Tisztelt hozzáértők!
2021-ben egy vállalkozó dolgozott nálam. Sajnos rengeteg hiba most jön ki az elvégzett munkán. 2.200.000 ft. volt a munka ára. Vállalkozói szerződés van az összegről és minden le van írva. Viszont számlát nem kaptam a vállalkozótól. Garanciát is tartalmaz a vállalkozói szerződés. Még él a garancia a szerződés szerint. Felhívtam a vállalkozót de elutasít mindenben. Még ő fenyeget. Mondtam neki, hogy feljelentem a NAV-nál a számla hiány miatt. Ekkor ő mondta, hogy engem is megbüntetnek mivel azt fogja mondani ha esetleg behívják, hogy én mondtam, hogy ne adjon számlát. Én ilyet nem mondtam neki.
Mit tehetnék ebben az ügyben!?
Ha bejelentést teszek engem is megbüntetnek?
Köszönöm a válaszokat.
Vállalkozó nem adott számlát.
almo
„2021-ben egy vállalkozó dolgozott nálam. Sajnos rengeteg hiba most jön ki az elvégzett munkán. 2.200.000 ft. volt a munka ára. Vállalkozói szerződés van az összegről és minden le van írva. Garanciát is tartalmaz a vállalkozói szerződés. Még él a garancia a szerződés szerint. Viszont számlát nem kaptam a vállalkozótól”
Mindez 3 év múlva derült csak ki, hogy gondok vannak? :-O
Felhívtam a vállalkozót de elutasít mindenben. ....Mondtam neki, hogy feljelentem a NAV-nál a számla hiány miatt.„
Ez most komoly? 3 év után akarod bejelenteni, hogy 2021-ben te nem kaptál számlát egy adott munkavégzés után?
”Még ő fenyeget. Ekkor ő mondta, hogy engem is megbüntetnek mivel azt fogja mondani ha esetleg behívják, hogy én mondtam, hogy ne adjon számlát. Én ilyet nem mondtam neki.
Azért ez nem az '56-os időszak, hogy bárkit csak úgy feldobunk és még csak igazolni sem kell a bejelentésünket tényekkel.
Neked most 3 év után jutott eszedbe, hogy feljelented számlaadás elmulasztása miatt - ami nagy hiba volt - ő meg nyilván visszavágna.
Szerintem még azt sem fogod tudni bizonyítani, hogy mennyit is fizettél a munkáért, lazán mondhatja, hogy szla nélkül kevesebb volt.
Te meg nem tudod bizonyítani. Egy biztos, egyikőtöket se fogják megdícsérni, hogy a feketegazdaságot gazdagítottátok a tettetekkel.
almo
Most az a bajod vele, hogy nem adott számlát, vagy az, hogy nem jól dolgozott? Feltételezem, az utóbbi. De akkor hagyd a NAV-os vonalat, mert bármire is jutsz, arra biztosan nem, hogy ingyen megjavítja, vagy a kijavítás költségeit fizeti.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02