Banki hitelek


nandy # 2012.07.12. 14:10

Bambuszka: a leírásod alapján úgy tűnik, hogy sem rövid sem hosszú távon nincs esélyük kifizetni a korábban felvett hiteleket. Hiába kérnének csökkentett összegű vagy halasztott törlesztést, annak is ára lesz ám pár év múlva, főleg ha már most sem tudják fizetni.

Sajnos tudomásul kell venni, hogy az a ház valószínűleg elúszott... lehet még húzni ideig-óráig, lehet egyezkedni a bankokkal, de a vége árverezés lesz, hacsak nem nyernek a lottón, vagy nem kap szárnyakat a vállalkozásuk. Újabb hitelt felvenni nagy felelőtlenség lenne, függetlenül attól hogy uzsorástól vagy mástól... hitelt nem szabad hitelből finanszírozni, mint ahogy megélhetést sem. De úgy látszik, hogy a legtöbb ember még alapvető pénzügyi kultúrával sem rendelkezik.

bambuszka # 2012.07.12. 14:12

pazs: nem adósok börtöne, mivel a széchenyi céges hitel, ezért csődbűntett lehet...

kfgabri: azt hiszem nagyon elmentünk személyeskedésbe, nekem nem ez volt a célom. Ha Ön szerint ez az emberség, akkor ebben sem értünk egyet - de mivel ahogy írta jogi fórum, nem megyek bele.
Köszönöm az eddigi segítségét!

bambuszka # 2012.07.12. 14:19

nandy: igen, ezzel ők is tisztában vannak (hogy a házat elvesztik előbb-utóbb)
Nem ezzel van a gond elsődlegesen, hanem azzal, hogy a ház bukik, ott is marad hitel és marad még a széchenyi-s kezességvállalás, azt nem tudják miből fizetni utána.

Talán a legbiztosabb még az lenne, amit kfgabri mondott, hogy ügyvédet keresek nekik. Ha esetleg valaki tud ajánlani, azt nagyon megköszönöm!

nandy # 2012.07.12. 14:39

Szerintem nem kell rögtön ügyvéd... menjenek el a szüleid a bankba, és beszéljék át egy banki ügyintézővel a lehetőségeket, hogy egyáltalán képet kapjanak az egészről.
Aztán lehet otthon számolgatni, hogy mi az a törlesztés, amit még vállalni tudnak biztonsággal, éveken keresztül - nem hitelből!!

Az ügyvéd is csak akkor tud tárgyalni, ha van valami a kezében. Az nem tárgyalási alap, hogy nincs miből fizetni. A cégeknek pl. kell bizonyos szintű árbevétel és nyereség ahhoz, hogy könnyítést kapjanak. Magánszemély sem kap úgy könnyítést, ha nem tud megfelelő jövedelmet igazoltan felmutatni.

kfgabri # 2012.07.12. 14:42

Nandy, ekkora probléma nem fiókkategória.
Az ügyintéző fel fogja olvasni a szabályzatot és slussz,
Ide egyedi döntés kell, valamennyi tartozáselengedés a bebukás mellé.
Ennek az esélyeit pedig növeli egy hozzáértő ügyvéd.

kfgabri # 2012.07.12. 14:45

Azt minden kérdező (múltbeli-jelenlegi-jövőbeli) értse meg: a jó bankár a bankot képviseli az ügyfélnél, nem az ügyfelet a banknál.
Ebből mi következik? Na mi? Az ügyfélnek is szüksége van képviseletre bonyolultabb ügyekben.