Zaklatás


kisné # 2010.11.23. 11:27

Kedves hozzáértők!

Több mint 3 évvel ezelőtt a volt férjem este be akart jönni a lakásunkba (az nap nem volt láthatása, előző nap találkozott a srácokkal, és más nap is lett volna kapcstartása, a mai napig nem tudom miért csinálta) - konkrétan verte az ajtót, ráfeküdt a csengőre, és nagy darab barátjával csaknem másfél órán keresztül álltak az ajtónk előtt, néha dübögve, néha kiabálva... én bent a 3 gyerekkel szó szerint rettegtem..aztán végül kihívtam a rendőröket. Ők küldték el, és közölték vele, hogy nem hogy a lépcsőházba, még a társasházunk kertjébe sem jöhet be, ha nem hívtam. Mivel ekkor már csaknem 1 éve félelemben éltem a zaklatásaitól, fenyegetéseitől, kisebb testi fenyítéseitől (lökdösés, ajtó rávágás) a rendőr azt javasolta, hogy menjek be tanúvallomást tenni, ők hivatalból feljelentik.
Mint írtam, ez konkrétan 2007. őszén volt...azóta kicsit rendeződött a viszonyunk, az rendőrségi kihallgatása óta már nem zaklat, nem fenyeget, vannak még dolgai, de azokat tudom kezelni, az idő sok mindenen segített.

Viszont!!! ma jött az idézés, hogy így több mint 3 évvel később, tárgyalják az ügyét, mennem kell tanúskodni... én legszívesebben nem mennék, nem kezdeném elöről az egészet, félek, hogy ez megint agresszivitást vált ki belőle.
Tudom, hogy muszáj megjelennem, de a kérdésem az lenne, hogy a bíróságon nyilatkozhatom azt, hogy azóta megváltozott, már nem bánt... Mindenképp megbüntetik, ha azóta felhagyott ezzel a magatartással, akkor is?

ObudaFan # 2010.11.23. 11:33

Mindenképpen megállapítják a bűnösségét. De az időmúlás is, és az azóta tanúsított jó magatartása is enyhítő körülmény. Annyit tudsz tenni, hogy az utóbbit részletesen elmondod.

kisné # 2010.11.23. 11:51

köszönöm

ObudaFan # 2010.11.23. 11:52

Nincs mit.

beriandris # 2010.12.01. 15:07

Kedves Fórumozók!!!

Zaklatásért kaptam bírósági végzésben 100 000 Forint pénzbírságot. Az lenne a kérdésem hogy ha én ezt befizetem és nem fellebbezek a végzés ellen büntetett előéletünek fogok e számítani? Tiszta marad e így az erkölcsi bizonyítványom? Előre is köszönöm a válaszokat!

A_Mester_Sikolya # 2010.12.01. 16:05

Helló!
Őszintén szólva nem tudom, viszont engem is ezügyben jelentettek fel - a kérdésem már csak az, hogy hány hónap telt el a feljelentés napja, vagy akár a kihallgatás és a tárgyalás között?

beriandris # 2010.12.01. 17:32

Nálam tárgyalás mellözésével hoztak itéletet. Amugy 2009 augusztusában jelentettek fel és tegnap kaptam meg a bírósági végzést.

frekibreki # 2010.12.08. 21:40

Kedves fórumozók!
A fiatalkorú fiam zaklatási ügyében elkezdődött az ügyészi szakasz, az ügyvédünk pedig benyújtotta a közvetítői eljárás kérelmet. A kérdésem az lenne, hogy hány hónapon belül kell az ügyésznek döntést hoznia az ügyben?

pa57 # 2010.12.08. 23:14

Nekem a következő kérdéseim lennének, zaklatás bcs.-e ügyében :

ha megítélésem szerint a kedves nyom.hat. meglehetősen felületesen járt el az ügyemben (ellenben a feljelentőnek - aki ismeretlen tettes ellen tett internetes és miegymás jellegű zaklatásért felj.t, de közvetett módon teljesen egyértelműen, minden apróságba belekapaszkodva engem nevezett meg a tettesként, u.akkor egyetlen közvetlen bizonyítékot sem tudott felmutatni - még csak vissza se ellenőrízték az állításait... stb.
szóval a nyomozás finoman szólva a felszínt kapargatta..

a feljelentő egy családtagját leszámítva egy tanút hívtak be : olvastam a vallomását ..szerintem nincs olyan ember, aki elhinné, hogy magától fogalmazna ilyen életszerűtlenül (elolvastattam több emberrel is a környezetemben és mindenkinek az volt az önkéntelen benyomása, hogy kissé bűzlik a dolog .. a kedves kihallgató tiszt icipicit átfogalmazta , felnagyította, kiforgatta, ezt egyébként - bár nem ilyen erős szavakkal, hisz nem róla van szó - maga a tanú is mondta nekem miután benn volt,
bár aláírta .. viszont életében először volt ott, eldöntetndő kérdéssorokkal bombázták, így megszeppenve nem igazán ellenkezett, s ezt én nem is rovom fel az ő hibájának, egyébként pedig nem vagyunk rossz viszonyban, bár közeliben sem egymással .

a többi fejetlenségről már nem is szólok ( pl egy 2007-es esemény úgy van feltüntetve, hogy "nem emlékszik már mikor, talán tavaly történt ..." természetesn azért írták így le, hogy beleilleszkedjen időben az általuk kreált cselekménysorba.. )

ja !, és engem pl sose hallgattak ki rendesen, szinte semmit nem is kérdeztek, ami megint csak meglepő volt.
így igazán védekezni se tudtam eddig, hisz most olvastam csak az aktát. Bátran állíthatom, hogy egyes állításoknál a plafonnak is le kellett volna szakadnia, akkora ferdítés... egy-két helyn már majdnem mosolyogtam is, bár annyira nem vagyok vidám
ettől a hercehurcától ..

szóval arra lennék kíváncsi, hogy

  • mennyire számít az ügyészi elbírálásnál a mostani reakcióm ? mármint megtehetik, hogy nem fektetknek nagy hangsúlyt az észrevéteelimre ? ez az iratism. utáni gyanusított általi véelményezés mennyire nagy súllyal bír a nyomozati szak eddigi dokumentumaihoz képest ?

! ENGEM UGYANIS KONKRÉTAN KI SE HALLGATTATK EDDIG,MÉG JÓ , HOGY ALIG TUDTAM EDDIG VÉDEKEZNI. EZ MINDEN BIZONNYAL TUDATOS TAKTIKAI LÉPÉS VOLT A NYOM. HAT. RÉSZÉRŐL ...

-érdemes -e az aktára adott (eddig 4 oldalt írtam tele a nyomozati hiényosságokkal, logikai bukfencekkel) reakciómban kérni az ügyészséget személyes meghallgatásra,

  • megszólítani az ügyészt, hogy ő az én helyemben erről és erről a logiakilag hibás, kitekert gondolatmenetről mit gondolna (tényleg kíváncsi vagyok! ha már pellengére állítanak, TÉNYLEG mondják meg, ők józan paraszti ésszel ekkora baromságokra mit mondanának! mielőtt még bíróság elé citálnának),

tehát finoman provokálhatom -e az ügyészt, hogy ne csak átfussa és futószalagon továbbküldje a bíróségra, hanem érdemben átolvassa és a szerintem jogos kérdéseimre adjon érdemi reakciót (akár sezm. meghallg. útján,akár írásos módon) , mielőtt még ne adja isten bíróság elé citálnának
(magyarul hogyan "vehetem rá" őket, hogy tényleg olvasák már el, mert szerintem nem fogják, ha nem védem meg magam .. már panaszt is tetem egyszer és küldtek egy standard választ, hogy nem fogadják el.. biztos vagyok benne, hogy ha valaki ezt tényleg olvasta volna,nem kosarazott volna ki egy iylen válasszal ..)

  • végül arra lennék kíváncsi, hogy az ügy egy másik szereplőjét (a feljelentő családtagja, aki a másik tanú volt) én feljelenthetem ( már most szeretném! )

hamis vádra való felbújtásért ? végtére is miatta mászkálok hónapok óta a hatósághoz, és konkrétan bohócot csináltak belőlem ezzel az aktával ..
(a feljelentőt gondolom nem jelenthetem fel, míg ennek nincs vége, de másokat feltételezem, hogy igen ..)

Elég hosszú voltam, elnézést, csak kissé forr bennem a düh és a felháborodás .. ha tényleg minden hiányosságra felhívnám az ügyész figyelmét, szerintem 10 oldalt is megtöltene, csak épp nem olvasná el..

a válaszokat előre is köszönöm !

ui : ja ! az egyik nyomozó ellen tehetek panaszt ? ő ferdítette el a tanúvallomás t.. vagy nagyon nem érdemes, mert megütöm a bokám ?

pa57 # 2010.12.09. 01:03

Egyébként miért szent és sértheteetlen, megkérdőjelezhetetlen igazság (olynnyira,hogy ki se nyomozzuk ..) egy tanú állítása és a gyanusítotté miért is nem érdemel még csak annyit se, hogy leírjuk/utánanázzünk ?
pusztán azért, mert a tanúnak elviekben jogi hátrányai lehetnek a hamis állításból? akkor miért nem hívtak be engem is tanúnak előtte ? akkor is u.azt mondtam volna ..

A_Mester_Sikolya # 2010.12.11. 10:13

zaklatás - szintén zenész. engem kihallgattak, de -ahogy az ügyész vádiratát olvastam- vastagon tojtak a vallomásomra. még az ellentmondások sem érdekelték. kíváncsi leszek, hogy tárgyaláson mit fog hebegni-habogni , undorító.

A_Mester_Sikolya # 2010.12.11. 10:32

mellesleg egy kérdés: ha a zaklatás nem "rosszindulatú", hanem egészséges keretek közti udvarlás, az miért "zaklatás"? a mások iránt tanúsított, érdekében való jóakarat/tettek/segítőszándék miért "zaklatás?
és egyáltalán, a zaklatás miért bűncselekmény, miért nem szabálysértés? nem egészségesebb lenne?
és alapból, ha nincs a másikra való "veszélyeztetés", miért kell egyáltalán ügyet indítani?
most belegondolok, hogy hány tucat-száz-ezer udvarlót/lovagot/egy nőért küzdő férfit hurcolhattak volna így megy akár a középkorban, akár máskor.
a legundorítóbb az egészben, hogy most ezzel a zaklatásos mizériával azt akarják sugallni az embereknek, hogy akit nem kapsz meg azonnal, rögtön, azért ne "küzdj". számtalan történet, akár irodalmi, akár emberi bizonyítja azt, hogy sokszor van az, hogy az eleinte nem viszonzott szerelem végül átvált viszonzottba. ennyi erővel minden viharos kapcsolatnak cella lenne a vége? hihetetlenül álomvilágban élnek azok, akik ezt a törvényt meghozták.

pa57 # 2010.12.11. 13:28

Kérhetek -e időpontot az ügyemben elbíráló ügyésztől ,
hogy szánjon rám személyesen 10 percet - fél órát ?

Mivel a rendőrök óriási ökörségeket követtek el, a mun kamorálból, meg az itt olvasott 1-2 történezből ítélve
mindenképp beszélni akarok vele.
félek hogy az írásos beadványom, csatolt bizonyítékom,
észérveim meg az ügyet is csak gyorsolvasásban átfutja , ha csak elküldöm levélben.

Lehetséges-e ez, van-e jogom kérni tőle, vagy az ő jóindulatán múlik-e ?

pa57 # 2010.12.11. 13:42

Mester : én vazze a feljelentő élettársával találkoztam - beszéltem párszor, másfél évvel azelőtt.. Ennyi. És vpét pofája kinyomtatni a chateléseimet ( pár hónap alatt össz. 3 oldalnyit chateltünk, nem is ez dominált a kapcsolatunkban, hanem az élőbszéd ) .
az élettársa velem takarózik, nehgy kiderüljön, kikkel csalja meg, ezért kente rám otthon, hogy biztos én zaklatom őket. így indult, érted ?

ő meg bement a yardra, mellékelte a pár levelem, és hogy ez szerinte hasonlít arra a napi több levélre(összesen már vagy 1009, amiket kap.. volt pofájuk ezt mondani róla, hogy hasonlít. semmi has. nincs, semmilyen szófordulat nem is utal rám.

és vazze az Ip címek nem is hozzám vehettek. !!

és zen kívül egy régi ismerősöm mondott rólam pár omndatot (hogy érdekelt ez az illető, mesétlem róla neki, aztán mikor kapcsolata lett, annak nem örültem.)
ennyi, érted? a nullával egyenértékű biznyíték.

tényleg közöm nincs hozzá, azóta nem is alszok, hogy olvastam ezt a hányadék, humbug aktát ...

A_Mester_Sikolya # 2010.12.11. 15:17

van ám itt is hasonlóság! volt, aki hívogatta a csajt, valami ismeretlen ember, erre mit mondott? hogy én vagyok!!! az apjának... szóval most hajtóvadászat indult ellenem. kegyetlen egy dolog. amúgy együttérzek. mióta tart ez a történet neked? nekem már fél éve, és idegroncs vagyok.

pa57 # 2010.12.11. 15:40

Hát, én eléggé szégyellem - pedig nem csináltam semmit, és szerintem ezek olyan ügyek, hogy az egész országot priuszáossá lehetne tenni ilyenekkel - csak a családom tudja, meg itt öntöm ki a mérgem és a zavarom a fórumon :)
a jogász urak már biztos unnak nagyon :)

borzasztó.. a munkahelyemen is megtudták, hogy az ügyészségtől kapok leveleket és furán néznek.. valami nagy dologra gndolnak, pedig piti ..

Az ügy egy éve tart, engem 4 hónapja csesztetnek. Az előadók sose játszottak velem fair játékot (mindennek én néztem utána, pl annak si hogy jogom van fénymásolathoz - a csávó azt kérdezte elsőre, hogy minek az nekem ? :),
ijesztgettek, hogy priuszos leszek, ijesztgettek, hogy úgyis mindegy mint mondok - mondjuk az esetedet olvasva ez lehet h igaz is - , udvariasan kidobtak a yardról szerdán mielőtt még akadékoskodni kezdtem volna , az összes tanú szavait készpénznek veszik az enyémet nem igazán, nekik akkor be se kell biznyítaniuk, ha rosszat mondanak rólam ??? miért ??,
mér én bizonyítsam be azt is ? .. , egyébként már bebiznoyítottam 5-6 oldalban, de te is írtad, hogy az ügyész leszarja ... )stb.

Azon is kiakadtam, hogy az adataimat látni fogja a sértett, nem akarom, hogy tudja ...

Levették az ujjlenyomatotmat is, fotó is volt.

Ha nem velem történne, nem hinném el, hogy tényleg lehet valaki ellen bírósgi ügyed kreálni, szinte semmi bizonyítékra. A sértett meg reszeli a körmét, neki bezzeg nem kell bizonygatnia, hogy miylen "hasonlóságokat" lát a levelek közt (pedig annyi levelet kapott, hogy lenne miből merítenie :) ),

eltussolták, hogy az én írásaim 2 évvel korábbiak, és azt adták az ismerősöm szájába, hogy mostanában , kb egy éve történt ez az egész a sértett partnerével.
Szerencsétlem elmesélte neekem - nem haragszom én rá, bár most félig miatta kerülök az ügyészség elé -
és a kihallgató adta a szájába a szavakat , ő alig emlékezett már erre az egsézre, meg nem is tudta, miről van szó és hogy tudatlanul rosszat tesze velem, a kihallgató durván felnagyította az egészet.

A munkámat se tudom végezni..
Már nem is bizakodom, hogy ne emelnének vádat, ha ekkora hibákat senki nem vett észre eddig....

Olyan mélységekbe már beel se megyek, hogy akár a feljelntő is gyárthatott ilyen írásokat- pis woed, kis photoshop és kész :)

A yardosok több karácsonyi pénzt kapnak, ha nagy nehezen összehoznak egy gyanusítottat vagy mér csinálják ezt ?

A_Mester_Sikolya # 2010.12.11. 15:49

én sem tettem olyat, ami miatt zaklatónak állíthatnának be, csak épp engem nem egyetlen ember jelentett fel, hanem több... szóval még rosszabb a helyzet. nekem fél éve történt meg a feljelentés, izgalmas karácsonynak/újévnek nézek elébe.
én az iskolával állok így. nem tudok tanulni, koncentrálni, odafigyelni emiatt, egyszerűen tudom, hogy nekem van igazam, mégsem hisznek nekem, kiforgatják a szavaim, rámvernek olyanokat, amik igazából nem is az enyémek.
de, én azt mondom, ne add fel, küzdj az igazadért, én is ezt teszem. jobb idegileg kikészülve lenni, mint megbélyegzettnek.

pa57 # 2010.12.11. 16:21

sajnos szerintem az első bűnelkövetők (vagy akiket annak tartanak) ügyeit - akármiyen pitik - megdöbbentően súlyosan kezelik. csúnyát mondasz pistikére, belerugsz az ajtóba, meghúzod julcsika haját, és bumm, rágalmazó, garázdálkodó, könnyű testi sértő vagy.

a gyilkosoknak felfüggesttettet adnak, vagy kiengedik j magaviseletért aztán levágják a szomszéd néni fejét álmában ...

és ugyagnúgy a bűnüldözési osztályon van a neved, aktád, ujjlenyomatod.
ez van .

és hidd el, ha nem velem történne, azt mnfanám, nem igaz, a rendőrség minden bizonnyal végzi a dolgát, objektven, reálisan..

az igazságszolgáltatás jóval inkább igazságtalanságszolgáltatás, csűrés-csavarás, játék a szavakkal és az eseményekkel .

az én estemben a bizonyosság nem hogy nem 90% körüli , hanem vagy 10%..

és képzeld, a sértett partnerétő még azt se kérdzték meg, kikkel volt még kapcsolata (nem minth megmondaná)
, az Ip-k előfizetőit be sem hívták. viszont egyszer mgjegyezték - jó, ez mondjuk vicc volt - hogy ip-t lehet hamisítani is..

lehet, hogy nem is zaklatásért emelnek vádat elelnem, hanem Ip hamisításért ..

A_Mester_Sikolya # 2010.12.11. 16:29

igen, ezt én is végiggondoltam. ott díszeleg a képed a tömeggyilkos, gyerekgyilkos mellett.
nézd, én is ezt mondom. a probléma pedig az, hogy olyan mocskosul hosszú egy ügy "lejárata", hogy valami hihetetlen.
nekem meg sem kérdezték, hogy ott voltam-e, egyszerűen készpénznek vették, hogy ott voltam egyik esetben. semmi utánajárás, meg sem kérdezték, iratismertetéskor láttam. arról pedig ne is beszéljünk, hogy az ügyész milyen beteges módon állította be az egészet.

emoke1 # 2011.01.05. 19:13

Kedves ObudaFan!

Zaklatási ügyben kérném a segítségedet.
Magánvádas eljárás esetén (zaklatás miatt), ha a sértett bizonyíthatóan ismeri a feltételezett zaklatót, és ezt be is vallja a bíróságon, de 30 napon belül nem teszi meg a feljelentést magánvádlóként, akkor mi a teendő? Ha letelt a 30 nap, nem kell hivatalból elutasítani a feljelentést?
Jogos-e az, hogy a bíró ezt a körülményt figyelmen kívül hagyja, lefolytatja az eljárást, és koholt vádak, elmondások alapján, de konkrét bizonyítékok nélkül eltúlzott ítéletet hoz. Mit lehet ilyenkor tenni az első fokú ítélet, illetve a bíró ellen? Tudom, fellebbezni, és másod fok, de ezen kívül???
Előre is köszönöm a válszt.

bernadett 1978 # 2011.01.20. 16:50

Sziasztok!
zaklatás-testi sértés és nemi erőszak miatt feljelentettem az élettársamat,akit ezek elött 1 nappal kitessékelt a rendőrség a lakásomból.

én tegnap voltam vallomáson orvosi vizsgálaton és a helyszinelők is lefoglaltak dolgokat nálam.

De ma felhivtam magánszámról a volt élettárs telefonját,és felvette!!!

KIENGEDTÉK???????
mit tegyek?nagyon félek.2 kiskoru gyermekem van.segitsetek

bernadett 1978 # 2011.01.20. 17:47

irna nekem valaki!!köszönöm szépen

sirkan # 2011.01.25. 19:27

kedves bernadett 1978:
Amennyiben nem állnak fenn az előzetes letartóztatás feltételei, a gyanúsítottat legkésőbb 8, max. 12 óra elteltével a rendőrök elengedik. Nem szabad kétségbe esni, mint sértett indítványozni lehet távoltartást, aminek ha súlyosan megszegi a szabályait még mindig lecsukhatják a tagot.

sirkan # 2011.01.25. 19:43

Kedves Fórumtársak! Ha már itt vagyok én is bedobok egy rövid, de érdekes kérdést, ami egy ideje foglalkoztatja a lelki világom:

Feljelentést tesz egy hölgy sorozatos telefonos, nem beleszólós, 30-40 sms/nap küldözős, kinyírással fenyegetőzős zaklatás miatt ismeretlen tettes ellen, és persze magánindítványt is tesz, erre megindul a nyomozás. Ezt híváslisták, elkövető sikeres beazonosítása követi, és kiderül, hogy az elkövető a sértett közeli hozzátartozója. Sértettünk ekkor úgy dönt, hogy nem kíván ez ügyben a továbbiakban magánindítvánnyal élni.

A kérdések:

  • Ebben az esetben feléled-e újra a magánindítvány, avagy vissza nem vonható jellegéből adódóan a sértett maximum a vallomás további megtagadásának jogával élhet?
  • Ha nem éled fel a magánindítvány, ellenkezik-e a törvény szellemével :) a nyomozás folytatása?

Ha kérhetem rövid indokolást is fűzzetek a válaszokhoz.

mariann31 # 2011.02.01. 12:09

1