Valóban nem érdemes, mert azzal fixálná a mostani nagyon rossz árfolyamot.
Ráadásul a törlesztőrészletek sem igazán csökkennének, csak az esetleges későbbi árfolyamromlást lehetne kivédeni.
Banki hitelek
Jó napot kívánok!
Most akadtam erre az oldalra és szeretnék tanácsot kérni.
Már régebb óta nehezen megy kifizetni a törlesztő részletet egy deviza alapú hitelre. Felkerestem a banki ügyintézőt áthidaló megoldás egyeztetésére. Az ott megbeszélteket hiába teljesítettem, érdemileg a Bank nem keresett. Hiába kerestem telefonon, email-ben a bankot, nem elérhető, folyamatban van, stb... válaszokat kaptam. Ez addig ment hogy képtelen voltam tovább fizetni. Erre telefon értesítés jött hogy 200.000 Ft-ot akarnak behajtani.
Ilyenkor mit lehet csinálni? Fizetni nem tudok!
Nem szokatlan eljárás a bankok részéről... sajnos.
Szerintem itt találsz segítséget:
http://bhke.hu/
Banki Hitelkárosultak Egyesülete
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Sajnos lassan úgy néz ki a dolog hogy hiába próbálkozom de nem fogom tudni fizetni a deviza hitelemet.Kérdésem lenne hogy a felmondást követően kb:mennyi időre kerül bíróság elé az ügy.(esetleg lenne annyi időm hogy valami megoldást találjak)Továbbá hogy van egy ház rész amire eltartási szerződést kötöttem,a ház másik részének a fele pedig öröklés útján került a tulajdonomba igy a bank elárverezheti-e.És az utolsó kérdés hogy gyesen vagyok ebből vonhatnak-e.Bár én ettől nem zárkóznék el.Válaszát köszönöm.Tisztelettel.
A gyes-ből nem vonhatnak le, de a tulajdonodban lévő fél házrészt végrehajtás alá vonhatják.
Célszerű lenne valami megoldást találni, mert ha vh. alá kerül a tartozás, már jóval többet kell fizetni az eredetileg esedékes összegnél.
Fél házrészt hogyan árvereznek?Igen én szeretnék valami megoldást találni erre a dologra mert viszonylag már nem sok idő lenne hátra (1év) a hitelből és kb:250ezer ft.Ebben az esetben is elárvereznének egy kb:14milliós ingatlan felét?Mert állítólag mostantól csak az apeh engedélyével lehet ezt tenni.
Az egy fals állítás.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02