Banki hitelek


3503 # 2013.08.03. 07:02

Dr. Attika írta:

"Tisztelt 3503!
Ezt a kérdést megtárgyaltuk. Megállapíthatjuk, hogy a gépkocsihoz érteni, szeretni nem egyenlő annak eladása tudásával rendelkezéssel.
kereskedni tudni kell."

Tisztelt Dr. Attika úr !
Ön elég sajátságos megközelítésben látja a dolgot.
Ami a megtárgyalást illeti, abban az álláspontjaink nem közeledtek. Egymást meggyőzni a legkisebb mértékben sem tudtuk. Ebből a dialógból csak ennyi állapítható meg mindössze,
nem pedig az a konklúzió, amit Ön leszűrt volna belőle, s ami voltaképp csupán egy döcögő közhely, semmi egyéb.
Természetesen válaszomban a legcsekélyebb mértékben sem kívántam Önt megsérteni, sőt igyekeztem az Ön válaszának stílusához alkalmazkodni, ami ugye a téma hozzászólásainak összefésülése jó szándékú retorikai eszközökkel.
Gondolom Önt mint gyakorló, vagy leendő jogászt,a legkevésbé sem zavarja, s bizonyára a helyén tudja kezelni, ha az Ön álláspontjával ütköző nézet is előfordul imitt amott.
Az előzőekben általam ismertetett kerettörténet fő kérdése fölött elsiklott a figyelmünk, miután már teljesen más sínekre tértünk át közösen.

1)Tehát adott egy cég, melynek működési feltételeit egy autógyár által kötött szerződés rögzíti.
Melyben követelmény a minimum százmilliós banki hitel megkötése.

2)Adott egy bank, amely tudva mindezt, nem a Kft re vonatkozó törvények szerint nyújt hosszútávú együttműködésre hitelszerződést, hanem azt a cégtulajdonos készpénzfizető kezességére terheli.
Ez esetben mitől Kft a Kft?

3)Miután józan ésszel felmérhető, hogy csupán két alternatíva létezik. Vagy azonnali csőd, ha nincs több százmilliós banki készletfinanszírozási hitel, vagy aláírni a kikényszerített zsaroló megállapodást.

4)És miből lesz a cserebogár?
a)A cég vagyonával mi lett? Amit mint már említettem volt, több bank is jóval a cégtartozás mértékét meghaladó összegre becsülte. Erről a mai napig nem kaptam tájékoztatást.

  1. Van e jogorvoslatnak helye az esetben, ha a teljes folyamat, megismerhető a szükséges iratok,dokumentumok alapján.

Továbbra is tisztelettel üdvözlöm Önt kedves vitatársam!

3503

Sherlock # 2013.08.03. 07:20

Ezért mentél csődbe, mert még most sem érted amit ketten leírtunk. Meg lehet maradni úgy is egy lókupec szintjén, hogy 25 évig csinálja az ember. Az ügyvéded mit mondott?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.03. 07:33

Milyen ügyvéd? Az kell?!

Szilvia0801 # 2013.08.05. 07:00

Itt is felteszem a kérdést aki tud kérem válaszoljon.
Érvényes-e az a deviza alapú, forintban fix törlesztésű banki szerződés amelyre a szerződés kötéskor nem tüntették fel az aznapi deviza vételi árfolyamot?
Csak a teljes deviza összeg van feltüntetve és a Forint összeg. Hozzá kell tegyem, hogy a kötéskor levontak hitelkeret beállítási díjat, így a felvett 700.000 Forint leredukálódott 686.350 Forintra. Ez is a szerződésben benne van.
Idézet a szerződésből:
"A mai napon érvényes az OTP Bank által jegyzett árfolyamot alapul véve:" ÉS ITT NINCS SEMMILYEN NAPI ÁRFOLYAM!

Most duplájára akarják emelni a törlesztőmet szeptembertől és a tartozásom szerintük ( 71 hónapja fizetem) 661.000 Ft. Az nincs a levélben, hogy ez a tőke vagy már minden benne van-e. Annyit írnak, hogy legyen a számlámon.

monalisa1 # 2013.08.05. 08:45

Én csak annyiban, hogy a bank honlapján az "árfolyamok"-nál a kérdéses év/hó/nap beírásával az adat visszakereshető. (Havonként kell visszaugrálni az árfolyamkeresőben.)

Azt hogy a szerződéskötésbe a napi árfolyamot miért nem írták bele, talány...

monalisa1 # 2013.08.05. 08:52

A szerződésednél a "fix" havi összeg fizetésénél van a kutya elásva, valamint hát az árfolyamon kívül a kamat is többször változott...