Banki hitelek


SzBrigi1984 # 2012.09.27. 13:22

Felmondott hitellel kapcsolatban kérdeznék!

Volt egy hitelem banknál,de átkerült behajtócéghez,2napja viszont azt is felmondták,mert elvoltam maradva.Ez után mi következik?Mert önkormányzati segélyt kapok,abból elkezdik e behajtani?Vagy ha ingatlanra terhelik rá,akkor az mit jelent?

ius latratus # 2012.09.27. 13:42

Csak egy kicsit kellene visszaolvasnod. Fizetési meghagyás (igaz, nincs egy csöppnyi fogalmam sem a hiteled összegéről), majd -miután jogerőre emelkedik- végrehajtási eljárás.

"Vagy ha ingatlanra terhelik rá,akkor az mit jelent?"

Azt, amit írtál.
Mielőtt félreértenéd: nem a behajtó cégről beszélek.

Mondeo # 2012.10.03. 13:50

Lakáshiteles Közjegyzői okirattal kapcsolatban szeretnék kérdezni.
A hitelszerződés megkötésekor (2003), akkor még kiskorú lányunk ingatlana lett beterhelve. A gyámhivatal akkor úgy engedélyezte, hogy a jelzálog jogot jegyezhetik be, azaz zálogkötelezett lett a lányunk, az adósok mi, a szülei lettünk. Sajnos bedőlt a hitelünk, viszont most az azóta nagykorú lányunk jövedelmét is le akarják tiltani. A Gyámhivatal szerint adósként nem adhattak ki engedélyt az ügyletre, mert kiskorú személy jövőbeni vagyonát nem lehet elzálogosítani. Viszont a Gyámhivatal erről, tájékoztatásuk szerint, nem adhat ki semmi féle állásfoglalást. Az érdekessége az a dolognak, hogy az eljáró végrehajtó szerint az okirat nem tartalmazza, hogy az ügyben részvevő személyek mivel kötelesek jót állni a hitel fedezeteként. Kihez lehet fordulni ilyen ügyben? Gondolom nem egyenesen bírósághoz kellene fordulni.

fejvadasz # 2012.10.03. 14:03

autó hitellel kapcsolatban keresek Budapesti ügyvédet. Elvitte a Bank az autómat jogtalanul, most pedig perel.

Sherlock # 2012.10.03. 14:23

Az "iratoknak" tartalmaznia kellene, hogy a lányod csak jelzálogkötelezett, valami nem stimmel. Az iratokat kellene látni, érdemes lenne ügyvédhez fordulni.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.03. 15:27

Hogy a csudába járulhatott hozzá a gyámhivatal akár csak a dologi kötelezettség vállalásához is? Szvsz ez akkora hiba, hogy kártérítési igényt lehet rá alapozni.