Zaklatás


Gabicsek # 2012.03.29. 21:03

Megadják, nem tudom pontosan, hány hónapra, úgy rémlik, hatra, de ez nem szentírás.

nixxike89 # 2012.03.29. 20:25

Gabicsek! Szted megadják a részletet? Vagy egyáltalán ilyenkor hány havi részletet állapíthatnak meg?

Gabicsek # 2012.03.29. 13:30

(3) A pénzbüntetés legkisebb mértéke harminc, legnagyobb mértéke ötszáznegyven napi tétel. Egy napi tétel összegét legalább kettőezer-ötszáz és legfeljebb kettőszázezer forintban kell meghatározni.

Ez a törvény. A büntetés nem eltúlzott.

Okoska13 # 2012.03.29. 13:23

Zaklatás vétsége miatt Btk. 176/A.§-ának (1) bekezdése miatt elsőfokon 280.000 Ft pénzbüntetésre ítéletek. Büntetlen előéletű vagyok, más büntető eljárás nincs velem folyamatban. Az elsőfokú bíróság súlyosbító körülményeket nem talált, enyhítő körülmény a büntetlen előéletem és az időmúlás volt.
Összesen 12 db sms-t küldtem a sértettnek 90 nap alatt, a sértett pedig 10 db sms-t küldött nekem. A bíró ezt a 10 db sértetti sms-t elfelejtette értékelni, pedig rajt van a hatóság által lekért híváslistán! Az sms-eket azért küldtem, mert a sértett tartozik 500.000 Ft-tal és én csak érdeklődtem, hogy mikor adja meg.
A kérdésem az lenne, hogy ez a 280.000 Ft pénzbüntetés eltúlzott vagy nem?

Köszönöm a válaszokat!

Gabicsek # 2012.03.27. 20:06

Nincs mit.

nixxike89 # 2012.03.27. 07:53

köszi Gabicsek!

Gabicsek # 2012.03.26. 19:51

Lehet. De ha megadják, egy napot sem szabad késni a befizetéssel, mert azonnal átváltoztatják elzárásra.
Sürgősen kérelmezd.

nixxike89 # 2012.03.26. 18:59

jóestét! olyan kérdésem lenne, hogy ha zaklatás miatt 150ezer forint pénzbüntetést kaptam, arra lehet kérni részletfizetést a bíróságtól??? fontos lenne, ha valaki válaszolna, köszi előre is

mammamia30 # 2012.03.26. 13:45

Ami még kimaradt:
INDÍTS GYERMEKELHELYZÉS ÉS GYERMEKTARTÁSDÍJ POLGÁRI PERES ELJÁRÁST AKÁR TE MAGAD IS az ingyenes bírósági panasznapon /vagy Jogsegítői Szolgálatnál választott ügyvéddel! (Minden közepes városban van.)
Hivatkozhatsz arra, hogy a 3 gyereket erőszakkal elválasztották tőled, nincs láthatásod, te eleve csak félelemből menekültél el onnan és "hagytad ott" őket.

  • Hágai Egyezményt is tanulmányozd át erről!

Te meg hivatkozz a roma családnál arra, hogy jogellenes amit csinálnak!!!
Büntetőjogi következménye ennek lehet, nem az általuk kitalált "kamu-lopásodnak."
Ne légy már gyerek és nyuszi! Légy nő és állj a sarkadra!

mammamia30 # 2012.03.26. 13:34

Tehát:

1. Ne ijedj meg!
Azért fenyegetnek hogy félelmet keltsenek benned és elszigeteltség érzést.

  • Hiba volt a gyermeket riadtság címén náluk hagynod.

2. Jogsegítői Szolgálatnál fogadj ügyvédet-ingyenes is lehet jövedelmed igazolása esetén.
Formanyomtatványt ehhez bírósági panasznapon kérhetsz.
3. Gyűjtsél minél több kézzel fogató bizonyítékot a zaklatásról: hangfile mobilodon vagy diktafonon, mobilodon: videok/sms-ek, híváslista a zaklatótól, Mms-ek ,nyilatkozó családtagjaid és szomszédok akik tanúként melléd állnának az ügyben.
Magától a zaklatókról jó minőségű hangfelvétel, amin fenyegetnek téged, de konkrét nevek, dátumok legyenek a hangfelvételen- alakítsad úgy velük a beszélgetést, miközben te titokban felveszed mondjuk mellényzsebedbe, női táskádba, dekoltázsodba rejtve a mobilodat.

mammamia30 # 2012.03.26. 13:09

Kedves banya!
Én laikus vagyok de volt részem felperesként zaklatásos ügyben volt élettársam ellen.
Menj el a helyi Jogsegítő Szolgálathoz ahol listáról-ha igazoltan egy főre eső jövedelmed nem haladja meg az öregségi nyugdíj összegét-ingyenesen választhatsz polgári peres ügyvédet, akinek költségeit az állam vagy a majdani pervesztes alperes állja majd. Ügyvédeddel tehettek rendőrségi feljelentési is zaklatás ügyében tanúkkal vagy bizonyítékokkal igazoltan (mobilfelvétel,sms-ek,telefonhívás lista) és a rendőrségi kihallgatások után ha úgy ítélik meg, ügyészégre kerülhet az ügy.
Egyet nem értek: miért vállaltál 3 gyermeket is egy ilyen bizti korábban is problémás, balhés, embertelen környezetbe és családba?

Véleményem # 2012.03.26. 12:12

banya2424

Elmehetsz a rendőrségre is, de ezt polgári peres úton kell elrendezni. Menj el bíróságra inkább...

banya2424 # 2012.03.25. 19:57

Segítséget szeretnék kérni mert már kétségbe vagyok esve hogy mi lenne a jó, arról lenne szó hogy egy kapcsolatban éltem a volt párommal és született a kapcsolatunnkban 3 közös gyerek. szó legszorosabb értelemben megszöktem töle-tölük vagyis a volt pár családjátol mert primitiv romák és már az életemet teljesen tönkre tették. a 3 gyerekböl a két kissebel meg szöktem de elkezték a családomat fenyegetni meg az öcsém torkát elvágják ha a nagyobbik lányomat nem viszem vissza. ez álltal vissza kültem a gyerekemet mert nem akartam hogy a családomnak baja essen! De ezzel nem lett vége, ugyanis elkezték utána a családomat zaklatni telefonon hogy mondják meg hol vagyok mert börtönbe jutatnak mert rám kennek minden, hogy elloptam aranyakat, régiségeket, meg volt egy olyan ügyük hogy volt náluk egy gyerek akinek volt egy pere hogy nyert a peren pénzt. nekem kellet segiteni elintézni neki mert egy mulya gyerek.elintéztük ugy hogy én vagyok az élettársa erröl készültek papirok is és a számlámra jött a pénze az az 1000000 ft és azt a " romák" el is vették a tudta nélkül mert erre ment ki a dolog és én nem mondhattam meg! abbol vettek kocsikat állatokat stb... na most én felhivtam öket hogy hagy beszéljek a gyerekeimmel és nem engették, elkeztek fenyegetözni hogy feljelentettek a pénz miatt meg hogy minden elloptam holott semmi nem igaz na és hogy a tárgyaláson leszurkálnak meg megdöglök meg megölnek engem meg a családomat erröl felvétel is van mit tegyek??? kérlem segitsenek!!!!

makita133 # 2012.03.23. 18:03

Köszönöm a gyors válaszát.

Mégis milyen büntetésre számíthat zaklatás esetén?
Köszönöm előre is a válaszát.

ObudaFan # 2012.03.12. 15:57

Ha van védője, akkor őt kellene kérdezni, mert ő ismeri az sms-ek pontos tartalmát, az ilyen ügyekben pedig az a leglényegesebb.
Szabadságvesztés ebből nem lesz, ha még nem volt büntetve.

makita133 # 2012.03.10. 16:33

Sziasztok,
Az alábbi ügyben kérném a segítségeteket.

A barátnőmet feljelentették zaklatás miatt a rendőrségen.Már megvolt a rabosítás.Ügyvédet fogadott azóta, mert nagyon megijedt. A volt pasijának 1000 sms-t küldött el, többnyire békülős sms-ek voltak illetve intim (szexuális) sms is volt közte, hogy visszaszerezze. A srác feleségével többször beszélgetett közösségi oldalon a barátnőm.Elmondta neki, hogy szereti a férjét. A srác is volt, hogy visszaírt neki illetve felhívta egyszer telefonon a barátnőmet hogy ne mondjon semmit el az asszonykájának. Ugye ez nem minősül így zaklatásnak? A srác felesége illetlen szavakkal illette a barátnőmet sms-ben, mire ő visszaírt a közösségi oldalon neki, hogy megveri.
Kérdésem:Milyen büntetésre számíthat a barátnőm?(van 2 kiskorú gyermeke is)Börtönbe kell mennie 1 évre a fenyegetés miatt???Nem volt még büntetve.
Nem halálos fenyegetés történt, de mégis fenyegetésnek számít, amit nem tud ugyan bizonyítani, de a Bíróság súlyosbító körülményként veheti esetleg figyelembe, ha szóba kerül és a nő felhozza?
Feljelenthető a házaspár esetleg rágalmazásért?
(A barátnőmet mindennek elhordták - a srác és a felesége is-)Erre egy tanu is van.
Nagyon köszönöm a segítségeteket.

Véleményem # 2012.03.07. 17:29

endeavor

A házkutatás menete jogszerű volt ahogy leírod. A talált késekre ráfogták, hogy valami eredménye is legyen.
Feltételezem elég nyomós indok volt arra hogy a házkutatást megcsinálják. Volt határozat is. Ezért panaszt tenni (talán) lehet, de nem érdemes.
A nyomozó hatóságnak volt joga elrendelni a házkutatást.

Számodra nonszensz, de a másik fél egy másik történetet vázolt fel. Ezek alapján döntöttek ilyen intézkedések mellett. Te máshogy látod a dolgokat, mindennek az ellenkezőjét állítod. Szerintem nem lesz egyszerű dolgod. Egy ügyvéd aki képvisel az tud segíteni, hogy a te igazad derüljön ki az eljárásban.

endeavor # 2012.03.07. 01:57

Sziasztok!

Segítségeteket ill. tanácsotokat szeretném kérni az alábbi tényállás tekintetében.
2012.február elején egy nagy városból közlekedtünk barátnőmék kis községe irányába, mialatt egy - mint később kiderült, női sofőr - folyamatosan az autóm fenekében jött, többször veszélyesen kielőzött, majd visszafékezett, majd 2 település között folyamatosan mögöttem jövet úgy előzött ki, hogy én már szándékomat kifejezve, irányjelezve meg akartam előzni egy kivilágított kerékpárost. Ennek az lett a következménye, hogy a biciklist majdnem elütöttük - szerencsére nem lett semmi baj - és mi hárman (barátnőm és édesanyja, valamint jómagam) majdnem az árokban kötöttünk ki. Ezt követően az autós lelassított, majd mintegy várván, hogy utolérjem, lassú tempóban gyorsított. Rávillogtam, a következő kereszteződésnél félre is állt magától, leparkolt és lehúzta az oldalablakot. Én kiszálltam, szóváltás közben kérdőre vontam a viselkedésért, majd ó ismerős rendőr barátokra hivatkozva vádaskodni kezdett, többször felmenőimet sértegette, valamint az anyósülés melletti ajtót feltépve "kurva anyázva" a barátnőm felé rúgott - tettlegesség nem történt. Senki nem sérült meg, az autókban anyagi kár nem keletkezett. Mi elhagytuk a helyszínt, mivel tanúim voltak az eseményre, ő közben fenyegetőzött a feljelentéssel.
Tegnap este megjelent nálam a rendőrség házkutatási parancsot lobogtatva, hogy keresik azt a 20 cm pengehosszúságú vadásztőrt, amivel én halálosan megfenyegettem a hölgyet, ezt a torkához szorítva és lefoglalnák. Mondanom sem kell, köpnyi, nyelni nem tudtam; elolvastam a határozatot, amelyben indokként testi épséget ill. életet veszélyeztető zaklatás szóbanforgó bűntettét nevezte meg a nyomozó hatóság, így indokoltnak látva a házkutatást. Feltúrták a lakást - egész humánusok voltak - és a házkutatást "eredményesnek tekintve" a "konyhaszekrény felső fiókjából" elvittek egy tesco feliratú kb. 12 cm-es recés pengéjú konyhakést ill. egy 7,5 cm-es pengehosszúságú kést, mely utóbbi pengéjének markolathoz közeli 1/3-a recés, mivel ezt kötélvágáshoz szoktam alkalmazni (hegymászás), mondván, akár ezek is lehetnek bűnjelek, mivel egy NŐ nem tudja megítélni, hogy mi a tőr, mi a 22 cm, mi a 7 cm stb.
Természetesen az autómat is átkutatták, ahol semmit nem találtak; a jegyzőkönyvön, mint "gyanúsítható" billoggal szereplek.
Még gyanúsítottként nem hallgattak meg, de gondolom, ez fog következni.
1 órás gondolkodás után közúti veszélyeztetés ill. becsületsértés miatt feljelentést tettem az illetékes rendőrkapitányságon a hölgy ellen.

Kérdéseim a következők lennének:

  • jogszerű volt-e a házkutatás és ha igen, tényszerű-e az a megállapítás, miszerint eredményesként zárható, hisz lefoglaltak egy konyhakést és egy kis bicskát, ami majd minden háztartásban megtalálható.
  • panasszal élhetek-e ez ellen?
  • ebben az esetben volt-e joga a nyomozó hatóságnak elrendelni a házkutatást? vétség vs. bűncselekmény

Ha egyéb, hasznos észrevételetek lenne az üggyel kapcsolatban, vagy olyan dolog, amit mindenképp meg kellene lépnem, kérem, válaszoljatok!

Ügyvédet egyelőre nem fogadtam, mivel egyszerűen nonsense az egész eljárás, hisz már a jogalap is megkérdőjelezhető.

Válaszokat mégegyszer előre köszönöm!

Kupori # 2012.02.29. 12:05

Sziasztok!

Nem volt ügyvédem és a híváslistát a rendörség kérte le.
Gyorsan kerestem egy ügyvédet és kihasználva a három nap türelmi időt felbeleztünk. Az ügyvéd biztat szerinte csúnyán csőbe húztak....
Bizakodom most majd meglátjuk hogy ügyvéddel mit tudok elérni. Az ügyész nem felebezett tehát rosszabb nem lehet! (elvileg)Büntetve nem voltam és nem volt minősítő körülmény sem! A bíró szó szerint azt mondta: Nem magának hiszek. Ennyi!
Sportoló vagyok elég jó testalkattal szemben egy törékeny nővel..... Talán ez is számított, nem tudom....
Köszönöm a hozzászólásokat és a tanácsokat!!

ObudaFan # 2012.02.28. 19:36

Nincs mit.

Andi_73 # 2012.02.28. 17:02

ObudaFan!

Köszönöm a választ!

Andi

ObudaFan # 2012.02.28. 13:47

Nem minősítő és nincs szorzója, de súlyosító körülmény.

Andi_73 # 2012.02.27. 20:32

A folytatólagos elkövetési mód minősítő körülmény?
A folytatólagos elkövetésnek van szorzója?

Köszönöm a válaszokat!

Andi

Gabicsek # 2012.02.27. 20:16

Kupori!
Ha nem értesz egyet a döntéssel, fellebbezd meg. Ezért felfüggesztettet igen ritkán adnak. Súlyosító lehet, ha pl. voltál már büntetve, vagy valamilyen minősítő körülmény is volt, és ezt a bíróság bizonyítottnak látta.

Andi_73 # 2012.02.27. 19:55

Kuppori!

Első fokon kaptál 6 hónapot 2 évre felfüggesztve?
Ez elég durván hangzik.
Volt ügyvéded? A Btk. 176/A melyik bekezdésével vádoltak?
A híváslistákat a nyomozó hatóság, vagy a bíróság beszerezte?
Hát én ilyen csúnyán nem jártam, mint Te, én "csak" 200.000 Ft pénzbüntetést kaptam első fokon, de legalább az ügyész nem fellebbezett.

Andi