Upsz! Most látom, hogy a hölgy, a szerződés tervezetre azt írta, hogy B-né dr. S.Zs. jogtanácsos. Annyira tanácstalan vagyok ezzel az egésszel kapcsolatba.
Banki hitelek
nandy # 2010.09.20. 10:31
"Mire kellett a kölcsön?"
Szabad felhasználásra vette fel.
Gyakorlatilag felmutatni nem tud belőle semmit.
Annál rosszabb. Így, ha az a "barátnő" élettársat jelent, akkor csak egy részét követelheted vissza annak a kölcsönnek akkor is, ha a kölcsönfolyósító az egészet behajtja rajtad. (Gondolom, azt nem akarjátok megvárni, hogy elárverezzék a szüleid lakását.)
Csak volt élettárs.De már egy éve külön vagyunk.
Akkor gyakorlatilag nincs mit tenni?
A hitelt át kellene vállalnom az én nevemre,vagy egy másik hitelt felvenni? ami forint alapú,mert sajna ez chf alapú.
Egyiket se, felesleges költség lenne. Elég, ha törleszted a részleteket.
igen ám de!van ehhez a kölcsönhöz egy lakásmegtakarítás is.ami csak az ő nevén van amit természetesen szintén nem fizetett.Így külön kell választani a hiteltől ami szerződés módosítással jár.Ami azt jelenti,hogy megszűnik a kedvezmény.Tehát eddig fix havi 30 volt a törlesztés 2012-ig de most vagy havi 48ezer forint(chf árfolyamtól függ)vagy +10 év és havi 37ezer forint ugyancsak árfolyam függő.Nem jobban járnék ha új hitelt kezdenék?Adósság törlesztő néven?Ami forint alapú és fix.Az is havi szinten kb40ezer de az nem változna gondolom én.
Ez már nem jogi kérdés, de azt hiszem, még most sem érdemes a deviza alapú kölcsönt forintosra váltani.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02