Zaklatás


nixxike89 # 2011.11.23. 21:00

kb két éve voltam büntetve pénzbüntetésre....ebben az esetben?
mert a törvényben csak annyi van h szabadságvesztés...ezért úgygondoltam hogy nem lehet pénzbüntetés már, vagy mégis?

Gabicsek # 2011.11.23. 21:22

A törvényben a maximálisan kiszabható büntetést írják. Ez azt jelenti, hogy akár a próbára bocsátástól az egy év szabadságvesztésig minden belefér, mivel lehetőség van az enyhítő szakasz alkalmazására is. Az, hogy kb. két éve volt pénzbüntetésed, nem kizáró ok, hogy most is az legyen. láttam én már olyat is, hogy háromszor is pénzbüntetést adtak, mire negyedszerre végre egy felfüggesztettet.

nixxike89 # 2011.11.23. 21:28

na akkor reménykedem...jövő hétre idéztek....majd ott kiderül talán....
köszönöm a segítséget, majd írom a fejleményeket

Warcis # 2011.12.09. 11:59

üdv mindenkinek!
Csak az szeretném megkérdezni valakitől hogy a zaklatást vissza lehet-e vonni ha már az ügyészségre került? vagy meddig lehet visszavonni egyáltalán? mert megint feljelentettek zaklatásért a volt csajom, de tudja ő is hogy nem csináltam semmit csak bosszú a részéről, meg az új pasija hergeli. ha beszélek vele akkor normális és kétszer megbeszéltük hogy visszavonja, megértette hogy semmi közöm a vele történt dolgokhoz, de ahogy otthagyom újból felhergelik, leköpik a kocsiját és megint engem mártanak be. Ezzel szembe ő kocsikázik a házamnál, dudál rám, kiabál ki az autóból és hiába is jelentem fel nincs tanúm meg azt mondják ezzel védekezem. Pedig én bementem feljelenteni először azt mondták hogy ne tegyem majd beszélnek vele ismerik, meg mivel nekem van egy ügyészi megrovásom bosszúnak tűnne, erre egy hétre ő jelentett fel és onnantól meg már védekezés címszóval elutasítottak ! mit tegyek?
előre is köszönöm!

Warcis # 2011.12.09. 12:00

üdv mindenkinek!
Csak az szeretném megkérdezni valakitől hogy a zaklatást vissza lehet-e vonni ha már az ügyészségre került? vagy meddig lehet visszavonni egyáltalán? mert megint feljelentettek zaklatásért a volt csajom, de tudja ő is hogy nem csináltam semmit csak bosszú a részéről, meg az új pasija hergeli. ha beszélek vele akkor normális és kétszer megbeszéltük hogy visszavonja, megértette hogy semmi közöm a vele történt dolgokhoz, de ahogy otthagyom újból felhergelik, leköpik a kocsiját és megint engem mártanak be. Ezzel szembe ő kocsikázik a házamnál, dudál rám, kiabál ki az autóból és hiába is jelentem fel nincs tanúm meg azt mondják ezzel védekezem. Pedig én bementem feljelenteni először azt mondták hogy ne tegyem majd beszélnek vele ismerik, meg mivel nekem van egy ügyészi megrovásom bosszúnak tűnne, erre egy hétre ő jelentett fel és onnantól meg már védekezés címszóval elutasítottak ! mit tegyek?
előre is köszönöm!

Véleményem # 2011.12.09. 13:44

Szerintem nem lehet visszavonni.
Kerüljétek el egymást a jövőben.

ObudaFan # 2011.12.09. 14:27

Visszavonni azt nem lehet. De korlátlanul enyhíthető, különös méltánylást érdemlő esetben mellőzhető is a hamis vád elkövetőjének a büntetése, ha a vád hamisságát az alapügy befejezése előtt az eljáró hatóságnak feltárja.

evimeri # 2011.12.12. 15:59

Tisztelt Fórumozók!

A következő ügyben szeretnék tanácsot kérni. A szomszédom kb. 4 éve kötekszik, zaklat bennünket. Már a saját lakásunkból is elköltöztünk a zaklatásai miatt, holott havi 200 ezer ft törlesztőrészletet fizetünk, de már annyira kikészültem idegileg, hogy inkább elköltöztünk. De sajnos még most sem hagyták abba, amint meglátják, hogy oda megyünk ki áll az egész család az utcára és mondják a magukét, fenyegetések stb. Ma bementem a rendőrségre feljelentést tenni, de a rendőr szerint akivel beszéltem ez még nem minősül zaklatásnak. Hát ha ez nem az akkor nem tudom minek kell még történnie. Azt javasolta, ha bármikor előfordul hasonló egyből hívjuk ki őket és talán pár alkalom után leállnak. Sajnos már teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit tegyünk. Most kiadtuk a házat albérletbe, de attól félek, hogy a bérlőket is elűldözik és marad egy ház üresen a törlesztőrészleteket meg ugyanúgy fizethetjük. Azt sem szeretném, ha tettlegességig fajulna a dolog, mert még a végén minket büntetnek meg. Ha valaki tud valamilyen tanácsot adni, mit tegyünk szívesen fogadom. További szép napot.

ObudaFan # 2011.12.12. 20:08

Pontosan mit tettek, vagy mit mondtak? A leírásból ez nem derül ki, pedig ez a lényeg.

Agent Cooper # 2011.12.12. 23:32

Kedves Evimeri!

Nem értem, hogy attól, hogy a rendőr elmondja a véleményét, miért állt el a feljelentéstől? A panaszfelvevőnek elsődleges dolga, hogy az állampolgári panaszt rögzítse, és ha nincs szükség azonnali nyomozati cselekmény végrehajtására, akkor azt a Bűnügyi Osztályra továbbítsa. A Bűnügyi Osztályvezető dönt majd a nyomozás elrendeléséről vagy a panasz elutasításáról.
Egyébiránt, ha valaki olyan durván avatkozik be más életébe, ahogyan azt Ön leírta, azzal pontosan zaklatást valósít meg. Ha Önt ilyen könnyű lebeszélni a feljelentésről, akkor jobban teszi, ha otthon megírja, és vagy elküldi a lakóhelye szerinti rendőrkapitányságnak, vagy beviszi személyesen.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

evimeri # 2011.12.20. 11:10

Kedves Fórumózók!

Valóban nem írtam, hogy a zaklatás miben minősül meg, de egy kicsit hosszú lett volna. Most azért megpróbálom felvázolni. 2005-ben egy vállalkozótól vettünk egy egy ingatlant. A ház egy nagy sarki telek közepén - vagyis majdnem közepén - állt. A vállalkozó megvette ezt a telket és felosztatta három telekre. Tehát egy telekből lett három telek külön helyrajzi számon. A középen álló házat felújította és csinált belőle egy két lakásos társasházat. Az egyik lakást mi vettük meg. Tehát a középső telek közös osztatlan tulajdonba került a társasházi szomszédommal. A másik két oldali telekre épített két két lakásos társasházat. Tehát ott is két lakásonként volt egy közös osztatlan tulajdonú telek. Sajnos az vállalkozó nem igazán tartotta be - vagy tartatták be vele - az építési szabályokat és mi oldalunkon lévő házat elég közel építette a miénkhez. 2005-ben nagyjából az összes - hat - tulajdonos egyszerre költözött be. A szomszéd család is elég normálisnak tűnt, így a párom megegyezett velük, hogy mivel az ingatlanjuk közel van a miénkhez, legyen egy közös nagykapu és csak a telek végénél legyen leválasztva a két telek, így ők is betudnak állni kocsival - mert ők elmennek a telkük végéig - mi pedig megállunk a nagykapun belül.
Két évig nem is volt gond velük, akkor elkezdte a pasi, hogy hiába köszöntünk ő nem köszönt vissza. A felesége és gyerekei akkor még köszöntek. Reggel miután elvitte a gyereket az iskolába hazajött - mivel sem ő sem a felesége nem dolgozik sehol - és direkt megállt a nagykapun belül. Így nem tudtunk beállni, mert a nagykapura nem lehetett úgy ráfordulni, hogy vagy a kerítést vagy az ő kocsiját ne vigyük el. Egész nap ott állt és csak késő este állt be a telek végére. Ezért sem szóltunk egy szót sem inkább az utcán parkoltunk. Akkor voltak kisebb nagyobb beszólások a kutyák miatt. Holott a két kutyáink a nap 24 órájából 22 a lakásban töltöttek. Három vagy négy évvel ezelőtt elutaztunk nyaralni és a húgomék addig beköltöztek hozzánk, hogy a kutyák ne legyenek egyedül. Beléjük is belekötött, hogy korán reggel és késő este csapkodják a kocsi ajtót. Hát elnézést vannak emberek, akik még járnak dolgozni és a kocsi ajtót nem lehet halkan becsukni. A pohár három évvel ezelőtt telt be. Késő délután hazaértem a munkából és kiengedtem a kutyákat az udvarra, hogy elvégezzék a dolgukat - a szomszédnak általában 4-5 macskája van egyik sincs oltva, ivartalanítva, így fialnak rendesen, volt amikor 10-11 macskát számoltam össze. Az egyik kis macskát át jött hozzánk és a kutyáim megölték, erre a szomszéd asszony azt mondta, hogy figyeljek oda a kutyáimra. A saját telkemen én figyeljek a kutyáimra, amikor az ő macskája jött át. Erre bepöccentem és megvettünk 170 cm palát, hogy megcsináljuk azt a kerítést, amit neki kellett volna a törvény szerint. Na akkor kitört a paraszt lázadás, hogy képzeljük mi, hogy kerítést építünk, lefogják bontani, elüldöznek bennünket stb. Hát persze, így nem maradt annyi telek része, hogy kényelmesen elférjen és nem tudja a szomszédokat kukkolni. Na mindegy akkor a békesség kedvéért lefújtam az egészet. De onnantól kezdve már egyáltalán nem volt még köszönő viszony sem. A bomba most október elején robbant. A kisebbik kutyám - kb 30 cm-es - oda ment a 130-140 cm-es kerítéshez ami a telek végén húzódik és felugrálva ugatta a szomszédot amikor ott volt. Délután amikor kimentem a ruhákat beszedni - mert akkor még szép napos idő volt - kicsörtetett a lakásukból és nekem esett, hogy "anyádra enged rá a kutyádat". Na akkor elszakadt a cérna, mondtam én is a magamét, majd egy hét múlva megcsináltuk a 170 cm magas pala kerítést. Attól kezdve egész nap a gyerekkel rugdaltatta - oltári kelleme éjszakából haza menni és az ember egy percet nem tud aludni. Ha mentem munkába vagy jöttem haza a szomszéd asszony a kapuba várt és nyomta a kapunkat, hogy ne tudjak bemenni és elhordott mindenféle jellemtelennek.
Több mint egy hete elmentünk néhány dologért ott volt a bérlőnk is és mire kijöttünk a kapun kinn állt az egész család a kicsi gyerektől kezdve az apáig és ismét csak fenyegetőztek. Elintéznek minket stb.
Szóval nagyjából ennyi. Azt még hozzá tenném, hogy beköltözésük után nem telt el egy hónap és a társasházi szomszédjával összeveszett, azok is elköltöztek az ingatlan üresen áll. Az én társasházi szomszédomat is megakarta verni, amikor átjött hozzánk, hogy a padlásra felmenjen. Annak idején, amikor még beszéltünk elmesélték, hogy ahol albérletben laktak ott is volt egy peres ügyük az egyik szomszéddal.
Hát ennyi. Szerintem ez zaklatás, fenyegetés, provokálás.
Most mi a teendő? Havonta egy vagyont fizetünk törlesztőrészletre és mások nyakán lakunk.

Bronweg # 2012.02.01. 15:18

Üdv mindenkinek!

Egy olyan kérdéssel fordulnék a fórumhoz, h. édesanyámat a volt férje följelentette zaklatás vétsége miatt. A történet röviden annyi, h. a volt férj elvitte a legkisebb gyereket otthonról, majd a bíróság által kijelölt időkben sem hozta láthatásra. Édesanyám pedig aggódott, és valóban sok sms-t írt, megpróbálta elérni a volt férjét az akkori élettársánál, a férj lakásában, a férj édesanyjánál stb. A cél viszont nem zaklatás volt, hanem az, h. megtudja, h. jól van-e a gyereke.
Persze lehet a másik oldalról is nézni, meg nem venni figyelembe dolgokat, mindenesetre az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen esetben, első bűntényesként is lehet letöltendő szabadságvesztést kapni? Most a legrosszabb esetre kérdezek rá, tehát, h. ha megáll neki az egy rendbeli zaklatás vétsége...
(Bár ez még nem hivatalos, de úgy tudom, h. az ügyész közérdekű munkát kért büntetésként, remélem így is lesz...)

Előre is köszönöm a választ!

Bronweg

pazs # 2012.02.01. 15:21

Nem valószínű.

kovacsmarti # 2012.02.03. 11:17

Üdvözlök Mindenkit és jogi választ várok egy számomra kellemetlen ügyben!

Pár hónappal ezelőtt a volt élettársam új párja szexuális zaklatások sorozatát kapta. Feljelentést tettek, természetesen én kaptam az idézést, mint első számú gyanúsított. A rendőrségi meghallgatáson, mivel a zaklatás nem tőlem eredt, viszont ugyan azon az IP címről ment ami az én gépem IP címe, egyértelműnek vették, hogy én voltam. Hozzá kell tennem, és ezt el is mondtam, hogy egy rúterről két számítógép üzemelt. Ebből adódóan az én lejáratásomra a volt élettársam is megtehette, ami teljes mértékben megállja a helyét. A vizsgálatot végző zászlós úr, elmondta a lehetőségeket, és javasolta, ha nem én voltam, ő megcsinálja a jegyzőkönyvet, de nekem saját kezűleg bele kellett írnom, hogy elvállalom én tettem.
Én a bizonyítékaimat előadtam, azt, hogy ez milyen formában került a jegyzőkönyvbe nem tudom, mert oly annyira ideges voltam, hogy el sem olvastam. Tudom hiba volt.
Ettől függetlenül olyan választ kaptam a nyomozótól, hogy rám nézve semmi hátrányom nem származik, és az ügyet lezárják azzal, hogy a zaklató kiléte nem került bizonyításra.
Mivel ez a héten történt, még mindig azon gyötrődöm, ha elfogadta a nyomozó az én érveimet, miért kellett odaírnom, hogy én tettem.
Kérem, hogy aki ért hozzá, volt már ilyen jellegű ügye, válaszoljon, és nyugtasson meg, hogy valóban nem lesz jogi következménye a számomra.
A gyors válasz előre is köszönöm: KM

ObudaFan # 2012.02.03. 14:30

Itt valami nem stimmel. Saját kezűleg csak azt kell a jegyzőkönyvbe írni, hogy a figyelmeztetéseket megértetted, teszel-e panaszt, teszel-e vallomást.

Mary Poppins # 2012.02.03. 15:25

Üdvözlök Mindenkit!

Kérdésem mire számíthatok zaklatás ügyben?
Történet röviden: Többszöri alkalommal hívogattam a volt páromat telefonon éjszaka, megcsörgettem mikor felvették (szülei, exem )leraktam. Nem tudom miért kezdtem el, hiszen már 3 éve külön vagyunk.Új kapcsolatban is vagyok és nagyon boldogan élünk! Csak jött egy este a pillanat :(
Igaz, hogy nem szépen váltunk el, de a kapcsolatunk vége úgymond nekem megváltás volt és örültem, hogy megszabadultam Tőle.
A rendőrség persze lenyomozta, hogy én vagyok. Vállalom is a tetteimért a következményeket!
Egy hét múlva idéztek be..... mire számíthatok, ha elsőre bevallom én voltam? nem vagyok büntetett előéletű...... eddig :( indokot sem tudok mondani, én magam sem értem.

Válaszokat köszönöm

Mary Poppins

Gabicsek # 2012.02.03. 22:30

Én a bizonyítékaimat előadtam, azt, hogy ez milyen formában került a jegyzőkönyvbe nem tudom, mert oly annyira ideges voltam, hogy el sem olvastam. Tudom hiba volt.

Sántít ez nagyon. Ilyen nincs, hogy nem tudod, hogy került a jegyzőkönyvbe, és ilyet írattak volna bele. A gyakorlat azt mutatja, hogy ha bele is írtál ilyet, meg voltál ijedve, elismerted, most pedig utólag bánod, és megpróbálod magad valahogy kimosni. Csak az nem szokott bejönni, hogy nem tudod, mi van a jegyzőkönyvben, mert el sem olvastad és úgy írtad alá. Ez nem szokta megállni a helyét.
Mint gyanúsított, azt mondasz, amit akarsz, akkor változtatod meg a vallomásod és úgy, ahogy akarod, kivéve: mást alaptalanul bűncselekmény elkövetésével nem vádolhatsz.
Márpedig: Ha saját hülyeséged miatt került ez a jegyzőkönyvbe, nem vádolhatod a rendőrt alaptalanul közokirat-hamisítással.

Warcis # 2012.02.04. 07:31

Üdvözletem mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, hogy az ügyésznő behívatott mindkettőnket mert átlátta hogy igazából egyikünk 19, másik 1 híján 20. közvetítői eljárást rendelt el rongálás és zaklatás ügyében. Azt mondta hogy addig nem zárja le az ügyet míg miközőtünk nem rendeződik a dolog és nem arra kíváncsi hogy tudunk-e jópofizni egymással egy alkalommal hanem a folyamatra kíváncsi és fél évig felfüggesztette az ügyet. Ő azt mondta több alkalommal kell eljárnunk, de utána olvastam hogy ha megtudunk egyezni 1 alkalommal akkor többet elvileg nem kell menni! kérdésem: van olyan hogy folyamatosan el kell járnunk mert az ügyész úgy dönt hogy folyamatot akar látni? és ki jöhet segítőként? mert a másik fél olyan személyt akar hozni akivel büntető eljárásban vagyok veszélyes fenyegetés és zaklatás ügyben! eljöhet segítőként ilyen személy?
előre is köszönöm, tisztelettem!

kovacsmarti # 2012.02.06. 19:51

Gabicsek!
Én nem tudom, mi került a jegyzőkönyvbe,mert a kihallgatást végző nyomozó meg sem mutatta, sőt, ha jól tudom, a jegyzőkönyv 1 példányát meg kellett volna, hogy kapjam. Nos ez elmaradt. De ha végigolvasod amit leírtam, nem arról van szó,hogy megijedtem és ijedtemben mindet elismertem. Nem. Csupán az elkészült jegyzőkönyvet nem olvastam el, bár csak aláírás végett tették elém, és a nyomozó gyakorlatilag betekintést sem engedett. Igen ideges voltam, Te nem lennél az, ha egy olyan dologgal szembesítenek ami valójában részedről nem valósult meg. A volt élettársam bármikor szabadon ki-be járt a lakásban akkor mikor nem voltam otthon. Hol a bizonyíték, hogy mindez nem-e az ő műve, csak azért, hogy lejárasson, mivel a "mézes bödön" a számára megszűnt. Kénytelen volt fenntartania magát gyakorlatilag fillérekből, és amíg egyháztartásban éltünk mindene megvolt. a számítógép IP címe akkor is az maradt, mikor én már őt "kirúgta".
Ha gondolod még válaszolhatsz.
Egyébként nem tudhatod Te sem, úgy mint én sem, mi került a jegyzőkönyvbe.

gyógyszerész # 2012.02.08. 18:19

Kedves Fórumozók!Válás után az egyik fél újabb és újabb leveleket küldözget a másiknak.Keresi rajta a Nála elhelyezett gyermek iratait,melyeket az már rég átadott Neki ill. sosem volt azoknak birtokában.A levelekben zaklatott fél néhányszor a tényekre szorítkozóan válaszolt.De volt olyan eset,hogy csak a negyedik levélre.A levelekben dehonesztáló megjegyzések,kioktatás.Személyesen is zaklatták már a munkahelyén kérése ellenére.Attól retteg,hogy a gyermek veszélyeztetése miatt újból bíróság elé citálják és eltiltják a gyermektől.Szorong,görcsbe rándul a gyomra a postás látványától,rémálmai vannak.A levelek a munkahelyére jönnek.Egyre agresszívebb stílusban hazugsággal vádolják.A gyermek előtt is rendezett a másik fél jelenetet.Tanúvallomás,levelek,mint tárgyi bizonyítékok.kb 8.Feljelentést kíván tenni.Mindezek elmondása és felmutatása mellett,mi alapján áll meg a zaklatás vád?Ez "elég rendszeres" beavatkozás a másik ember életébe?Köszönöm.

gyógyszerész # 2012.02.08. 19:26

Kiegészítő kérdés:)Ismeretlen tettes ellen tegyen feljelentést?Nehogy hamis vád legyen,mert hallott egy másik esetről,ahol a törvénnyel összeütközésbe került illető ügyét a rendőri nyomozás visszadobta,nyilvánvaló bizonyítékok esetében is.Természetesen újabb bizonyítékok és panasztétel után ismét folyik a nyomozás.Köszönöm

Gabicsek # 2012.02.08. 21:01

kovacsmarti!

Ezt írod:

a számítógép IP címe akkor is az maradt, mikor én már őt "kirúgta".

No, ez az, ami nem igaz. Vagy vásárolsz az előfizetésed mellé fix IP címet, vagy ahányszor felmész a netre, annyiszor kapsz egy új IP címet, ami ebben az esetben sosem azonos. Ha nem vásároltál az előfizetésed mellé tehát külön állandó IP-t, akkor nincs olyan, hogy maradt az IP cím, amikor kirúgtad.
Ezt pedig a szolgáltató tudja közölni a rendőrséggel.
Az az IP cím lett nálad kiosztva, amit a rendőrök találtak a kérdéses időben. Ez a fogós a dologban és ezért tudtak beazonosítani Téged.
Ez olyan bizonyíték, amit nehezen tudsz kivédeni. Ezért azt javaslom, ha te voltál, jobb, ha elismered, mert az eljárás gyorsabb, a büntetés pedig enyhébb.

kovacsmarti # 2012.02.13. 20:56

Gabicsek!
Az IP cím nem fix, de mindig ugyan azt a számot mutatta, csak a helyet jelölte máshová. Volt, hogy pl. Kiskunfélegyháza, de sosem a valódi lakcím. De valójában nem érted miről van szó...miután elküldtem az exemet, neki szabad bejárása volt a lakásba, mert volt tulajdon része...ezért tudott az én gépemről garázdálkodni!! Érted már? Mert amíg 1 rúterről 2 gép ment az IP akkor is az volt, miután a saját gépét elvitte, engem pedig beakart mártani, visszajárt szemétkedni. Egyébként az ügy pozitívan végződött a számomra.
Most mosakodhat Ő, ha ekkora piszokságra képes.De mi az, hogy enyhébb büntetés? Akkor Ő mire számíthat? Mert, hogy annyiban nem hagyom, az biztos.
Egyébként kösz, hogy ennyit foglalkozol az ügyemmel.

Gabicsek # 2012.02.14. 09:42

Megszüntették ellened a nyomozást? Így érted, hogy pozitívan végződött számodra?

kovacsmarti # 2012.02.14. 19:27

Igen így! és kösz, hogy ennyit fáradtál!