Zaklatás


Buckómackó # 2013.12.02. 08:30

Tisztelt Ügyvédek!
Egy nagy gondommal kapcsolatban szeretném a segítségüket kérni. Pár nappal ezelőtt véletlenül (nem lépett ki az oldalról) megtudtam, hogy a párom bejelentkezett egy társkereső oldalra. Több hölggyel levelezget egyszerre, többel találkozott is már. Kíváncsiságból írtam kettőnek a párom nevében, de egyáltalán nem sértőt, csak annyit, hogy fejezzük be a kapcsolatot. Persze nyilván rájött, hogy nem a párom ír, és most feljelentéssel fenyegetőzik. Azt írta, hogy kinyomozta az IP címemet is. Ilyen tényleg lehetséges? Ha igen, akkor megbüntethetnek? Járhatok a bíróságra?
Válaszukat köszönöm: Buckómackó

ObudaFan # 2013.12.01. 18:12
  1. Attól függ, pontosan mi történt.
  2. Az szerintem lehet zaklatás, és mindenképpen lehet alapja egy személyiségi jogi pernek.
  3. Lehet rágalmazás, ha a becsületed csorbítására alkalmas. Ha nem alkalmas, akkor legfeljebb polgári perre jó.
gilera # 2013.12.01. 14:37

azt szeretném megkérdezni,

1 hogy a cyberbullying zaklatásnak minősül-e?

2 ha a nevemben létrehoznak egy blogot, fórumot , posztot, képpel vagy videóval az akár személyiségi jogok megsértése is lehet? nem egyeztem bele.

3 fel lehet e jelenteni az ilyen csoportos internetes zaklatást, háborgatást vagy lelki terrort?

4 még azt is szeretném megkérdezni, hogyha elmondok egy titkomat egy ismerősömnek -altatók hatása alatt- és ő kiírja az internetre, magyarán közhírré teszi, az rágalmazásnak minősül vagy zaklatásnak? ugyanis nem kérdezte meg, hogy akarom-e hogy más is tudjon róla .de igazságot írt.azt amit mondtam.

ObudaFan # 2013.11.29. 15:01

Feljelentést lehet tenni a rendőrségen zaklatásért.

Lujzi1220 # 2013.11.29. 10:47

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni:
Kb 5 éve már, hogy van egy zaklatóm. Az elején telefonon (hívások, sms-ek) reggel-délben-este, még hajnalban is hívogatott. Aztán úgy 3 éve rátért az email-ben történő zaklatásra. Napi 10-25 emailt kapok tőle.
Szűrőprogramot használok a levelei "kikerülésére", de most úgy érzem, hogy eljött az a pillanat amikor vmi komolyabbat szeretnék tenni! Őrületbe kerget, szerencsére személyesen soha nem találkoztunk, de amit kapok évek óta tőle azt már nem bírom elviselni.
Mit tudok tenni ilyen esetben? Adjatok tanácsot kérlek! Nagyon köszönöm!!

lajcsó # 2013.11.25. 09:55

vi555555!
Igen, a zaklatás ezzel a magatartással megvalósulhat. A pszichiátrián többféle beteget kezelnek, ezért a "papírja" nem feltétlenül biztosít számára mentességet.

légiós # 2013.11.25. 00:20

Sziasztok, tiszteletem!
Kérdésem volna!
Fél éve járok együtt szerelmemmel. Az ex pasija egyre agresszívebben viselkedik vele, ma este már odáig merészkedett, hogy a ház kapujában vár engem...skizofrén emberről van szó. Még az volt a szerencsém, hogy a szerelmem rám telefonált, hogy ma ne menjek át hozzá, mert a kapu előtt strázsál az ex. Feltételezhetően felfegyverkezve...skizofrén!!!
Én kitartottam azon döntésem mellett hogy átmegyek, de egy rendőrjárőrt kihívok, hogy eset van. Verjen meg a a csóka ha gondolja, persze én is meg tudnám magam védeni. A kedvesem arra kért, hogy ne tegyem mert nem kell neki a jelenet. Kérdem én, ha ez az "ember" nem az ő kapuja előtt jelenik meg hanem este hátulról ugrik nekem, akkor már nincs olyan esélyem vele szemben hogy megvédjem magam. Mi lenne a legjobb megoldás? Előre is köszönöm a választ...

vi555555 # 2013.11.21. 04:14

Ha a volt barátom kb.fél éve rendszeresen fenyeget telefonon,illetve elmond mindenféle embernek, folyamatosan a halott anyukámat gyalázza ez tekinthető-e zaklatásnak? Mostanában rokonaimat,baráti körömet is hívogatja vagy ír nekik Facebook-on és mindenféle hazugságokat állít rólam. De múltkor már a főnökömet is felhívta ill. bement hozzá és előadta, hogy én milyen erkölcstelen életet élek, alkoholista vagyok stb. Mit tehetek ilyen esetben? Ja azt még hozzátenném, hogy Pszichiátrián kezelték huzamosabb ideig, amiről papírja is van, ja és már többször volt beidézve Bíróságra vagy Rendőrségre különböző ügyekben, de ezt a fennálló krónikus betegsége miatt többször lemondja.

PGabe # 2013.11.19. 08:15

OFF
Ha valaki nem érti mi az, hogy FMH, akkor lehet, hogy jobban járt a kérdező, hogy nem kommentálta a dolgot... :)

Véleményem # 2013.11.18. 23:17

Még jó, hogy nem Y életkorát kellett kiszámolni ebben a csodás egyenletben. A válasz: Nem
Az FMH-t megcsillagozhattad volna és egy jel magyarázatban alul a gyengébbek kedvéért kiírni mi az...

Lehet több kommentár érkezne...

capisca # 2013.11.15. 08:23

Kedves emberek!

Egy kis elméleti történettel kezdeném.

Van X és Y emberke, ebből Y utálja X-et.
Y folyamatos FMH-t indít X ellen, aki rendszeresen ellent is mond az FMH-nak.
Ebből per indul, de Y keresetlevelet soha nem nyújt be.
Y újból és újból benyújtja X ellen FMH-t.

Kérdésem az alábbi.

A fenti események (folyamatos FMH benyújtása Y részéről X ellen) megvalósíthatja-e a zaklatás büntetőjogi tényállását?

Köszönöm

monalisa1 # 2013.11.11. 11:12

A lakás egész padlózatát el lehet látni zajcsökkentő burkolattal, bár pénzbe kerül... Hamarosan meg elkezd majd beszélni az a kisgyerek, na az "ellen" már semmit nem lehet tenni és nem is lenne szabad.
Muszáj elviselni a közösségi együttlakás kellemetlenségeit.

Mondjuk a patikában lehet kapni gyógyteát "idegesség" ellen, napi 2-3 csészével valószínűleg hatásos lehet. (Vegyétek meg neki, folyamatosan, valamint gratis néhány vitamint, immunerősítőt - főleg így őszi időszakban.)

Csabi104 # 2013.11.11. 11:08

Kedves Capisca!
"Megfélemlítéstől azért messze van egy felkopogás." - ajánlom,hogy próbáld ki mielőtt ilyet írsz. Én nem "egy felkopogásról" beszélek,hanem valami kemény eszközzel dörömböl arra amerre a gyerek megy. Mellesleg,ha pánikrohamot kap egy 20 hónapos kislány,az sem egy "felkopogástól" - van.

Egyébként igazat adnék,ha egész nap rohangálás lenne nálunk,de nem így van.
Mindegy,részemről befejeztem a vitát. (Szerintem te is másként gondolkoznál ha a te gyerekeddel csinálnának ilyesmit.)

capisca # 2013.11.11. 10:48

Kedves Csabi!

Ez ellen nem fogsz tudni mit kezdeni.

Szólni kell neki többször ennyit tudsz tenni. Ilyen együttélési gondokat nem lehet a jog eszközével megoldani.

Azért lássátok be az alsó szomszédnak is lehet valami igaza, mert tényleg lehet zavaró egy gyermek "járkálása, rohangálása"

Megfélemlítéstől azért messze van egy felkopogás.

Csabi104 # 2013.11.11. 10:36

Helyesbítek: nem a zajkeltés zavar

Csabi104 # 2013.11.11. 10:35

Kedves Capisca!

Bennünket a zajkeltés zavar,egy társasházban szűrődnek át hangok,ezzel együtt lehet élni.
Az zavar,hogy szándékosan ijesztgetik és megfélemlítik a gyerekemet.

capisca # 2013.11.11. 10:11

pontosítás

kigyermekes család = kisgyermekes család

felett th-ban = alatt társasházban

capisca # 2013.11.11. 10:09

Kedves Csabi!

Ez nem zaklatás.

Kérj birtokvédelmet, hogy zavar titeket a lenti lakó folyamatos kopogása, zaj keltése.

Megjegyzem ezt nem jogilag, hanem emberileg kell rendezni, mert itt nagyon jogsérelem nem esett.

Én is laktam kigyermekes család felett th-ban, nem volt kellemes, ahogyan hallgattam naponta a gyermek rohangálását, a játékok dobálásából eredő kopogásokat. Nem szoltam fel, mert tudtam, hogy ezt sajnos el kell viselni, a kisgyermekeke ilyenek.

Azonban nem mindenki fogja fel így a helyzetet. Be kell látnod valakit zavar egy ilyen helyzet.

Csabi104 # 2013.11.11. 09:30

Tisztelt Olvasók!

Segítséget,illetve tanácsot szeretnék kérni.
Van egy 20 hónapos kislányom,aki kb.10 hónapja tud járni.
Azóta az alattunk lévő lakásban élők ijesztgetik a gyerekemet. Ha végigszalad a lakáson akkor hangosan kopogtatják,verik alatta a padlót. Sajnos a legutóbbi dübögésnél úgy megijedt,hogy elkékült a szája,kb.2 percig nem vett levegőt.
Hiába beszéltem az alattunk lakó nővel,nem hagyja abba mert szerinte a 12 kilós kislányunktól remeg a plafonjuk és nem tud pihenni.
Egyenlőre átmenetileg elköltöztünk,mert hiába vagyunk délelőtt és délután is a játszótéren,hazaérkezésünk után 5 perccel már kopognak is.
Esetleg lehet egy ilyen dolognak jogi úton véget vetni?
Nem szívesen hagyjuk ott a lakásunkat,egy zaklató miatt.
Köszönettel,
S.Csaba

monalisa1 # 2013.11.10. 21:38

Btk. 176/A., Btk. 222.

kiwimango # 2013.11.10. 19:14

Tisztelt Ittlévők!

Egyszerűen nem tudok magamhoz térni attól, amit itt leírtatok.

Ilyenek léteznek? Miért nem lehet megmondani ezeknek az embereknek kerek-perec, hogy menjenek innen? Hogy szeretnétek kérni, hogy többet Ne jöjjenek, Ne keressenek, Ne írjanak, Ne telefonáljanak, Ne küldjenek üzenetet sem?

Szeretném megtudni, hogy mi határozza meg és szabályozza a zaklatás-t? Jogszabályt, pontosan!

Agent Cooper # 2013.10.15. 07:31

Kedves Szirti sas!

Az illetékes bíróság fog ezzel az üggyel foglalkozni. Honnan veszi azt, hogy csak azért nem foglalkoznának az ügyével, mert hölgy a zaklató? Egyébként sokkal inkább a rendőrségre (és sajnos néha az ügyészségre is) jellemző, hogy nem igazán szeretnének egy bűncselekménnyel foglalkozni, a bíróság részéről ilyesmit nem igazán tapasztaltam.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Szirti sas (törölt felhasználó) # 2013.10.15. 01:30

Tisztelt Fórumozók!

Az elmúlt hetekben egy bizonyos nő telefonon zaklatott, az ismerőseivel is felhívatott és személyesen is felkeresett, miután egyazon egyetem kollégiumában lakunk. Minden "megbocsátható" lenne, ha komoly érzelmek vezérelnék, de valójában a természetéhez szervesen hozzátartozik a kegyetlenkedés és a mások magánéletében való vájkálás.

Bár a pszichológia nem nevezhető a fő szakterületemnek, a hölgyemény egyszerre tűnik nárcisztikusnak és szociopatának. A korábbi beszélgetésünk során a vezeték- és keresztnevével kapcsolatban nem mondott igazat (elég átlátszó módon, mivel interneten leellenőrizhető), emellett az életkorával, párkapcsolati státuszával és az egyetemi végzettségével kapcsolatban is valótlant állított. A beszélgetések során kizárólag a szexualitásról kérdezett, minősíthetetlen szóhasználattal és trágár stílusban, mindezt mások jelenlétében. Kérdés, hogy melyik bíróság foglalkozna egy olyan üggyel, ahol a nő a szexuális zaklató és a férfi a zaklatás elszenvedője, mely - miután van állandó párja a nőnek és elmondása alapján nem akar semmit tőlem - kizárólag a szórakoztatását szolgálja.

Sajnos a hölgyemény alacsony intelligenciájú, rendszeres drogfogyasztónak számít, meg van győződve az elvei helyességéről, mindemellett nincsenek morális gátlásai és szadisztikus elképzelések foglalkoztatják. A legszörnyűbb az egészben az, hogy megalapozatlan dolgokat állított a hátam mögött rólam, melyek kimerítik a becsületsértés és a rágalmazás fogalmát.

Üdvötlettel,

Szirti sas

Agent Cooper # 2013.09.25. 09:55

Kedves A Dinnye!

Ha egy telefonszolgáltatóval kötött szerződésben az áll, hogy telefonon/SMS-ben nem küldhetnek Önnek fizetési felszólítást, az annyit jelent csak, hogy a telefonszolgáltató nem küldhet Önnek fizetési felszólítást, de tőlük függetlenül bárki más igen.
Abban az estben, ha a telefonszolgáltató küldi a fizetési felszólítást, akkor sem valósulhat meg zaklatás, csupán szerződés szegés, aminél az igény érvényesítése kizárólag polgári jogi úton történhet.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

oriontronic # 2013.08.18. 14:04

A valós adatait (név, cím) ismered?
18-at betöltötted már? Az összes képeden, ami megvan neki?
A zsaroló elmúlt 18?

Nem tudom mit tenne a rendőrség, egy próbát lehet megérne, talán már az is elég ha felkeresik és ráijesztenek. Viszont ha nagyon elszánt, akkor a képek megosztásában nem hiszem hogy meg tudják akadályozni, mert legjobb esetben lefoglalják a gépét meg az adathordozóit, őt meg megbüntetik, de ha a képek megvannak neki valahol a neten még így is meg tudja osztani őket ha nagyon akarja.

Ilyenkor szerintem a legjobb lépés hogy megszakítasz vele minden kapcsolatot, megszünteted a mélcímed, cseréled a telszámod meg a csetes fiókjaid (skype stb), mindent ahol elérhet.
Ha esélye sincs hogy megkapja amit akar talán felhagy a zsarolással.