénymásolatait,felhívtam az ügyintézőt,aki tegnap óta nem intézett semmit az ügyben.Mára ígérte,hogy utánajár a dolognak,ma ismét ezt a választ kaptam.Mit tehetek ez ügyeben?
Meddig kell más hibája és nem törödömsége miatt ezen még idegeskednem? Még egyszer biztos nem fizetek be ekkora összeget a semmire.

Előre is köszönöm !