Zaklatás


x0x0 # 2010.06.14. 09:45

Sziasztok!
Talán nem a legmegfelelőbb topikban teszem fel a kérdésem de talán nincs túl rossz helyen.

Minek minősül mivel járhat, ha nyilvános helyen rágalmaznak fenyegetnek , hogy felgyújtják a házam. Valamint sms-ben szitkozódnak, átkozódnak, telefonon hívogatnak magánszámról. Valamint idézőjelbe téve " kölcsönvett " eszközeimet , önkényesen nem adják vissza. Mindezt teszi egy rendőr és felesége.
Lehet-e következménye ha feljelentem őket?
Köszönöm ha válaszolnak.

sió # 2010.06.25. 11:24

Zaklatás-e, ha parkoló autóban ül valaki, és csak ül? Semmit nem tesz, csak ül.
Semmilyen kontaktusba nem kerül senkivel, csak információszerzés céljából figyel.
Amikor megvan az információ, akkor elmegy.
Hangsúlyozom, semmilyen módon nem közeledik a megfigyelthez, azt nem akadályozza, és nem beszél vele.

hajnal062873 # 2010.06.26. 23:27

Üdvözlöm!Sajnos kemény problémávalállok szembe nagy szükségem lenne segítségre!
Van egy 15 éves fiam és egy 17 éves barátja.Semmi exra rosszat nem követtek el mint 1 szer a közösudvarban zenét hallgattak amiben annyi állt oda még a romákat is beengedik.ezt meghallotta az egyetlen roma lako és kirángatta fiam barátját udvarból.Onnantólkezdve fiamék nem ültel közös udvarba nem zenéltek csak bejöttek hozzánk netezni.eza z ember teljes hadjáratot indított elöször 3 romámn betelepült szomszédokat akarta megvenni de ők erre teljes mértékben nem vevők.nem sikerült 2 büncselekményel halmozata alatt álló magyar fiukat akasztott a gyerekekre oly szinten a fiam nem mer kimenni álmában beszél retteg.nem jöhet el ház elött holott ott átjáró mert ilyesztegeti a sarat hordja be.én eddig is eztán is a kis családom életét szeretném élni a 2 gyerek saját fülemmel hallottam ha gyerek egyedül megy ki kinyirják szó szerint. ez a roma ember nem gyerek kb 38 40 éves és a kamaszok rettegtetése a mániája .kézen fogható bízonyítokom nincs azom vook lefényképezni hang felvétel most fiam elküldöm gyermek védelemhez persze telefonon mint édesanya egyeztetek 21 hós ikreim vannak ugrálni nem took de a fiam és haverja mint gyermek an meg fenyegetve zaklatva könyörgöm valaki segítsen hová menjek mi a megoldás.az urral nem lehet emberi modon beszélni ordít 1 szer rendőrt is hivtunk és azokkal is ordíott.féltem ac családo tiszteséges dolgozó emberek vagyunk ő is dolgozik nem ingyen élő a gyerekeket le skinhedezi kérm aki tud segítsen mert az örület határán vook és mint édes anya kezdek naoon berágni leveleket hajnal062873@freemail.hu várom vagy ide sos kérem

beriandris # 2010.08.27. 08:56

Tisztelt fórumozók. Zaklatás vétsége miatt az ügyészség 2 évre elhalasztotta a vádemelést és ez időre pártfogó felügyeletet szabott ki. Ha ezt fellebbezem és e helyett kérem a pénzbüntetés kiszabását mennyi bírságra számíthatok??? Azaz zaklatásért mennyi pénzbírság szabható ki???

ObudaFan # 2010.08.27. 09:54

A Btk. rendszerében a pénzbüntetésnek nincs adott tényállásokra előírt maximuma, vagyis az általános szabályok szerint itt is.

deep04 # 2010.09.09. 12:39

Sziasztok!
Segítsetek légyszíves.A párom volt barátnője 2 éve zaklat minket.Eleinte még a családtagjainkat is.Telefonon,e-mailen,közösségi portálon,stb.Töröltük magunkat,számot cseréltünk.Néha abbahagyja 1-2 hónapra,aztán újrakezdi.Felháborító,hogy miért kell ezt eltűrnünk!!!Most újrakezdte,esténként hívogat,persze mi nem vesszük fel.A hívásokat,üzeneteket mentem.A baj az,hogy a régieket kitöröltem,mert nem akartunk a gusztustalan üzeneteivel szembesülni mindig.Így nem tudom bizonyítani,hogy már 2 éve tart ez az őrült állapot.
A mostaniak alapján,ami körülbelül napi 3 hívás esténként,feljelenthetem?Vagy tehetek valamit,hogy vége legyen már ennek végre?

ObudaFan # 2010.09.09. 19:11

Igen.

Okoska13 # 2010.09.09. 20:22

Sziasztok!

Ha egy héten kétszer-háromszor általában esténként megcsörgetnek csak annyi, hogy egyszer vagy kétszer kicseng a telefonom, akkor az már zaklatásnak számít?
Természetesen rejtett számom csörgetnek, de van sejtésem, hogy ki lehet.

O.

ObudaFan # 2010.09.10. 09:37

Valószínűleg igen.

Sértett # 2010.09.14. 16:22

Sziasztok!
Én azt szeretném megtudni hogy azért fel lehet-e már jelenteni valakit,mert hazugságokat terjeszt egy illetőről mindenkinek és elég rondán elhordja jópár embernek?pl:azt állítja, hogy volt szexuális kapcsolatban az illetővel. (persze ez nem igaz)legalább fél éve terjeszti,és mond elég trágár szavakat rá.Az illető szinte már depresszióba van mivel az élettársa nemtudja mit higgyen.

ObudaFan # 2010.09.14. 19:37

Rágalmazásért 30 napon belül a bíróságon lehet feljelentést tenni.

pa57 # 2010.09.14. 22:22

Azt szeretném kérdezni, igaz-e, hogy gyanusított csak a
gyanusítotti meghallgatást követően lehet valaki ÉS elégséges bizonyíték mellett ?

Másik kérdésem, hogy jól tudom-e, hogy tanúvallomásban akkor érvényes egy állítás (pl. egy helyzettel kapcsolatban) ha két tanú mondja, hogy xy z időben zs dolgot mondott vagy tett. Tehát egy ember szava nem érvényes.

pa57 # 2010.09.14. 22:39

Elnézést, harmadik kérdés :

KIZÁRÓLAG közvetett bionyítékok alapján (talán ez az erős gyanú ?) lehet valakit gyanusíttotnak titulálni az ügyészség felé, illetve vádat emelni ellene az ügyésszségen ?

Kispocok # 2010.10.12. 18:11

deep04!
Én 1 hónap után jelentettem fel az exet zaklatásért,(telefonálgatás,fenyegetőzés,követés,stb...),ennek augusztusban volt 1 éve.Eddig 1x kellett ezügyben befáradnom a yardra,ahol közölték,hogy nem tudnak mit tenni.Mappa márciusban átkerült a bíróságra.Közben rágalmazás,becsületsértés miatt is feljelentettem(március)...Kb. 2 havonta kapok hol innen,hol onnan levelet,nyomozás meghosszabbítva,áthelyezve,felfüggesztve,stb...Nem tudnak velük mit kezdeni...

Kispocok # 2010.10.12. 18:22

Kérdés...

Augusztus végén kihallgattak a következő ügyben:XY 2010.márciusában Budapesten Z utcában tilosban parkolt saját gépjárművével.A 2000 Ft bírság befizetése helyett utólag jelezte a hatóságoknak,hogy a gépjárművet az adott napon én használtam.
Kell-e lépnem valamit az ügyben,vagy csendben várjak?
Jelzem,XY-t jelentettem fel zaklatásért,ezt a kihallgató rendőrnek jeleztem is.->Én nem voltam ott,akkor és főleg nem XY autójával.
Milyen fejlemény várható?
Köszönöm,ha válaszra méltattok.

azami # 2010.11.17. 23:07

Szép jó estét!

A problémám a következő.
Néhány hónapja külön élek a férjemtől a kisfiammal. A férjem egyetlen fillért sem ad, mert nincs munkahelye. A válást csak márciusban tudnám intézni mert akkor utazom haza külföldről. De sajnos a férjem folyton vádaskodik, fenyegetőzik, engem okol sorsának alakulásáért. Ha nem sikerül velem kapcsolatba lépni, megteszi a fiamon keresztül. üzenget, illetve neki mondja el, milyen is az anyukája (többnyire a kitalált agyszüleményei alapján). Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetekben mit lehet tenni? A gyermekem nem akartam elszakitani az apjátol, de ez sem jó amit hall az apjától. Tanácstalan vagyok...

Manyi18 # 2010.11.20. 13:09

Jó napot!

Azt szeretném kérdezni hogy van egy osztálytársam aki állandóan engem vádol (amit persze nem én követtem el) elég súlyos mert ebből az ügyből rendőrségi ügy is volt és rajtam kéri számon a pénz amit az egyik ismerősöm sikkasztott el. Mert ezt biztos nem fogom hagyni hogy mindenhol rágalmazzon meg zaklasson!!! Ha feljelentem és nem adnak nekem igazat ő tud valamit csinálni mert én feljelentettem!
mit csináljak????

Elnézést hogy nem pontosan fogalmaztam, csak ideges vagyok erre az illetőre!!!!!

Manyi18 # 2010.11.20. 13:11

vannak tanúk is hogy nap mint nap ezt csinálja.....

Előre is köszön a válaszát!

ObudaFan # 2010.11.20. 13:12

Tényleg nem túl érthető, de próbáljuk meg. Szóval, ha azt terjeszti rólad, hogy te sikkasztottál, akkor rágalmazás miatt 30 napon belül a bíróságon tehetsz feljelentést.

Manyi18 # 2010.11.20. 13:42

igen-igen....

például tegnap is voltunk egy buliban és azt kérdeztem jó pár ismeretlen előtt is hogy hol van az x per összeg.....

szóval ehhez hasonló hogy én loptam el stb....

ObudaFan # 2010.11.20. 13:53

azami

Elképzelhető, hogy zaklatás miatt feljelentést lehet tenni, de pontosabban kellene ismerni, hogy miket mond és tesz.

Adamé # 2010.11.20. 18:50

Kedves ObudaFan!

Szakítottunk a párommal sok év után... de a hivatalos szakításunk előtt, az egyik barátnőm riszálni kezdte magát.... ő bedőlt és mivel már hozzám nem jöhetett többet hozzá ment. Azóta 4 hónap alatt az exem többször érdeklődött, nyomozott utánam, fenyegetett, ha összejövök ezzel, azzal a pasival úgy is megtudja stb... Soha nem reagáltam ezekre a mutatványaira. De az kiverte a biztosítékot, hogy a jelenlegi párját szídja, röhög rajta közli hogy nem az esete (több ember előtt) és nekem küld hajnalban szerelmes sms-t. Beidegültem és átküldtem a jelenlegi párjának. Ezután még véleményt nyilvánítottam pár sms elejéig, hogy hányinger ez az egész, és hogy ő szánalmas a párja meg kurva. Persze ő mindent tagad! Bízonyítékom van mindenre sms, levél, felvett beszélgtés. Erre ő fenyeget meg, meg zsarol hogy az én magánügyeimet kitálalja mindenkinek és hogy feljelent a rendőrségen zaklatásért. Mit tegyek? Nem fogom hagyni magam, mert nem használt idáig sem ha befogtam a számat. Mi a jó megoldás?
Köszönöm előre is a válaszát

ObudaFan # 2010.11.21. 10:00

A jó megoldás? Ha van ilyen, akkor az, hogy levegőnek nézed őket. Szerintem.

Adamé # 2010.11.21. 18:02

Köszönöm válaszodat! Szép napot!

jácintka # 2010.11.22. 07:51

Mielőtt bárki azt hiszi , hogy légből kapott ,sajnos nem ,de ilyen nem normális egyedek is vannak.

Öt évig voltunk a volt barátommal együtt.Három éve mentünk szét .Hagyott maga után kb 200 ezres tartozást felém.Nem érdekel pénz lényeg az , hogy ki tettem a szürét.
Augusztusba kezdtem észre venni hogy elöttünk és bent kertbe 5 -10 -20 -50 forintosok vannak . Hol ez hol az. Előszőr nem tudtam hova tenni.
De egy véletlen eset után kiderült , hogy a volt barátom dobálgatja be ezeket pénz érméket.
Először még nem igazán izgatott gondolván majd abba hagyja.
De amkor a ház elöti kertben növények ltt és amott is találtam pézérméket már kezdtem meg unni.
Gödöllői rendörséghez fordultam ,jelezve tudom jobb dolguk is van mint ilyen hülyeségel foglalkozni. De. mielőtt ez dolog valamilyen más formát venne szeretném tudni mit lehetne tenni.
A rendör bácsi szerint semmit , csak ha lefényképezem , hogy dobál a volt ex barátom.
Elötte küldtem egy emailt Gödöllői rendörségre és lás csodát ki is jöttek. Állítólag el igazították delikvenst.Mondták ha folytatja a dobálodzást azonnal szoljak telefonon .Ez volt pénteken és szombaton újjabb pénz érme landolt a kertbe.
Ki híva rendör bácsit aki szerint állítolag ez zakltás.
Erre aztán végkép nemtudok mit mondani mert három rendör bácsi három vélemény.