Banki hitelek


Sergio # 2013.01.12. 13:22

Tanácsot szeretnék kérni! FONTOS!!!
Még házas voltam, amikor a férjemmel együtt vettünk fel az egyik banktól személyi kölcsönt. Az én nevemen futott, mivel a férjem BAR listás volt. Azóta már 2 éve elváltunk, és váláskor nem rögzítettük papíron, h fizesse a felét a törlesztőrészletnek, így hát nem is fizetett. Én egy idő után már nem bírtam fizetni egyedül a 40 ezres részletet, így az tartozásom csak nőtt és nőtt! Most a számlakivonatokon azt látom, hogy minden egyes hónapban kb 50ezer Ft-al mutat többet a csoportos beszedési megbízáson a tartozásom! Most 2,4 Millió! A felvett összeg akkoriban 500E volt!
A napokban felhívtam a bankot, hogy hogyan tudom megállítani, h ennyivel növekedjen a kintlévőségem. Mivel nem tudom most sem vállalni a havi 40ezres részletet, azt mondta, h amíg nem születik megállapodás, akkor addig ez az összeg bizony nőni fog. Azt javasolta, h írjak egy kérelmet a bank felé, h méltányosságból engedjenek el belőle, vagy engedjen kevesebb összeggel törleszteni.
A kérdésem az, hogy érdemes egyáltalán elküldeni a bank felé egy ilyen kérelmet? Vagy esetleg máshová is elküldeni? ( Gondolok itt PSZÁF, vagy BKHE. )
Köszönöm a válaszokat előre is!

Sherlock # 2013.01.12. 13:36

Ingyen van nem? Akkor miért ne lenne érdemes? Más ebben valószínűleg nem tud segíteni, személyi kölcsönnél megesik hogy ennyit kell visszafizetni.

Saligali # 2013.01.16. 11:48

Hamarosan összeköltözünk a barátnőmmel és felvetődik ugye a lakáshitel kérdése, mert egy új lakásban bútoroznánk össze. Nekem most van egy elég jó állásom és úgy érzem megtehetjük. Persze akkor is a legjobb lehetőséget szeretnénk megtalálni! A barátnőm a Budapest Bankot nézte ki eddig: https://www.facebook.com/budapestbank
Van valakinek tapasztalata?

Tuna # 2013.01.23. 14:33

Tisztelt fórumozók!
Az lenne a kérdésem hogy: lányomnak van egy hitele, kiderült hogy sokáig nem fizette, jött az értesítés, igényeltünk részletfizetést. Nem lakik már nálunk, de viszont ide van bejelentve. A kérdés az lenne, hogy ha továbbra sem fizetné, akkor jöhetnek e ide mondjuk bármit is lefoglalni, hiszen ide van bejelentve.
Köszönöm előre is!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.23. 15:37

Mehetnek. De ha nincs ott vagyontárgya, akkor nem tudnak mit foglalni.

Középső1979 # 2013.01.23. 16:08

Nekem olyan segítség kellene, hogy 2008-ban volt egy lakáshitel kiváltásunk bankon belüll, és páruzamosan beadtunk egy szabad felhasználású jelzáloghitelt is. Minden ment a maga útján szépen mind a kettőt elfogadták, szerződés közjegyző stb. A felvett kölcsönt folyósították és megérkezett a számlámra, de mire fel akartam venni már nemvolt rajta. Az ügyintézőt megkeresve elárulták, hogy a lakáshitel kiváltásnál történő árfolyam ingadozásból eredő összeget több 100ezer ft-ot be kell fizetnem és ezért zárolták az előzetesen megadott kölcsönöm. Hozzáteszem szó se volt a hitelkiváltásnál ingadozásról. A szerződést megbontani nem engedték a közjegyzői okirat miatt, így bele kelett mennem hogy a felvett kölcsönből vonják vissza. Csak érdekes mert ha nem veszek fel plussz kölcsönt akkor nincs miből visszavonni de a kiváltást engedélyezték volna. Kérdem én ,hogy a bank megteheti hogy a folyósítás után más kölcsönből fakadó ok miatt visszazárolja? Mert ha egyszer minden feltételnek megfeleltem mért veszi vissza.

SkvMs # 2013.01.27. 17:20

Tisztelt Fórumozók!
A következő helyzet alakult ki az életemben, amivel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni:
Egy éve vettünk autót hitelre, 20%-os kezdőrészlettel, a hitel összege 1.040.000 Ft volt. Mindezt 3 évre HUF alapon, havi 47.000 Ft a törlesztőrészlete. Ebből még 2 év van hátra. Az autó most annyit ér, amennyi tartozásunk van a bank felé megközelítőleg. Viszont úgy alakult az életünk, hogy az autóra nincs szükségünk, és a hitelt is nehezen fizetjük ki már.
A kérdésem az lenne, hogy ha az autót visszaadnánk a banknak, akkor az milyen következményekkel járna, milyen követelései lehetnének még felénk? Gondolom nem ilyen egyszerű a történet..
Köszönöm a segítő válaszokat!
Üdv.

bekic # 2013.01.27. 17:29

Tisztelt Fórumozók!
Barátnőm hitelkártya szerződését 2008. májusában 170.000.- ft tartozás miatt felmondta az Erste, peresítéssel fegyegetve. Ennek ellenére havonta jött a számlakivonat, a havi kamatokkal és a késedelmi, valamint a túlhívási díjjal.A bankban azt mondták, csak akkor zárják le a számlát, ha kifizeti a tartozást. 2010. júniusáig sem történt semmi, akkor írt levelet, e-mailt, részletfizetést és a túhívási és késedelmi díj (havi 4000-) elengedését kérve, erre semmi válasz, csak 1 automatikus, türelmet kérő levél. A "Tartozáskezelési osztály" felhívása után azt ígérték, hamarosan perre viszik a tartozást. 2012. karácsonya előtt jött a felszólítás a Díjbeszedő Faktorháztól, 640.000.- ft-ról. Írtunk levelet mindkét helyre, egyelőre az Erstétől jött válasz, melyben közölték, hogy a tartozást engedményezték, a kifogásolt díjakat pedig a rendszer a visszafizetésig számítja.
Átolvastam az ÁSZF-et, melyből világosan kiderül, hogy a felmondással a hitelkártya számla megszűnik, semmilyen hivatkozást nem találtam a felmondás utáni díjak jogosságára. A számla megszűnése után csak az azután keletkezett tranzakciók ellenértékére és azok díjaira jogosult a bank az ÁSZF szerint.
Ez jogszerű így, évekig nem csinálnak semmit, húzzák az időt, hogy minél magasabb legyen a tartozás? Van erre valami törvény, vagy jogszabály, mitől ilyen magabiztosak?