Banki hitelek


maratomi # 2012.01.13. 11:47

Tisztelt fórumozók!Az lenne a kérdésem,hogy van egy bedőlt autóhitelem amit nem tudtam fizetni,mert elmentem egy ismerősnek kezesnek és ő persze nem fizette a hitelét így az én fizetésemet tiltják.Az autót visszaadtuk de még így is lógok 2.5 millióval amit nem tudok miből kifizetni.Én albérletben lakok de csak ideiglenesre vagyok bejelentve az állandó lakcímem az édesanyámhoz szól.A minap felkereste a bank(cib)az édesanyámat és azt mondták neki,hogy el fogják árverezni a házát amiből az én részem csak 1/4-ed.Hangsúlyozom,hogy anyámnak semmi köze a hitelhez mégis őt fenyegetik.Kérdésem,hogy tényleg megteheti ezt a bank,mert én nem nem akarok fizetni hanem nincs miből.

kfgabri # 2012.01.13. 18:00

Az autóhiteledből fennmaradó követelés peresítését és annak jogerős ítéletét követően az végrehajtható, így az ingatlan is foglalható.

Gabicsek # 2012.01.13. 21:57

Nem csak az ő 1/4 része?

maratomi # 2012.01.17. 13:07

Az én részem csak 1/4-ed,mert a ház édesanyámé és mivel édesapám meghalt így öröklés útján lett ennyi részem a házban(még 1/4-ed a tesómé és 2/4-ed anyué)

hkati2 # 2012.01.19. 06:42
badogos # 2012.01.20. 18:55

Tisztelt Fórumozók, Jogászok!
Az FHB banknál a végtörlesztéshez szükséges összeget elhelyeztük a megadott számlaszámon, ami egy technikai számlaszám, direkt erre létrehozva. Kérhetek-e a banktól igazolást arról, hogy a pénz valóban ott van-e amíg a végtörlesztés napja el nem érkezik(jan. 31)?

Gabicsek # 2012.01.20. 21:13

Ha bemész a bankba, biztos megmondják, rajta van-e a pénz, vagy már lekapták róla. Neten nem tudod megnézni?

FHB-nál én úgy jártam, (tavaly nyáron, amikor eladtam az ingatlanom), hoy három héttel korábban, a dátumot megszabva, bejelentettem a végtörlesztést. A bank írásban, vastagon kiemelve ugyanezt a dátumot jóvá is hagyta, és felhívta a figyelmem, hogy 5 nappal előtte legyen a pénz a számlán. Ezek után a kérdéses dátum előtt KÉT nappal a számláról lekapta a pénzt mindenestül (tartozás, szerződésmódosítási díj, stb.) és természetesen a két nappal korábbi eladási árfolyammal számolva. (a megadott dátumon, tehát két nappal később jobb volt a CHF., a különbség 135.000.-Ft. lett volna a javamra)
Amikor egy ügyfélszolgálatos ügyintézőt megkérdeztem, hogy lehetséges ez, miután a bank is elfogadta a megadott dátumot, még ő sem tudott rá magyarázatot adni. Írásban megpanaszoltam, és aztán szépen megmagyarázták, hogy a szerződésünk ilyen és ilyen pontja alapján ez így volt jogos.
Azóta sem értem, ha én bejelentem a dátumot, ők ezzel a dátummal vissza is igazolják, vajon miért nem azon a napon és azzal az árfolyammal vonták le?

Úgyhogy ezzel csak azt akartam neked írni, hogy az FHB-nál lehetséges, hogy nem január 31-én fogják levonni a számláról a végtörlesztés összegét.