Banki hitelek


mika76 # 2010.05.09. 21:11

nandy

Bocs!
Elfelejtettem megköszönni a hozzá szólásod!
Köszi!
Mika76

kriszpu # 2010.05.13. 19:57

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy a citi banknál van 180e forintos tartozásunk,és hát sajnos nem mindig tudjuk fizetni a részleteket.Most már sajnos ott tartunk hogy perelni akarnak állítólag!A múlt hónapban megegyeztünk hogy fizessek be 20e Ft-tot,május első hetében.Ezt követően rá öt napra megint felhívott a bank hogy ismét fizessek be 20e-ret május 14-ig amit sajnos nem tudok teljesíteni sajnos.És most nem tudom mihez kezdjek mert ha nem érnek el telefonon akkor az utcánkból valamelyik lakost felhívják és vele üzengetnek!A kérdésem hogy most mi fog ezután történni mennyi időbe telik ez az egész és hogyan zajlik?Válaszát előre is köszönöm!

kriszpu # 2010.05.13. 19:59

Azt még elfelejtettem megírni a befizetés megtörtént május első hetében!

monalisa1 # 2010.05.13. 21:47

Az a baj hogy egy összegyült tartozásnál a befizetés kevésbé a tőketartozás csökkentésére megy, nem, hanem a bank a saját veszteségét/kárát pótolja először is, pl. magas százalékú piaci kamat felszámítása valamint ilyen-olyan kezelési költségek stb. Tehát lehet hogy az egyik-másik 20 ezer forintból az egyik ERRE megy el. Ez van.

Nem írtad mire is a tartozás valamint mennyiből mennyi ment már le, de ha a lakást kelljen félteni (?!) holmi 180 ezer forint hitel-visszamaradás miatt, akkor szerződésmódosítást kell kérni: havi alacsonyabb törlesztőrészlet, bár elhuzódó fizetési kötelezettség.

Vagy egy másik banknál megpróbálni felvenni 100-150 ezer forint hitelt - kedvezőbb kamatozással, és ezen pénzt befizetni. (Igaz egy ideig kétfelé a tartozás, de "levegőhöz" lehet jutni, vagyis elmarad a bírósággal való fenyegetettség.)

Javaslom olvassad vissza ezen topicot, mások esetéből és a válaszokból sokat lehet tanulni, hasznosítani.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Dánesz # 2010.05.14. 16:36

Szép napot! A kérdésem az lenne, hogy felelek-e édesanyám hiteltartozásaiért abban az esetben, ha Vásároltam egy ingatlant 2007-be hitelre. a Megvásárolt és az édesanyám ingatlana a hitelem fedezete. Most édesanyám eladja a saját tulajdonú ingatlanát és az árából a hitelem egy részét előtörlesztem fedezetkiengedéssel. tehát édesanyám nevén nem marad ingatlan, csak haszonélvezet az én ingatlanomon. De édesanyámnak van több millió ft hiteltartozása (személyi kölcsönök) amit már nem tud fizetni. Ha be akarják hajtani rajta, akkor hozzáférhetnek-e az én általam megvásárolt az tulajdonomban lévő ingatlanhoz, mivel az én hitelembe fizette a ingatlana vételárát? Félek, hogy az adósságai miatt elárverezik az ingatlanomat! Köszönöm!

monalisa1 # 2010.05.14. 18:42

Kérdés hogy a több milliós személyi kölcsön tartozásnak fedezete-e az anyukád háza, ergo ezek miatt van-e külön is jelzálog a házán?!

Ha nincs akkor eladhatja de a vételár a hiteled miatti jelzálog erejéig a bankot illeti, tehát nem valószínű hogy csupán előtörlesztésről lesz szó...

Ha a mamád házát "nyomorítja" a saját tartozásai miatti saját jelzálog is, akkor csak abban az esetben adhatja el a házát ha előbb a saját tartozásait rendezi.

Így pedig félő, hogy a te hiteltartozásod részbeni/egészbeni rendezésére már nem lesz elég a vételárból visszamaradó összeg.

Anyukád mielőtt eladja a házat feltétlen menjen a bankjaiba és kérdezzen, mert lehet hogy az eladással fedezetelvonást követne el, az pedig bűncselekmény.

Azt hogy végül is mi lesz a te házaddal az a fentiek függvénye...

"Lisa"
laikus hozzászóló

rencsi0205 # 2010.05.15. 06:01

Sziasztok!
Ha tudtok válaszoljatok nagyon fontos lenne a 2010.05.09, 16-3kor irottakra.
Köszi

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.15. 09:25

Nézd, rencsi! Nem tudjuk, mi van a társasági szerződésetekben, a törvényben nincs olyan előírás, hogy hitelfelvételhez taggyűlési határozat, pláne, hogy minősített többségű határozat kell.

Annyit azonban mondhatok, hogy nem biztos, hogy százas vagy. (Sic venia verbo) Hát milye vagy te a banknak, hogy az ő érdekeit véded a saját társaságoddal szemben? Miért fáj az neked, ha esetleg a zálogtárgy értéke felett nyújt kölcsönt? Nem gondolod, hogy esetleg épp a cég túléléséhez - és a te kölcsönöd visszafizetéséhez is - szükséges hitel folyósítását akadályoztad meg?
A társaid helyében komolyan megfontolnám a kizárásodat.

rencsi0205 # 2010.05.15. 12:52

TIsztelt Kovács Béla!

Ez a kft tagjai be akarják tölem húzni a tagi kölcsönömet 24,5 millio forintot. Nem akarják visszaadni de persze akkor még hitelt is vegyenek fel meg rakjanak jelzálogot a földre hogy semmiképpen ne jussak pénzhez.Nem a bankot védem csak magamat csak szeretném a pénzemet látni de ha megkapták volna ahitelt a bank 25 évig jelzálogot rak rá és esélyem sincs pénzt látni belöle. Amugy a cégböl már rég ki akartam szállni de nem hagyok csak ugy ott ennyi pénzt. Azt meg ki kérem magamnak hogy minösitsen valakit amikor a részleteket nem tudja teljesen.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.15. 12:57

Az orvos is minősít, amikor azt mondja, magas a koleszterinszinted. Persze, azt is kikérheted magadnak.

rencsi0205 # 2010.05.15. 13:07

Ugy gondoltam ezen az oldalon segitenek egymáson az emberek de ugy látszik van aki csak unatkozik és máson köszörüli a nyelvét.Hát köszönöm szépen a segitséget.

Juditka88 # 2010.05.15. 14:06

Kedves Fórumozók!
Kicsit lehetetlen helyzetben vagyok de talán tudnak segíteni,3évvel ezelött saját naivitásomnak köszönhetöen jelzálog hitelt vettem fel a szüleim házára(apukám a kezes)az akkori párom rábeszélt.Akkor ö elég jol keresett külföldön de itthon a hitelt nem kapott volna.2évig fizette a hitelt,utána külön váltunk,azóta eltünt.Közös gyerekünk van öt sem keresi gyerektartást sem fizet.5milliórol van szó havi 60ezer.5évig élettársi kapcsolatban éltünk,van rá valami esély hogy valami pénzt lássak töle?Még 17év van a hitelből.Ha nem fizetem az otthonunkat veszítem el,de a pénzt nem én költöttem el.