Banki hitelek


Joker21 # 2012.08.08. 16:24

Üdvözlet!

Nekem egy örökölt hitellel lenne kérdésem. Édesanyám valamikor felvett lakásfelújítási kölcsönt. 2010 januárjában hunyt el, majd 2010 júniusában volt a hagyatéki tárgyalás, amelyen nem jelentkezett senki a kölcsön behajtására.
Egy behajtó cég állítása szerint 2010 júliusában vette át a hiteltartozás behajtását. Most, a mai nap ott tartunk, hogy körülbelül az 53. sms érkezik az ÉN nevemre, hogy "Saját érdekésben azonnal hívjon fel" szöveggel és kéthetenként levéllel bombáznak, amelynek tartalma minden egyes esetben ugyanaz: "végrehajtás előtti utolsó felszólítás", az elszámolás összege a levélben nem egyezik a feltűntetett részletezéssel (összeadom és nem egyezik a végeredmény).
Többször felhívnak telefonon, hogy sikerült-e befizetnem a tartozást, én válaszul mindig egy részletes elszámolást kérek, melyet a mai napig nem küldtek ki.
Kérdésem az lenne, hogy joguk van-e a behajtásra és hogy nem zaklatás-e az ilyen gyakoriságú felhívás sms küldés és levél mennyiség?
Volt-e már valaki hasonló esetben és mi lett az esetleges vége? vagy bármilyen hozzászólást szívesen fogadok az üggyel kapcsolatban. Minden segítség jól jön.
Válaszukat és hozzászólásaikat előre is köszönöm.

nandy # 2012.08.10. 09:48

A behajtó cégnek kb. annyi joga van, mint neked vagy nekem. Írhat levelet, fenyegetőzhet, stb...

A kölcsön nyújtója (nem a behajtó!) hagyatéki hitelezőnek minősül. Te pedig a hagyaték értékével, és az abból származó haszonnal (pl. ha bérbeadjátok a lakást) felelsz a hagyatékot terhelő tartozásokért.

Célszerű lenne felvenni a kapcsolatot a bankkal.

kis80 # 2012.08.13. 07:50

Üdvözlet!

A segítségeteket szeretném kérni!
2 ingatlanom van ,mindkettőn van hitel(jelzáloghitel).
Mindkét hitelt ugyanannál a banknál vettem fel.
Munkanélküli lettem....
A kisebb hitelt eddig még sikerült fizetnem,de a nagyobbnál elmaradásom van.A banktól kaptam egy levelet amiben közli ,hogy ha felmondják az egyik hitelt akkor automatikusan bedöntik a másik hitelt is(Hiába fizetem rendesen,őket ez nem érdekli).
Azt szeretném tudni ,hogy ezt megtehetik-e.És ha igen akkor mit lehetne tenni?(Lehet -e ez ügyben még egyezkedni a bankkal? Neki miért lenne jobb ha 2 hitelt döntene be?)
Ha van valaki aki hasonló helyzetben volt ,vagy van és tud segíteni megköszönném. De ha van valakinek hozzászólása vagy ötlete,hogy mit tegyek ,kérem írja le.
Előre is köszönöm.

h gabuska # 2012.08.14. 13:10

Üdvözlet!
OTP Faktoring ZRT-nél lévő havi törlesztésem ami több millió fizetni nem tudom mert segélyen vagyok mi a teendő vagy börtönben vagy közmunkán ledolgozhatom és mennyi idő.

flótás # 2012.08.23. 12:23

Tisztelt fórumozók!
Tanácsot szeretnék kérni. És nagyon fontos lenne, még egyszer nem szeretném elszúrni az életem. Bár már lehet így is menthetetlen.
Az élettársam (még jelenleg is) által örökölt jelzáloghitelüket vállaltam át 3 évvel ezelött. Mert nem volt bejelentett munkahelye, adóstárs ő és az apósom. Nekem nincs tulajdon részem a házban.
A nevemen ez mellett van 2 hitelkártya és 2 személyi kölcsön is.
Közben megromlott a kapcsolatunk. És többször szóba keült hogy költözzek el.
Hogyan tudnám úgy kivitelezni, hogy ne kelljen fizetnem tovébb a jelzálog hitelt, mert ha nem fizetném úgy is a vége az lenne hogy őksem. Ha bedőlne a hitel első körbe pedig tőlem akarnák behajtani. (szerintem)
Ők nem tudják átvállalni a kölcsönt.

Kérném bárkinek van valami véleménye az írja meg. Mert nem tudom mitévő legyek. Előre is köszönöm!

zozo002 # 2012.08.23. 15:36

Tisztelt fórumozók!
A tegnapi napon felhívott az otp faktoring,mondván,hogy 600 ezer feletti(az összegre pontosan nem emlékszem a sokk miatt) összeggel tartozom egy hitelkártya tartozás miatt. Korábban már kaptam egy ügyvédi felszólítást,hogy fizessek be 550 e Ft-ot.Ez áprilisban megtörtént. Mit követelhetnek rajtam? Állításuk szerint nem látják a beérkezett összeget azóta,de nekem megvan a befizetett csekkem róla. Ma elküldtem a csekk és a korábban kapott papírok fénymásolatait,felhívtam az ügyintézőt,aki tegnap óta nem intézett semmit az ügyben.Mára ígérte,hogy utánajár a dolognak,ma ismét ezt a választ kaptam.Mit tehetek ez ügyeben?
Meddig kell más hibája és nem törödömsége miatt ezen még idegeskednem? Még egyszer biztos nem fizetek be ekkora összeget a semmire.

Előre is köszönöm !