Banki hitelek


sunbaluka # 2010.01.18. 17:47

Üdv Mindenkinek. Ha végrehajtásra kerül a ügyem akkor mit vihet el a végrehajtó a lakásból? Hogyan bizonyitsam hogy az ágy nem az enyém hanem a feleségemé? Kb mennyi idő mig a végrehajtó megjelenik a lakásajtóban ha valamennyit tud levonni a fizetésemből is? A mennyi időt úgy értem hogy a hitel felmondásától számitva? Köszönöm a segitséget előre is.

végrehajtó1 # 2010.01.18. 18:12

Légyszives olvasgass vissza .Minden le van írva:)

sunbaluka # 2010.01.18. 18:23

Vissza olvastam a topicot de sehol nem olvastam azt hogy mennyi időm van a hitel felmondásától a végrehajtásig. Leht hogy én nem vettem észre. Tehát va a 90nap amig a bank felmondja hitelt utána nekiállnak ők követelni vagy egyszerre átadják a külsős behajtónak és akkor azok követelnek vagy biróság, végrehajtás és kopogtatás a lakásajtón. Arról se találtam semmit hogy mit vihet el a végrehajtó! Van erre jogszabály vagy valami? Mégegyszer köszönöm.

végrehajtó1 # 2010.01.18. 18:38

Na akkor fussunk neki:

mennyi időm van a hitel felmondásától a végrehajtásig.

Sokm esetben évek telnek el.Először eladja a követelését faktoring,követeleés kezelő cégnek.De van olyan bank (OTP) melynek saját ilyen cége van.Ezek a cégek sokszor évekig leveleznek sms-t írnak személyesen megjelennek ha az adós nem fizet. Egy idő után beadják a bíróságra a követelésüket.Ha itt megnyerték jogerősen akkor jöhet a bírósági vh-tó.

Hogy a vh-tó mikor "kopogtat" azt csak a jó isten tudja meg ő.

mit vihet el a végrehajtó!

fekvőhelyet nem viszi el.Az igazság az hogy sokszor nem is bajlodnak kisebb ingóságokkal ha van ingatlan gépkocsi üzletrész stb stb.
Vannak a végrehajtás alól mentes vagyontárgyak.Sok apróság.Nem sorolom fel.
Javaslom a 1994.LII. tv-t nézze meg ha érdekli.

sunbaluka # 2010.01.18. 18:49

Értem! Tehát akkor van valamennyi lélegzetvételnyi időm.
Ha elválunk és a biróságon mindent ami a lakásban van a feleségem visz akkor onnan nem foglalhat le semmit a vh? Igérem nem lesz több kérdésem! Nagyon köszönöm a válaszokat!

végrehajtó1 # 2010.01.18. 18:57

Ez elég necces,mert a tartozás keletkezése után osztják meg a vagyont.Jobb lett volna elötte.Lefoglalni nem fogja ha lesz jogerős bírói végzés itélet a vagyon megosztásról.Ellenben lehet hogy a hitelewzők nem fogják hagyni...