Banki hitelek

Dr.Attika # 2011.12.09. 11:00

Üdvözlet "peszton"!
Erre a hitelt nyújtó OTP tud válaszolni. Egyébként a jog nem adóstárs kifejezést használja, hanem a társkötelezett kifejezést.

kiskedv # 2011.12.11. 13:02

Tisztelt Segítők,Fórumtársak!

Férjem munkanélkülivé vált, annak rendje és módja szerint elment a pénézintézetbe, ahol kérte CHF hitelének átütemezését.Ekkor 2011. november 21-t irtunk.
(2011. november 15-én esedékes törtesztése elmaradt.)
2011. 12.15-től hat hónapon át, havi 8.000,- forintot kell fizetni, majd egy bizonyos meghatározott összeget.

A szerződésmódosítás 1.) pontja, :
"Az Adós teljes tartozása 2011. november 21. napján *#.###,- CHF, azaz akárhány svájci frank, mely tartalmazza a számlán lévő hátralékot, valamint ennek a 2011. december 15-ig felmerülő késedelmi kamatát is."

majd egy oldallal hátrébb:

"Adós tudomásul veszi továbbá, hogy jelen szerződés aláírásakor fennálló hátralékos tartozása - kérésének megfelelően - 2011 december 15. napján hozzáadásra kerül a fennálló tőketartozáshoz, és eddig az időpontig a Bank jogosult arra az Üzletszabályzatban meghatározott mértékű késedelmi kamatot felszámítani."

Pénteken bent volt a pénzintézetben, és azt mondták fizessen be 188 CHF-nyi forintot.

Nem értem, akkor most mennyivel tartozik????

margó53 # 2011.12.21. 13:07

Tisztelt Válaszolók !!
Hátralék nélküli deviza hitelem rögzített árfolyamra szeretném váltani!!! A most még hatályos jogszabály szerint meg kell tennem, vagy az újonnan elfogadott, törvénybe lépésekor És van -e bejelentési szándék nyilatkozati kötelezettségem még ez évben ????
Üdv.: Margó

margó53 # 2011.12.29. 11:25

Üdv mindenki !!
Senki sincs hasonló helyzetben, hogy van -e év végéig bejelentési kötelezettség az új árfolyam rögzítésre ?? Vagy ráér ?????
Tisztelettel.:Margó

végrehajtó1 # 2011.12.29. 11:27

Bankodhoz fordulj.

hanni # 2011.12.29. 13:11

Kedves Margó!

Mi aznap jártunk a Raif. Banknál, mikor aláírták a megállapodást az ötéves fix árfolyamról. Az ügyintéző azt mondta, hogy amíg nincs meg a törvény, addig nem lehet igényelni, csak az érvényben lévő három éves futamidejűt. Na akkor mi azt mondtuk, hogy köszönjük, kivárjuk. (Közben a hölgy készített egy kalkulációt a fizetendő részletekről.) Másnap reggel megnéztem a kormany.hu oldalon az ülés jegyzőkönyvét, az állt benne, hogy január hónapban elő kell terjeszteni törvényjavaslatra a döntést. Szóval mi csak akkor megyünk jelentkezni, ha már törvénybe iktatták, figyelni kell a sajtót.
Lenne egy kérdésem: tudja-e valaki, hogyha most fél éves átmeneti szünetet kérünk, lehet-e utána erre a fixált árfolyamra jelentkezni? Nehogy úgy járjunk, hogy aki már fizetéskönnyítést vett igénybe, többet nem vehet, de sajnos ezt a lehetőséget is figyelembe kell vennem. Köszönöm

Cimbike # 2012.01.03. 10:47

Tisztelt fórumozótársak!

Úgy hallom, létezik egy 2009-ben hatályba lépett jogszabály, amely kimondja, hogy a pénzintézet nem módosíthatja egyoldalúan a fogyasztónak nyújtott kölcsönszerződés feltételeit - az adós számára kedvezőtlen feltételek szerint - amennyiben az adósnak nincs 90 napot meghaladó hátraléka.

Talán nem jó szavakra kerestem rá, de nem találtam ilyen paragrafust. Kérem, aki tudja a tv vagy rendelet számát, írja meg. Előre is nagyon köszönöm!

Cimbike # 2012.01.03. 10:47

Tisztelt fórumozótársak!

Úgy hallom, létezik egy 2009-ben hatályba lépett jogszabály, amely kimondja, hogy a pénzintézet nem módosíthatja egyoldalúan a fogyasztónak nyújtott kölcsönszerződés feltételeit - az adós számára kedvezőtlen feltételek szerint - amennyiben az adósnak nincs 90 napot meghaladó hátraléka.

Talán nem jó szavakra kerestem rá, de nem találtam ilyen paragrafust. Kérem, aki tudja a tv vagy rendelet számát, írja meg. Előre is nagyon köszönöm!