Kedves Fórumozók,
Tavaly nyáron telefonon megkeresett egy pénzügyi szolgáltató,hogy tartozásom van az Erste Bank felé, 2004 óta.
Mondtam, soha nem vettem fel kölcsönt az Erste Banktól, erre válaszul azt kaptam az úriembertől, hogy ja, igen még PostaBank, aminek a tőkéje 500 ezer ft volt, mára több, mint 1,6 Mió.
Mondtam kizárt, soha nem vettem fel, 2004 óta ugyanott lakunk vidéken mégcsak egy levelet sem kaptam sehonnan ezzel kapcsolatosan.
Erre ő, mert egy pesti címre küldték, ahonnan folyamatosan „nem vette át, nem kereste” jelzéssel küldték vissza.
Mondtam, hogy soha nem laktam pesten, kizárt, hogy rólam beszél.
Felfaxoltam az adataimat, lakcím kártyámat neki, mondta egyeztet a Bankkal, és 1-2 héten belül visszahív.
Nem tette meg.
Erre a tegnapi nap ismét telefonál ugyanaz a fiatalember, és közli hogy van az Erste Bank-nál egy lejárt folyószámla hitelem, 2002-ből, ami 60 ezer Ft-ról 180 ezer Ft.
Mondjuk neki, hogy kizárt, nem volt folyószámlahitelem, és amúgy itt élünk, semmi papír nem érkezett 10 éve, mit képzel, ha lett volna is tartozás már rég elévült.
Erre ő, tudja, tudja, de hát meg lehet egyezni, hogy csak a tőke követelést fizessem ki, ja és ott a régi ügy is, amire a Bank azóta sem jelzett vissza!!.....
Szóval kérdezném mi a teendő ilyen esetbe?
A tartozást, és a hiteleket nem ismerem el, sosem vettem fel, eltelt azóta 8-10 év úgy,hogy egyetlen felszólítást, bármit küldtek volna (akár a hitel eladásról PostaBank-Erste Bank, Erste-Pénzügyi Szolgáltató)
Az állandó lakcímem 6 éve ugyanaz, előtte 5 évig ugyanezen a településen éltem, csak másik utcában, semmi nem érkezett, a pesti címet nem is értem, hogy honnan veszik.
Kérném a tanácsokat, és a további teendőket.
Egyezkedni nem akarok, hiszen a pénz nem vettem fel, de nem tudom, hogy ilyenkor érdemes e írni, telefonálgatni velük, vagy az Erstével.
Köszönöm előre is a tanácsokat!
K