Banki hitelek


Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.03. 17:42

Addig is hiába mennél. Reménykedj, hogy fizetik rendesen a törlesztőrészleteket.

Egyjogász # 2010.08.03. 20:35

Ha a sógorod az édesanyád lakását biztosította a hitel fedezetéül, a bankban a szükséges papírokat az édesanyádnak is alá kellett írnia, ezt a tudta nélkül jogszerűen nem lehetett volna megtenni.
Vélhetően ezt önszántából tette, biztosan meg van az oka, hogy így döntött és nem beszélte meg veled a dolgot.

kisrita # 2010.08.04. 11:05

Sziasztok!

Nekem igazából bank - biztosító "jól működő" együttműködéséből adódott problémám.
Lakáshitel "alapja" ugye hogy biztosítást kell kötni és fenntartani a hitel lejártáig. Megtettük, fizettük rendszeresen. Kaptunk egy levelet amiben általánosan meg van fogalmazva, hogy amennyiben nem fizetjük a biztosítást felbontják a szerződést. Konkrétum hogy melyik/ mennyi havi hiányzik, hivatkozás semmi.
Bementünk a biztosítóhoz ott adtak egy igazolást miszerint semmi tartozásunk nincs és nem is volt. Bevittük a bankhoz ahol azt mondták hogy jó, de ez őket nem érdekli mert nekik a biztosító jelentette le és tartja fenn a mai napig hogy adósok(!) vagyunk. A papírt tegyük el, mert ha a biztosító nem töröl a listáról akkor bizony várhatjuk a fejleményeket.

A banki központ ahonnan kiküldték az értesítés 400km-re van tőlünk, tehát bemenni nem tudok.
Itt a biztosító kirendeltségen nagyon segítőkészek voltak és nem értik mi az hogy nem fogadják el a hivatalos igazolást a bankban a 0 Ft tartozásról! A bankban meg nagy bunkók!

Legjobb esetben -tudom - megnézik és törölnek minket. De mi van ha nem - azt sem értjük ( mi sem és a biztosító sem) hogy kerültünk fel a listára. Pedig minden bizonnyal valaki beirt kötvényszám és név szerint.

Két napot futkoztunk, eddig és erre jutottunk.

Előre is köszönöm annak aki tud ebben az ügyben segítséget adni - hova forduljunk, mit csináljunk ha mégis jön egy újabb fenyegetőzés a banktól.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.04. 11:51

Ügyvédhez természetesen.

kisrita # 2010.08.05. 11:40

Köszönöm Sándor, mi is így gondoltuk.

petya11 # 2010.08.10. 13:10

Üdv!

A következőben kérném állásfoglalásotokat:

Van egy személyi kölcsönöm amit bizonyos egyéb okok miatt nem tudok fizetni, de van rendes bejelentett munkahelyem.

A Bank egyszer már átadta az elmaradt törlesztő részletek behajtását egy adósság behajtó cég részére, ezt az összeget akkor megoldottam, hogy befizessem, viszont azóta megint elmaradt már 4 havi részlet, mivel nem tudom fizetni.

Mi következik? Gondolom egy összegben kell majd befizetnem, de ezt sajnos most nem fogom tudni megoldani.
Hogyan hajtják be?
Önkormányzati bérlakásban élek,más ingatlan ingóság nincs a nevemen, csak egy-két lakás berendezési tárgy (számítógép,mosógép,hűtő, ágy, tv szekrény)
Az elárverezik vagy a fizetésemből letiltanak?
Ez mennyi idő alatt megy végbe, és mennyi levonásra számíthatok?

A válaszokat előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.10. 13:41

Ingóságot nem szívesen foglalnak a végrehajtók, ha nem kiemelkedően értékes és könnyen értékesíthető.
A fizetést nyilván le fogják tiltani. Jobb lenne megegyezni a bankkal az átütemezésről.

Kirone # 2010.08.11. 17:42

Nekem is ilyen jellegű problémám van. Minimálbéren voltam, nem tudtam fizetni, albérletben lakom. A személyi kölcsönöm behajtását átadta a bank egy külsős cégnek, sajnos a nevét nem jegyeztem meg..Ráadásul augusztus 31-el felmondtak a munkahelyemen is, sajnos nem fogom tudni nekik egy összegben kifizetni. Ha már egy külsős behajtási cégnél van az ügyem akkor velük lehet beszélni esetleg egy könnyített konstrukcióról? Sajnos nem vagyok ebben jártas és eléggé megijedtem, hogy esetleg lecsuknak, bekerülök a KHR rendszerbe és onnantól fogva nem áll velem szóba egy bank se. Hiába találnék esetleg egy új állást és tudnám fizetni, megbélyegeznek. :( Kérlek segítsetek mi tévő legyek.